Benéztem, bocsánat! (Dátumok miatt - látod, ennyire vagyok kipihenve:( ) Ott valóban van, az 1,2-es nagyfibo alatt és írtam is korábban, hogy azt majd belátható időn belül célozhatjuk is.
Jól tudod, hogy többfajta rés van, de ott nincs, az vissza van töltve. Az áprilisi pedig 100 pipes, 04.21-es záróhoz nézd. Éppen ezért én komolyabb lejtmenetben minimum 1,071xx-ig várom.
+1! Szia, jó reggelt! Hát te itt komám valakinek nagyon a bögyében vagy! Nem láttam még olyan kommentedet amire ne lett volna nyomva egy mínusz. És jó esélye van szerintem, hogy mindig ugyanattól kapod. Ezen a kommenten mi volt a mínusz? EU-ra visszatérve: folyamatosan kapom a megerősítéseket technikai jelek formájában, de ezek összességében még mindig nem elegendőek a teóriám kifejlődéséhez. Tegnap megint kaptam egy kulcsfontosságú jelet, de a H4 például még nem váltott át és ez az egyik legfontosabb lenne, mert akkor ki lehetne jelenteni, hogy ez már valóban egy counter H4 volt és a következő akkor jó eséllyel impulzus lehet, meghozhatja a komolyabb esést. Még mindig több forgatókönyv van érvényben. Az egyik nyilvánvalóan, hogy ellép fölfelé és új csúcsot húz - erre az esetre természetesen van tervem, hogy mit fogok csinálni. Amit néztem még, hogy tud-e háromszöget építeni 05.18.+05.30.aljak és 05.23.+06.01.tetők összekötésével (tudod, nem húzgálok trendvonalat, csúcsokat-aljakat nem kötöm össze:)) ) és akkor beszűküléssel kihúzza a kamatdöntésig, de úgy láttam nagyon kifogy a tér akkorra, bár előfordult mostanában 3-4 napos 40-50 pipes oldalazás, úgyhogy ezt is simán megoldják ha kell. Erre az esetre már kevésbé van tervem, mert akkor állandóan scalp-olni kell, egyfolytában a gép előtt ülni és én most már 3.hete tolom napi 10-en X órában és kezdek fáradni minden szempontból. Nem technikailag nem tudom megoldani a dolgot, hanem emberileg. Már ez ez a hét sem sikerült teljesen úgy ahogy kellett volna - pluszos, de nem az igazi. Szóval nekem jobb lenne, ha elmozdulna minél hamarabb, mindegy merre, nyilvánvalóan jobb lenne a lefelé. Ma már nem kötök, ha csak nem felfelé indul, csak figyelem, újabb tech megerősítést várok.
csak egy kis érdekesség a résről:heti charton a 2014. 12.28. hét zárója és a következő hét (2015. 01. 04.) zárója között is van egy betöltetlen rés.az ott hetiben 24 pontos, ez a mostani pedig 43 pontos.Szóval az ott elég rég óta van betöltetlenül.Már nem nagyon emlékszem, aki tuja, kérem javítson ki, de annak idején, tanultam, hogy 3 féle rés van.1., hagyományos rés: ez az ami szinte azonnal betöltésre kerül.2., menekülő rés: ez amiről most írtam, ill. aktuális3., na erre nem emlékszemtudja esetleg valaki?
Drukkolok, remélem jó lesz (haza is beszélek:) )! Azért a mai napos piros gyertya még nem a világ, úgyhogy csak óvatosan! Még pár dolognak teljesülni kéne, hogy tuti legyen a buli, de egyelőre jó irányba haladunk, remélem így is marad.
Igen trump érdekes amikor elnök lett kerestem vele egy rakat lóvét,igaz azóta párszor rosszúl böffentett el is vitte a nyerőmet,de majd talán most ha emelkedik,ki is veszem mert a dodó ugye nem játék :)
Igen, most már látom, hogy talán kivételesen alaptalan volt a félelmem, nem okozott érdemi mozgást. Remélem már befejezte.:) Elég ha böfög egy fél mondatot a dodóról és máris 150 pipet ugrik az árfolyam. Nem is attól tartottam, hogy kistoppol, hanem hogy belerondít az én szempontomból egyre kedvezőbben alakuló technikai képbe.
Ha föl is rúgja,az a gazdaságukra erősítőleg fog hatni,egyébként a republikanusok is akarják meg a választási ígéretei közt szerepelt,és szerintem már árazta rég a piac.
Nem tudom miről fog beszélni, nem olvasok híreket, csak a naptárban láttam, hogy este 9-kor beszél. Ha nem mozgatja meg nagyon az árfolyamot, akkor nem veszélyes a poziaimra, csak rossz tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, vagy kétszer megszívatott már (utólag jónak bizonyuló poziból stoppolt ki, pl. legutóbb ápr. 12-én).
Elvileg a Párizsi Klímaegyezmény felmondásáról fog beszélni.
EURUSD-re gyakorolt hatását nem tudom megítélni.
Magánemberként az a véleményem, hogy ha ezt meglépi, akkor a világ többi részének (EU, Kína, Oroszország, Japán stb.) be kell fenyítenie az USA-t egy közös, határozott fellépéssel, pl. szankciók meglebegtetésével.
Ezt majd utólag átbeszéljük, először várjuk meg, hogy mi sül ki a jelenlegi helyzetből. Még midig nem dőlt el semmi, egyelőre ahogy írtam alakulgat, a számomra kedvező irányba. Egy dologtól félek csak, a ma esti Trump beszédtől. Ő még felboríthatja az egész forgatókönyvet, beleköphet a levesbe. Erős a gyanúm, hogy nem lefelé fogja elmozdítani az árfolyamot. Éppen ezért a tegnap este és ma reggel nyitott plusz shortokból szokás szerint részzártam 1,12100-nál. Így már ezek a kötések is mindenképpen pluszosak lesznek, csak az a kérdés, hogy hoznak-e még plusz nyerőt vagy kis mínusszal stoppolódnak. A korábbi pozikra vonatkozó stopok visszamozgatása breakeven-ből az eredeti helyükre (1,12550->1,12740) eddig úgy néz ki, hogy jó ötletnek bizonyult (pont kistoppolódtam volna). Fedezeti long nagy részét tegnap este zártam, helyette shortok nyíltak megint 1,12450 körülről, de ezekről már írtam. Jelenleg a short-long arányom 80/20%, ez elárulja, hogy merre várom a további folytatást.
igen, ráadásul 4h charton ívesen kanyarodik lefelé. egy íves csúcsot formál. kíváncsi leszek, hogy eu zárás után erőre kap e majd. 1.1195 alá azért nem kéne zárnia 4h idősávon.
EUR/USD