Dr. Antal Kadosa Adorján a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett ENEFI Vagyonkezelő Nyrt. (ENEFI Asset Management Plc.) igazgatósági tagja. [1, 2]Kinevezésére és cégjegyzési jogának bejegyzésére a társaság legfrissebb közgyűlési határozatai és piaci jelentései alapján került sor. [1, 2]📌 Kulcsfontosságú adatok és háttér
Pozíció az ENEFI-nél: Igazgatósági tag határozatlan időtartamra megválasztva. Cégjegyzési joga együttes, Soós Csaba igazgatósági taggal közösen gyakorolható. [1, 2]
Szakmai végzettség: Jogász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett diplomát, majd szakvizsgát tett. Diplomázott a Kodolányi János Főiskola német szakán is. [1]
Közbeszerzési és üzleti háttér: Ismert gazdasági és közbeszerzési szakember. Korábban olyan jelentős entitásokban viselt tisztséget vagy tulajdonrészt, mint az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. és az Est Media (későbbi Delta Technologies). [1, 2, 3]
Piaci beágyazottság: A hazai üzleti és tőkepiaci élet jól ismert szereplője, akit a gazdasági média gyakran hoz összefüggésbe jelentős hazai tőkéscsoportokkal és közbeszerzési tanácsadói projektekkel
Nem vágom a stratégiát, hogy harcos ellenzékiek voltunk a ner alatt, erre a ner végével leigazolunk egy neres arcot. De majd az árfolyam mutatja a döntés helyességét.
Közbeszerzési szakember, akit Mészáros Lőrinc bizalmasának tartanak. Régi cége, az Első Magyar Közbeszerzési Tanácsadó Zrt. Antal Kadosa volt a motorja annak a különös „szerb hajós” eljárásnak, amellyel egy ideig úgy tűnt, hogy a Közgép három évre kizárható a hazai közbeszerzésekből. Megszerezte a Provital Zrt.-t is, az állami munkák mellett a TV2, a Konzum, az FHB testületeiben is megjelent. Az Index szerint kifejezetten az ő projektje volt, hogy Mészárosék közvetve kisebbségi pakettet vásároltak a Kall Ingredients Kft.-ben, amelynek tiszapüspöki gabonafeldolgozója sok állami támogatással és rengeteg kukorica feldolgozásával szeretne majd komoly szereplővé válni a globális izocukorpiacon. Antal később érdekeltséget szerzett egy nyelviskolában és az Est Médiában.
Nekem teljesen mindegy ki jár jól, azt a piac majd eldönti meg a jövő. Ha a mérleget nézem akkor megér jóval többet is. Egyetlen baj, hogy nincs likviditása. Nekem spec. mindegy ki ez a Kadosa, úgy is Soós irányít, a többi csak hab.
És tessék mondani,hogy ki járt jól? Aki eldobálta a 75.000 db-ot,akik megvették,vagy akik végignézték? Aztán múltkor nem válaszolt senki arra a kérdésemre,hogy ki ez a Kadosa gyerek és hogy ő jó-e nekünk,vagy pont rossz? Tetszik ENEFI részvényt birtokolni és milyen bekerülési áron? (Hogy tanuljunk a Mestertől.Biztos 82 Ft-ért tetszett venni,esetleg 83 Ft-ért?)
Ha figyelembe veszed az értékvesztést, a tárolást, a karbantartást, a kockázatát, hogy viszi egy tesó, már nem is olyan biztos, hogy meg kell venni. Sőt, használhatod másra addig a 3 milliót. Nem kell felpakolni-szállítani-lepakolni... Pl egy csapatépítőre vagy haverokkal lazulni tökéletes. Mindennapos bringa fetisisztáknak nyilván nem opció.
