Miért, bejött amit Todi írogatott? Vagy jelenleg nincs lent és senki nem akar Vonoviát venni? Ez meglepő, mert itt az utóbbi hónapok arról szóltak, hogy többen is beszálltak vagy be szeretnének szállni még lejjebb. - Te nem olvastad ezeket a bejegyzéseket? Hogy nyerni szoktam az szintén tény, hisz még a Vonó bukó dacára is pluszos a számlám. Attól, hogy 90 százaléka a fórumozóknak más véleményen van, másképpen cselekedett volna mint én, még igazam lehet. Persze egyszerűbb lett volna kiröhögnöm a barom eszmefuttatást kamatcsökkentésről, olcsó építkezésekről, megnövekedett lakásigényekről, emelkedő részvény árról stb., de nem ezt tettem. "Utólag már sopánkodni kár!"
és hogy ne csak ilyetén módon alkossak véleményt a témában, legfőképp azért mert magam is részvényes vagyok 26,12ről (ha jól emlékszem) : Dynamic growth: Vonovia returns to pre-crisis levels a lényeg, hogy: A Vonovia november elején jelentette, hogy visszatért a válság előtti növekedési pályára, az első kilenc hónapban erős pénzügyi teljesítményt mutatott: az Adjusted EBITDA kb. 2,1 milliárd euró (+6,4%), a szabad cash flow pedig +27%-kal nőtt. Emellett 1 555 új lakást adtak át, és további ~1 600 projekt indult. A társaság adósságszintje közelít a célhoz, a vevői elégedettségi index rekordot ért el. Célárak: Az elemzői konszenzus szerint a Vonovia részvény (jelenleg ~26,3 EUR körül) év végéig 28–32 EUR közötti célárat kapott. A legtöbb ház elemzői ajánlása „Buy” vagy „Hold”, a pozitív fundamentumok miatt inkább emelkedést várnak
"Akkor is igazam van..." "Most meg okoskodtok, mert látjátok hogy jól lent van és be akartok szállni" "....én kezemből 1 db-ot sem fogtok kicsavarni" "....mert én inkább nyerni szoktam" ennél sokkal többre vagy képes, hidd el!!!!! Ezek méltatlan mondatok egy tapasztalt tőzsdéstől :(
Akkor is igazam van abban, hogy eddig az ellenkezője jött be a Vonoviánál annak, mint amiket Todi ide beirkált. Mielőtt mínuszoltok, olvassátok vissza, miket hadovált össze! Persze arról fogalmatok sincsen! Most meg okoskodtok, mert látjátok hogy jól lent van és be akartok szállni. Én rosszkor szálltam be, de az én kezemből 1 db-ot sem fogtok kicsavarni - ez éppen annyira biztos, mint a rossz beszállóm. Stopot nem tettem, adómentes osztalékot felvettem, másba beszállás, bukó visszahozás stb. taktikákat meglehet, hogy kevésbé ismerem mint ti, mert én inkább nyerni szoktam. Úgy, hogy köszi a jótanácsokat, de pont ti írjátok, hogy nem szabad hallgatni senkire!
Langsam. Nem ugrálós részvény. Pont akár kezdhet is érdekes lenni. Különben meg ezerszer leirtam, hogy TA ja nem jó. Most lehet izgalmas, ha nem jön általános esés. Irtam többször hogy a hónapos mozgók szorítják lefelé. Ugyanakkor a jelentések nem rosszak . Még Nagy selloff esetén sem várok új aljat. Max szerintem 20 alá nezhet be..n fut el. A hónapos rés jó RRt ad. Van egy hetes ígéretes gyertya eledezo fogalommal .kb. 27 re jó. Ott figyelni kell.
"Ez a hsz a legrombolóbb, mert azt próbálod elhitetni, hogy beírások alapján bárkinek lehet hinni." Nem írtam ilyet. Egyébként nyilvánvaló, hogy nem olvastad amit Todi írt, így még jobban megkérdőjelezhető a sarkos véleményed. Tódi többször leírta hogy "all in". Ez egyébként tenyleg szélsőséges befektetői attitud, én is furcsának találtam. Amúgy ez az 5-10 % nettó hülyeség, reszvény és reszvény között óriási a különbség. Én csak fundamentálisan erős cégekbe fektetek és sokkal fontosabb a cég állapota, mint hogy a minimumon vegyem meg. Ha én is mémrészvényeket vásárolnék én is biztos nagyon izgulnék.
Ez a hsz a legrombolóbb, mert azt próbálod elhitetni, hogy beírások alapján bárkinek lehet hinni. 1, én nem vagyok sem Todi, sem Goldstein, ebből fakadóan nem is tudhatom mi jár a fejetekben. 2, ha nincs terved, nem tudod miért vásárolsz. 3, ha nem tudod miért vásárolsz, akkor csak reménykedsz. 4, ha reménykedsz, akkor már bukóban ülsz. Valószínűleg Todi már rég elvágta a veszteséget, ha nem, akkor ő alapból 3-5éves távlatban gondolkodott és leszarja, hogy mi történik. Nem tudod mekkora összeggel fektet be, lehet neki a portfóliójának pár százalékát teszi ki, miközben másnak 40-50%-át, vagy akár full tőkével belement. Tehát más dimenziókról beszélünk. Az a helyzet, ha nem arra megy az árfolyam, amerre várod, akkor a veszteséget 5-10% közt el kell vágni.
