Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 12:01
Előzmény: #81217  FR73
Bocs a kérdésedre nem válaszoltam.
Te milyen iparban dolgozol ? Én nagyrészt autóipar, kommunikáció, abban én ezt gondolom teljes egészében, hogy leuralnak minket. Árban már nem versenyképes a kínai dotált gyárakkal és a brutálissan olcsó árakkal szemben.. fenntartható az a rendszer ? (szerintem nem), de elég arra, hogy hosszú távon a kompetitorokat tönkre téve előny hozzon ?? igen.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:59
Előzmény: #81217  FR73
Technológiai előny alatt mit értessz ? Van még mindig olyan szegmens amiben nincs jobb (ASML), de tény volt kizsákmányolás a korábbi évszázadokban. (spanyol, angol, holland, francia gyarmatok stb..).
geza77
geza77 2024. 11. 08. 11:57
Előzmény: #81216  EURHUF_goes_to_haven

Kínában azért ahogy a nép java él, na az nem egy sikertörténet, úgy gazdaságilag ... ;)
Igaz 30%uk jól él.  Itt csak akkor igazságos a rendszer, ha olyan Singapuri példára az orvbán és haverjai zsebében van minden, a többiek meg melózhatnak napestig, hogy legyen mit enni és ne fagyjanak meg.Szavukat ne tudják felemelni, mert egy hónapig nem lenne melójuk, akkor végük lenne.  Ugye kínában egész jól fejlett a figyelő rendszer, ha nem tetszik a rendszer, akkor rápirítanak egyből az egyénre micimackó szuverenitásvédelmis emberei...  Szép kilátások.
úgy látom FO$rint a hatalmas erő után most szusszan egyet. Ebből nem lesz ma 400??? Pedig felfele napokon át tudott menni nem is 1szer pihenő nélkül 8 egységes gyertyákkal ...   406.119  +1.539 (+0.38%)
FR73 2024. 11. 08. 11:52
Előzmény: #81216  EURHUF_goes_to_haven
Mit értesz azon, hogy tönkreteszik az EU-t?
Azt az EU-t, ami évtizetedeken át utalta haza a globálisan bezsebelt tőke nyereséget, és közben nem vette észre, hogy a technológiai előnye elolvadt?
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:49
Előzmény: #81214  FR73
Tegyük fel, hogy ez így van... de ők vajon együtt akarnak működni velem ??? Mert az hogy gazdaságilag tönkreteszik az EU-t nekem rohadtul nem annak tűnik... na mindegy, elég az Offtopikból ezen a Ph cikken nagyon felhúztam magam... Az igazságosság nevében fizess!!!. szép jövő... 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:47
Előzmény: #81210  FR73
Nem is írtam hogy az lenne. De németország se tudja kezelni ha jönne 10 millió ember.. vagy határzár, vagy összeomlik. És tekintve, hogy félnek hogy lenácizzák őket inkább a másodikra tippelek.
FR73 2024. 11. 08. 11:46
Előzmény: #81211  EURHUF_goes_to_haven
A világ lakosságának nagyobb része autokratikus vezetés alatt él.
A gazdasági teljesítmény autokratikus vezetés mellett is lehet nagyon jó (pl Singapore sem egy mintademokrácia, vagy a kínai vezetés is olyan amilyen de összességében gazdaságilag sikeres).
Elhiszem, hogy szereted a nyugaton megszokott önkormányzatiságot, de el kell engedned, ha együtt akarsz működni másokkal.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:46
Írtam még egy reflektálást erre de a fórum motor nem engedi bemásolni....
Röviden, mikor a világnak együtt kell letennie valami akkor jönnek a nagy lózungok, a nem vagy rosszul mérhető bullsitek pl a G20 célok.
-Éhezés, szegénység, és egyenlőtlenség elleni küzdelem
-Fenntartható fejlődés előmozdítása...
Ahhoz hogy a szegény gazdagabb legyen, azt előbb el kell venni valahonnan , innentől sérül az igazságosság. 