Ki az a elvetemült, aki 35 ezret kifizet 8 órára egy bicikliért? Nyilván csak 1-szer az életben,mert vagy nem tetszik neki,vagy ha mégis,akkor vesz magának egyet. (3 millióért)
Mihelyt (nem mostanában lesz!) nyélbe ütik az üzletet, rögtön fogja érinteni az ENEFI-t is,feltéve ha megtartjuk addig a 300.000 db MBH részvényt. 😀 (Előtte Lölő bácsit és társait is ki kell hozzá ebrudalni a tulajok közül...)
A sima IG-tag csere mellé jöhetett volna egy általános felhatalmazás srv-re, mondjuk 300 Ft-ig. Kedves 1% feletti tulajdonosok! Kérem kiegészíteni a napirendet saját részvény vásárlásra való felhatalmazással.
Úgy látszik nem unalmas Nekik a béka segge alatt tartani az árfolyamot...Persze nagyon könnyen csinálhatják, mert abszolút nincs kereskedés a papírban már hetek óta....
A budapesti közgyűlésről szóló napirendi pontra 2254485 igen és 3679400 nem szavazat érkezett. Ez a komment azt álltíja, (a józan ésszel összhangban), hogy a benyújtó kisbefektetők szavaztak igennel rá, és a vezetőség nemmel, és a nemek szavazata megegyezett a kivezetésről szóló napirendi pontra leadott igen szavazatokkal. Úgyhogy maradok annál az állításnál, hogy a közgyűlésen a 1579400 szavazattal Soós rendelkezett.
Úgy gondolom, hogy az igazgatóság által összehívott közgyűlés napirendi pontokjainak elfogadásáról szóló határozatot az igazgatóság el fogja fogadni. 3679400 szavazott rá igennel, 2254485 nemmel.
A közvetkező, kivezetésről szóló napirendi pont 1579400 igen és 4354485 nem szavazatot kapott. Pontosan 2100000 darab szavazat át állt a nemek oldalára az előző ponthoz képest, ami a Whiteless Rock szavazatszámával megegyezik és később Virág Ferenc is megerősitette, hogy erre a napirendi pontra nemmel szavazott.
Ebből azt a következtetést vontom le, hogy az 1579400 szavazat volt az igazgatóság maradéka: Soós.
De ha nem így zajlottak az események és rosszul gondolom, javítson ki valaki aki ott volt.
3300-on vettek 300 000 db-ot. A gyenge forgalom miatt 3000 felett esélyük sem volt kiszórni belőle nagyobb mennyiséget. Max. néhány ezer darabok mozogtak, de elég hamar beesett 3000 alá.
Számitásom szerint már 4 Mrd Ft felett a likvid vagyon az Enefiben , Telekomon megint fogtak 1 milliárdot , ha csak 1 millió dbot vettek , ha 1,5 milliót mint tavaly , akkor 1,5 milliárd . "A Társaság továbbá a tőkepiaci pillér keretében sikeresen folytatta 2023-ban megkezdett befektetési tevékenységét, melynek keretében MOL részvényeken két hónap alatt közel 350 millió forint profitot realizált. Jelenleg kiépítés alatt van egy ismételt Magyar Telekom pozíció, melynek fő indoka az a spekuláció, hogy a telekommunikációs társaság megtermelt nyereségének akár 100%-át is kifizetheti részvényesi javadalmazásként, továbbá hogy ennek részeként az általa megszerezni szándékozott saját részvények száma megközelítheti a 20 millió darabot, miközben koncentrált kézben a tavalyi évhez képest jóval kevesebb részvény található." . https://bet.hu/newkibdata/129394105/T%C3%A1j%C3%A9koztat%C3%A1s%202026.02.04..pdf . Február elején 1800 körül volt a Telekom. 2700 felett eladhatták plusz az osztalék. . MBHt már rég kivágták 3000 felett szvsz
...és Soós és Virág hogy szavazott konkrétan? Mellette? Ellene? Tartózkodott? vagy ott se volt mindkettő? Kb. hány szavazat kellett volna a kivezetéshez? Soós már nagyon régóta ki akar szállni az egészből. Köszönöm!
2026 április végi rendes közgyűlés óta 1% feletti részvényes bármikor kezdeményezheti rendkívüli közgyűlés összehívását. Meg kell próbálni újból a kivezetést , 280 mindenkinek kedvező lenne.
Régi, szép idők... Akkoriban dolgozott a vezetőség, jöttek a hírek, most ez nagyon állóvíz. Én azért bízom Virág mesterben, hogy villant valamit előbb-utóbb. Csak győzzük kivárni :))
A kivezetésre összese 1.579.400 szavazat érkezett, ami kevesebb, mint ami Soósnak és Virágnak külön-külön van. Tehát úgy tünik, hogy még az elöterjesztö sem szavazta meg. Színjáték volt az egész.
Azért ma is kaptam háromezret, igazán beírhatná akinek van még eladó, hogy fölöslegesen ne vegyem másból ki a pénzt, hogy csak itt álljon, ezen a szinten vevő lennék úgy 50000 darabra.
síaréna januárban rekord, 30000 látogatófebruárban nyertes Mahart per, 1.5 milliárdidei tőzsdei profit Ezek majd az auditáltban, dea WhiteIT tőzsdei kereskedési platform is bármikor jöhet, úgy kellene mint a mennyei manna Én legalábbis ezekért gyűjtögetem, no meg Dr. Sárkány Gergely 135000 darabos részvénytulajdona is reménykeltő, mint a cég jogásza csak tartja valamiért...
De a vezetőség pénze is benne áll, nem tudok olyan verziót, hogy ez hosszú távon megérné nekik még akkor sem, ha kiveszegetnek a profitból, VF fél milliárdjának azért nem 30 milliót kellene /év hoznia, majd egy szép napon lesz az árfolyamból is nyereségük, abban biztos vagyok. Addig potyák összeszedegetése, mert miért is venném pl. én ki 300-ig, ha időnként van egy-egy idegbeteg és 30K is az ölünkbe borul... Azért az 1000 forintos lekötögető emberkének üzenném, hogy ez bőven MNB-s kategória, mert igaz nem egy darab, de nem fogja tudni megmagyarázni, hogy 1000 forintos kötésre mi oknál fogva fizet ki minimum kb. 3500 forintot, azaz ez bőven a szándékos árfolyammanipuláció kategória... Ha le akarod kötni, akkor tessék tételt áldozni, így fer... :-)
Tele van a vezetés profi manipulátorokkal, oda teszik, ahová akarják. Az árfolyamot simán leszarják, mert nem tapsolt a nép a kivezetéshez. A pénzük így is megvan.
Komolyan érdekelne a rutinosabb rókák és tőzsdeguruk véleménye - mi indokolja a 220 Ft körüli árfolyamot? A kivezetés nem sikerült, a legfrissebb beszámoló alapján javultak a fundamentumok (árbevétel, saját tőke), és ha egyszer újra napirendre kerülne a kivezetés, akkor elvileg már ezekből az adatokból kellene kiindulni. Ha emiatt egy esetleges ajánlati ár már nem 280 Ft, hanem inkább 330 Ft körüli lehetne, akkor miért ül még mindig 220 Ft-on a piac? Per pillanat 214-en pöcsölünk. Úgy tudom a 180 napos átlagár is tényező egy esetleges kivezetésnél, hogy mennyi lesz az annyi, de annyira nem vagyok tisztában a jogszabályokkal. A pár nagy részvényes tarthatja lent az árfolyamot? Amúgy én ebben nem hiszek, mert a picsával egyenlő a forgalom. Vagy ez szimplán csak egy szar papír, ahol a bizalomhiány és az alacsony közkézhányad miatt nincs elég likviditás, aztán vagy itt ülünk 220-280 között 2030-ban is vagy egyszer kilő 500 fölé? Tényleg érdekel ki mit gondol, miben bízik, mivel számol… Én ezt a keveset, ami itt van hagyom, mert a funda jó és pár misit hozna, ha beindulna, olyan forgatókönyvet pedig én nem látok, hogy itt 180 vagy az alá menjen az árfolyam.
ENEFI - THE BEST