Szia! Alapvetően nagy forgalommal megy, viszonylag kicsi az árjegyzői marzs, szóval akár ajánlható is lenne, de most leállt, azoka, hogy elfogyott a tőzsdére bevezetett mennyiség.https://bet.hu/site/newkib/hu/2020.04./Erste_WTI_Olaj_04_certifikatbol_EBWTIOIL04_ISIN_AT0000A2AHH6_a_teljes_kibocsatott_mennyiseg_128391611
Sziasztok! Nem találtam jobb topicot a kérdésemnek... Van valakinek tapasztalata (vagy urambocsá' véleménye) a EBWTIOIL04 Erste certiről? Ismeri valaki, ajánlott, nem ajánlott kategória? Köszönöm!
NAPI TIPPJÁTÉK! Mikor függeszti fel az Erste az EBDAXTL92 kereskedését? a: ha elesik a 12100 b: ha határozottan kilő a Dax c: 15:30-kor :D :D :D Minden egyéb lehetőség is jöhet hozzászólásban Megjegyzés az EBDAXTL92 korlátára 12024. A dax harmadjára táncol a nagy támaszon, kiesett a gyémántalakzatból és ott három mozgó halálkeresztje
ma is hozza a formát, amint mozgás van letiltja a kereskedést. ebdaxtl89-el nem lehet kereskedni, aki beragadt így járt, ezen tudnak keresni, hogy elveszik a befektetők pénzét, ERSTE megbízhatóság....
Tegnap vettem EBRCHTL10 Richter Longcertit. Ma reggel óta áll, telefonon annyit mondanak nem tehetnek semmit, Németországban van a hiba. Vicc, komolyan. Eladhattam volna ma szép nyerőben, még most is jól áll, így egyelőre csak a realizálás ami bosszantó, de azért ez röhej, hogy egész napokra kiesnek termékek büntetlenül.
Ezekke a szar, lehúzós BÉT-es certikkel kereskedjen a LÓFASZ, ott vannak az ETF-ek a Xetrán. Simán lehet DAX-ot meg olajat meg mindent shortolni KO meg lejárati kockázat nélkül, akár áttétellel is.
persze , h nem látod bp........ meg otthagyod az egészet a fenébe , mert tönkreteszik az idegeidet , most meg már hallucionalizálsz h nincs árjegyző pedig van csak elbujt , elaludt :-)))
Csak halkan megkérdezem, mi a fenének kell nektek certivel kereskedni, mikor ott van pl a CFD?
Tizede a költsége, mint a certinek, és napi 24 órában hozzáférhető.
Ja, és nem jönnek ilyen magyarázatokkal, mint a certisek, hogy "mi mindig jegyzünk árat, kivéve akkor, mikor valóban szükséges lenne - mert volatil a piac". :)
nem tudom ki figyelte ma a dax certit, de volt bent egy 17k eladó pakk benne, egyszer kötött bele az árjegyző, a többiek az árjegyzőtől vehettek ami persze feljebb volt....
csak mint történetet jegyzeteltem le....
az egész egy egyszerű számítógépes algoritmus, gondolom a bétnek vannak technikai követelményei egy termék bevezetése kapcsán... Tehát vagy a BÉT technikai követelményei nem elégségesek és le kéne cserélni a P1-es gépeiket, vagy manuálisan kapcsolgatják. Utóbbi szintén a BÉT felelőssége, mert ha egy céget jobbról balról átvilágítanak hogy megfeleljen a tőzsdére lépéshez, akkor egy származtatott terméket is át kellene világítsanak szerintem. Már pedig azt gondolom, hogy egy terméktől a minimum elvárás az, hogy annak kereskedéséről csak és kizárólag a BÉT dönthessen - ahogy többnyire a részvénytársaságokkal is igy van. Természetesen a rendkívüli bejelentések előtt az RT-knek is van lehetőségük kérvényezni a felfüggesztést időben! Ha az erste úgy ítéli meg, hogy számára a certi adott napon nem lesz kincsesláda, akkor miért nem jelentették be hetek óta, hogy a mai napon a kereskedés szünetel és kész. Akkor az ember rá tud készülni.
Ellenben megjegyezném, hogy ez a fajta magatartása az árjegyzőnek rendszeres és a brexittől teljesen független. Nem kell ahhoz ekkora likviditás, hogy a tisztelt árjegyző elaludjon reggel és csak fél 10 kor kelljen fel, vagy akár napközben leálljon a termékekkel való kereskedés.
cserébe kompenzálandólag
számlavezetési díjaikat máj 25-től megemelték
ÚJ transzferdíj számítást vezettek be értékpapír piaci érték szorozva 0,5% ez 10 milliós portfóliónál 50.000 Ft az 5000Ft fix díj helyett igaz minden más piaci szereplő 5000Ft-al transzferál
Ez mindig is így volt, ha túl nagy a volatilitás, akkor inkább leállítják, mert nem tudnak valóban azon az áron kötni amit épp feléd jegyeznek, és esetleg buknának rajta.
Az Erste Group Bank AG (mint Kibocsátó) nevében ezúton értesítjük a tőkepiac szereplőit, hogy a megnövekedett piaci volatilitás miatt a Kibocsátó árjegyzése akadozhat, illetve időnként szünetelhet a Béta piacon és az Erste Certifikátokra és Turbo Warrantokra.
Erste Certifikátok megbizhatatlanságaáról