Fenntartható fejlődés egy olyan évtizedben hogy németország lekapcsolja az atomot, és helyette szénnel és vásárolta pótolja... ahol a háborúk és erdőtüzek kibocsátását még számolni is fáj... De persze majd mindenki félreteszi a kis sérelmét, és a teljes nyugati világ kinyitja a briffkót, és mosolyogva adja oda a pénzt afrikának és a közelkeletnek meg indiának... 
Ha valaki azt hiszi, hogy ez az át fog menni összeomlás nélkül, annak van egy rossz hírem. Az emberek kapzsik, a cikkben leírt átmenet egy utópisztikus álom, és persze szép szép, de amennyire nyugodt az egy kína terv taiwannal szemben, annyira lesz ez is az. lófütttyöt lesz világbéke és prosperitás , ennek az előszele Orbán és Trump félék. Ők ne lennének kapzsik ? vagy az őket támogatók ??, ugyamár.. 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:40

EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:37
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241108/uton-az-uj-vilagrend-fele-ha-nem-lepunk-sulyos-valsagok-jonnek-720673
A cikkből: Fel akarják találni a spanyol viaszt. Eddig nem sikerült 4x a nemzetközi rendszer átalakítása, de majd most... Miközben épp széttagozódás és adóztatás van kilátásban... -
A nemzetközi rendszer és intézményeinek jelentős átalakítására általában csak a meglévő nemzetközi rend teljes összeomlása után szokott sor kerülni.
-
-Ez történt az 1814 utáni hatalmi egyensúly Napóleon veresége utáni kialakulásánál;
-
-az 1918 utáni versailles-i rendszer létrejötténél, amely öt dinasztikus birodalom összeomlása és tucatnyi új nemzetállamra való szétesése után következett be.
-
-Az 1945 utáni struktúra is Németország, Olaszország és Japán vereségét követően jött létre, -és amit George Bush amerikai elnök liberális „új világrendnek” nevezett, az a Szovjetunió és a Varsói Szerződés összeomlása után alakult ki.
-
Ma az jelenti a sürgető feladatot, hogy az ötödik világrendre való átállást úgy valósítsuk meg, hogy előtte ne következzen be egy összeomlás.
Ahhoz, hogy egy ilyen világrend legitim legyen, figyelembe kell vennie a gazdasági és politikai hatalom folyamatban lévő globális átrendeződését, különösen a Globális Dél törekvéseit. Ahhoz pedig, hogy ez a világrend hatékony legyen, nemcsak stabilnak és igazságosnak, hanem fenntarthatónak és a hatékony kollektív cselekvésre nyitottnak is kell lennie.
Két út áll előttünk. Az egyik a még nagyobb fokú globális széttöredezettséghez és mélyülő válságokhoz felé vezet, míg a másik lehetőséget kínál arra, hogy a közös problémák közös megoldásain keresztül mind az egyes országok egyéni, mind azok közös jólétére törekedjünk. Egyértelmű, mi mellett kell dönteni.-"
FR73 2024. 11. 08. 11:24
Előzmény: #81206  EURHUF_goes_to_haven
Értem amit írsz, csak a migráció iránya nem Kína lesz és nem Oroszország, ellenben pl Németország igen.
Moka_Brikka 2024. 11. 08. 11:15
Előzmény: #81208  EURHUF_goes_to_haven
Az nem elég menő :)
Mióta nincs lezárás, sokkal kevesebben kirándulnak szerintem.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:10
Előzmény: #81205  Moka_Brikka
Most rákerestem hogy mi a fene ez, és most látom, hogy már Pesten és szombathelyen is van :O WTF SZOMBATHELY ???? nincs arrafelé elég erdő egyet kimenni ??? 
Moka_Brikka 2024. 11. 08. 11:08
https://index.hu/belfold/2024/11/08/kolcsey-ferenc-gimnazium-kirugott-tanarok-birosag-hatarozathirdet/
"Az egyenlő bánásmód sérelmét ugyanakkor nem tartották megállapíthatónak"
Kíváncsi lennék, hogy ennek mi az indokolása. 
