Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Nézd, megtehetik, ebben igazad van. Ki lehet játszani. Többször hangsúlyozva lett az indítvány szándéka és szellemisége. Láthatóan értették, hogy mit szeretnénk. Hogy aztán mit fognak kezdeni vele, azt majd meglátjuk.
Sziasztok!Egy ideje csak olvasom a fórumot, és ez a továbbiakban is így marad, nem látom értelmét nap mint nap az árfolyam aktuális helyzetén siránkozni, ezt úgyis látja mindenki és engem is ugyanúgy elkeserít ez az állapot mint bárkit aki részvényes.A mai napról azonban írnék pár sort, mert azt gondolom, olyan dolog történt, ami kuriózum a jelenlegi BÉT-en.Az elmúlt hónapokban Doc vezetésével a kisbefektetők egy olyan csoportját szerveztük meg, ami a mai közgyűlésen bizonyította, hogy hatékonyan és eredményesen tud fellépni saját érdekei védelmében. Először is, az egy százalék elérése jelen pillanatban több mint 3.8 millió papírt jelent, ennyi kellett ahhoz, hogy előterjesztést nyújthassunk be. A közgyűlésen ezt magasan felülmúltuk, közel 2% szavazati aránnyal, 7 millió darab feletti részvény számmal szavazott a csoport. Persze ez is csak a véleménynyilvánításra lett volna elég, ha rajtunk kívül más nem támogatja a javaslatunkat. De támogatta. Támogatta 64,07%, azaz 245 385 485 szavazat. Mindenki, aki jelen volt a közgyűlésen, Berki, Dóczi, a Delta részéről mindenki, de még a Fővárosi Önkormányzat is. 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodás mellett lett megszavazva a javaslatunk. Többen ott voltunk személyesen, feltettük a kérdéseinket, elmondtuk a kritikánkat, a véleményünket, tettünk javaslatokat. A határozat alapján legalább 25 millió forint vételi erő meg fog jelenni a piacon. Nem sok, de legalább valami. Ennyit a javaslatunkról, és pár szó a kgy többi részéről.Sok mindenről lehetne írni, hosszú volt, talán az eddigi leghosszabb közgyűlés mióta itt van a Delta. Egy dolgot emelnék ki. Tavaly is és most is 5 éves tervet kaptunk. Ok. Ez a sztenderd, tervezzünk öt évre. A tavalyi tervben az idei árbevétel elvárás 17 Mrd forint volt, ehelyett lett 26 Mrd, ami a tavalyi tervben az ötödik évre volt kalkulálva, és ami a duplája a tavalyi 13 Mrd forintos árbevételnek. Most 50-55 Mrd elvárás van az ötödik évre, 11 % marzs mellett. Mindenki döntse el, hogy szerinte lehet-e hamarabb teljesíteni ezt a célt, mint 5 év. Osztalék. Elhangzott, hogy a következő naptári évben, azaz 2023-ban osztalék politikát szeretne a cég kialakítani. Sok a 383 millió papír, ez igaz. De egy 5 milliárdos eredmény, részvényenként több mint 10 forint osztalékot jelentene, ami a jelenlegi árfolyamon közel 30% osztalék hozam. Viccnek tartom a jelenlegi árfolyamot, és lehetetlennek, hogy itt maradjon hosszabb távon az ár. Őrületesen alulértékelt a papír.
Ezek után, talán abban bízhatunk, hogy tiszta lappal, a nemzetközi helyzet javulása után a BUX magával húzza a deltát. Ez csak az én véleményem, mert nem látom a jövőt olyan fényesen. A rengeteg 100 milliárdos közbeszerzésből nem hiszem, hogy csak 5-6 milliárdot lehetne kimutatni öt év múlva eredményként.
Most tudok írni a közgyűlési tapasztalatokról. Először is a közgyűlést levezető "úrról" szólnék pár szót. Dióslaki első felszólalása egyertelműen a befektetők érdekeiről szólt. Ez az "úr" a felszólalás végén nevetve megjegyezte, hogy mivel nem tartalmazott kérdést, haladhatunk tovább. Minden mozdulata és reagálása cinikus és lekezelő volt. Az is igaz, hogy Dióslaki nem volt naprakészen felkészülve. A többi igazgatósági tag viszont tisztelettel volt a felszólalók irányába. Negatív kritikákat csak Bodzási volt képes befogadni, több kérdésre is kitérő valaszt adtak. Például arra, hogy az igazgatósági tagoknak miért nincs részvényük, csak a közgyűlés hivatalos lezárása után adtak magyarázatot. Nevezetesen - ez most teljesen komoly - azert nem mertek venni, mert azt az MNB piacbefolyásolásnak tekinthette volna. Hatalmas önbizalommal rendelkeznek minden eddigi bűnük tisztára van mosva, nem kell tartaniuk semmitől. Nincsen folyamatban levő eljárás ellenük, akik eddig fenyegetőztek, azok is visszaléphettek valamilyen okból. Egyertelműen látszott, hogy csak a sajat érdekeiket helyezik előtérbe. Elismerték, hogy magas a részvényszám, de ezzel nem tudnak mit kezdeni, a befektetők érdekei egyelőre hidegen hagyják őket. Lényegeben ennyi.
Mar most indul szerintem az is. Nezzel bluekat es buxot is! Richter, otp, bux grafikon napos, hetes. Kicsikre is ez var. Futur nov09 kzgys, uj IT, ne feledd. Udv
Miert mas velemenyevel foglalkozol, elvitt teged a sok felfuggesztett papirod. Tobbire ne vetitsd at magadra. Csak tanacs. Futurban is ez az 5Ftozasod vicc reszvenyeskent. Razd fel magad, hogy ujra realis piacra kerulj. Nem fent veszunk, hanem lent, nem lent adunk, hanem fent
:D nem tudom, csak a véleményemet írtam nem a várakozásaimat, csak olvasom itt is a sok véleményt hogy miért vagyunk itt. Ez is és még sok más cég a tőzsdén nem igazi piaci alapú termelő cég mint a kapitalizmusban szokás :D, persze spekára jó mind attól függ ki mire gyúr :D
Majd ha az jön ki közleményben hogy pl. egy nagy külföldi gyárnál informatikai infrastruktúrát fejlesztett 2 milliárdért akkor lehet komolyan venni ezt az it céget addig csak egy kifizető hely. Ez tükrözi ez a 3 éves árfolyam. Mindeni rájött hogy kiről szól ez a cég.
Nekem is van egy jó pár ezer darab de minek, nincs ebben a cégben jövő, jönnek a több száz milliárdos "virtuális nyeremények" de nincs új fejlesztés szoftver v hardver, egy info cégtől ezt várnánk innováció fejlesztés stb az rvseket nem jutakmazzák se árfolyamnal se egy konoly osztalék, benyelik a hasznot, ezt tükrözi az árfolyam. Telepíthetnek itt 10 ezer szervert is az se mozgatja meg a lovét, persze ők elviszik.
En folyamatos jo hireket olvastam itt a beirtak alapjan. Nem tudom mi a fanyalgas oka?! Bux kosar, premium kategoria, 100millio 25%a SRV, novekedesi tetv, jo jelentes, vezetoseg kiallt szavazattal kisbufik javaslatara. Mi baja itt a fanyalgoknak? Nem ertem.. Mindegy, nem vagyunk egyformak. En meg veszek ha esik, ha emelkedik Nekem mindegy mit csinal, minden jo. De mire kene esnie nem tudom. Aki adja, olcsobb ajandek tole
Delta Szekta
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.