A reszvénypiacon fundamentálisan teljesen megalapozott döntés esetén is mozoghat ellentétesen az árfolyam az észszerű iránnyal, akár tartósan is. Ez nem érv ae pro se kontra. A megalapozott dontesekkel a találati arányt lehet javítani. Todi megnyilvanulásaival szemben a tiéd valóban romboló.
Senkinek nem szabad hinni!!!! Ötletnek amit itt olvas az ember jó, de a saját elemzésünket kell elvégezni. Ha hozzánk illik, akkor szabad belevenni. Azt is úgy, hogy tudod, mikor adod el, vagyis mennyi veszteséget engedsz meg magadnak. Nézd a jó oldalát, kapsz osztalékot, kérd részvényekbe, s így nem kell adózni utána.. Vonoviát is érinti a kamatemelés, ez tett be neki, refinanszírozni a hiteleket semmi kamat után 4-5%-on az azért fáj nekik is, plusz nagyon sok ingatlant adtak el áron alul, hogy tudják törleszteni a hiteleiket.. Berlini agymenésekről ne is beszéljünk...
Sok igazság van abban amit írsz, de a tényeken ez már nem változtat. Legjobban magamra haragszom, de nem én írtam tele a topikot a Vonovia mennybe meneteléről! Én csupán elhittem és ezt a vásárlásommal bizonyítottam is. Amely kérdésekről írsz, hogy fel kellett volna tennem magamnak, azokat azért nem tettem fel, mert a nálam lényegesen nagyobb ismerettel és tudással bíró személyben megbíztam. Amikor észbe kaptam és kritikával illettem, megsértődött és lelépett, kvázi engem hülyének titulálva. Szóval rájöttem én, hogy nem minden ok. a Vonovia körül és írtam is, de akkor más mindenki hallgatott. Most én vagyok a hibás, mert hisztizek, szemben azzal aki a téveszmékkel teleszemetelte anno a topikot! Nem adom el, kivárom, hogy legalább nullán kiszállhassak, de nem jó érzés olvasgatni, hogy majd le fog menni 24-re is. Amikor vettem, érdekes módon nem írt ilyesmiről senki, pedig lett volna lehetősége másnak is, hogy kifejtse az irányú véleményét, hogy előbb még 24 lesz, csak aztán 37.
Volkswagen: https://invst.ly/1dcbeq amennyi rossz hír jött az elmúlt hetekben, ennek a pincében lenne/lett volna a helye (gondolok itt vastagon 80 alatti árfolyamra) , evvel szemben egy nagyon hosszútávú leszorítót tesztelget és készül a breakout-ra miért? lehet, hogy minden pokoli forgatókönyv beárazódott már, ha ez az ok, indulhatunk a 110-115ös spike irányába, és ez idén meg is lehet. Mi az ami támogathat egy szektor kilábalást? A beszállítói lánc Mexikoi részének vámcsökkentése (újra kialkudott pozíciók), uniós belső keresletet támogató szabályozások, német GDP felpörgetésének és az német ipar újbóli térnyerésének igénye központi akarattal megtámogatva. Ha nyögve-nyelősen is de az EKB előbb utóbb rádöbben, hogy a lazítás további útjára kell lépni, amolyan QE formájában, és tolni a versenyképesség szekerét 1000rrel, karöltve az eurusd pár euró lábának gyengítéséve. ....ha ezek a folyamatok beindulnak, a VW csártján komoly irányváltást tapasztahatunk MAJD én a magam részéről adok egy esélyt neki, és ismét befektetőként léptem a patinás autógyártó piacára :) STOP 78 alatt kiderül :) .... ja, és legyen már végre BÉKE (ez ugyan úgy paritásban van a fent említett dolgokkal)
Ha arra vettél, hogy egy nick azt írta, hogy vegyél Vonoviát, akkor meg is érdemelted. Megvizsgáltad a fundamentumait? Mi volt a terv? Hol volt a stopod? Figyeled a német ingatlanpiacot? Ha igen, akkor milyen időszakba gondolkodtál? Hogyan teljesítenek a versenytársak? Te nem egy ismeretlen nickre haragszol, hanem saját magadra, csak jobb a felelősséget áttolni valaki másra, mert az megnyugtat és addig sem kell szembenézned saját magaddal, hogy elkúrtad, nem kicsit, hanem nagyon. Továbbá, ha annyira fáj a bukó, miért nem adod el? Ha eladod, akkor megkönnyebbülsz, új lapot tudsz nyitni, lehet, egy másik részvénnyel sokkal nagyobb nyerőt tudsz zsebre tenni, mire visszamegy oda, ahol vetted, de az is lehet, hogy ugyanakkora veszteséget érsz el. Ki tudja? Senkinek nincs jósgömbje. :)
"De miért tűnt innét el Todi mester?" Szerintem elsősorban az ehhez hasonló kommetjeid miatt. ;) Mit gondolsz kibírnád, hogy egy ideig (mondjuk idén) nem említed a nevét és nem is utalsz rá a hozzászólásaidban?
Hát én aztán valóban jól horogra akadtam! De miért tűnt innét el Todi mester? Amikor mindenki issza szavait továbbra is - csak egy másik topikban. Miért kell máshol magyaráznia a Vonovia részvény nagyszerűségét? Itt tette népszerűvé és naggyá a részvényt, érdemeit elismerjük. Tudjuk, hogy baromi jó befektetés. Azért vettem én is és azért tartom. Az, hogy 20 százalékot nem emelkedett, hanem esett kit érdekel? Legfeljebb azt aki most akar belőle venni. A mester biztosra ment! Jót akart, nehogy lecsússzunk életünk nagy lehetőségéről! Én hittem neki!
Eurós részvények vitasarok