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 11:03
Előzmény: #81203  FR73
Mégegyszer... a háborút is a nyugati világ pénzeli Ukrán oldalon, az újáépítést is ő fogja... Oroszország meg??... Kína épp letarolja EU autóiparát kb gerilla módszerekkel agyondotált gyárakkal. 
Afrika és india ahol a túlnépesedés valós probléma, (ami ellen rohadtul nem tesznek semmit) most még ezt is a nyugati világ számlájára teszik ?? Kezd ez olyan lenni, mint a magyar nyugdíjjrendszer... Mindenki tudja, hgyo 10-20 éved távon fenntarthatatlan, de mégi görgetjük a szart...
A nyugati se jobb sokkal, aki nem tesz félre magának az nagyon keveset fog kapni . 
Emiatt mondjuk preferálom a svájci modellt, hogy kevesebb adó, de old meg megadnak...
Ez tisztára olyan mint a babaváró meg a csok-osok meg a devizaadósok kimentése (ez tudom hogy nem volt valódi teljes kimentés...) Hogy a tücsköket támogassuk ... Az meg aki fixálta a hitelét, még adjon most bele még többet.. hát az apátok löncsét azt!
Ez megint a gazdagoknak nem fog fájni és a nyugati népen akarják leverni... hát valahogy rohadtul nincs hurráoptimizmustom és van egy olyan érzésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül . Facen márjönnek a német reklámok , 2 kezi munkásokról, hogy pedzegetik a 70 éves nyugdíjjkorhatást, mert az adóemelést ??? megtakarítások nélkül halál ? De a tücsköket azért mentsük meg??? A történelemkönyben ez lesz a következő világégés oka... kérdés, hogy radír lesz e ... Kezdem utópisztikusnak gondolni, de egyre valószínűbnb hogy 2050 ig eljön... 
Moka_Brikka 2024. 11. 08. 11:01
Előzmény: #81203  FR73
Az oxigén bárok is ezt jelzik. Elég durva scifibe való jelent. De talán ez azzal is összefügghet, mint a Harcosok klubjában volt az az oxigénes jelent (quasi betépsz tőle) :)
Moka_Brikka 2024. 11. 08. 10:56
Előzmény: #81198  FR73
Ez igaz. Szerintem többségükben még most is e szerint élnek, bár 2013-ban voltam kint legutóbb Svédországban egy esküvő miatt, nem tudom mennyit változott ez azóta. 
FR73 2024. 11. 08. 10:55
Előzmény: #81202  EURHUF_goes_to_haven
Káosz lenne, ha Ázsiából 100 millió elégedetlen ember megindulna nyugat felé? Vagy Afrikából ugyanennyi Eu felé?
Na ezt kell megelőzni, hogy eszükbe se jusson.
Néha dumálgatok indiaiakkal, azért van gondjuk még a fejlettebb helyeken is, pl az ivóvíz az nagyon nagy probléma, vagy a városi levegő szennyezettsége.
EURHUF_goes_to_haven 2024. 11. 08. 10:51
Előzmény: #81199  EURHUF_goes_to_haven
Itt jól értem, hogy a gazdag országok fizessenek , sőt legyen indiának és kínának nagyobb befojása pl az IMF és vilgábankban ?? Végülis mi rossz történhet... Ez komolyan olyan mint egy rossz scifi...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241108/uton-az-uj-vilagrend-fele-ha-nem-lepunk-sulyos-valsagok-jonnek-720673
Az úgy hogy új világrend, hogyha még támogatni is kell azt aki éppen le akar minket tarolni ? Ez komoly ? Mert viccnek durva lenne. Ha tényleg így gondolkodik az IMF és a Világbank akkor nem nézünk fényes jövő elé, és kezdjetek indiaiul és mandarinul beszélni...
Moka_Brikka 2024. 11. 08. 10:49
Előzmény: #81200  Moka_Brikka
Mindig azt mondják, hogy a kereskedésben nincs Szent Grál. Hát náluk valami nagyon hasonló lehet :)

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók