Nos uraim!
Mult heten szepen lement 18 ala, aztan a heten Valentin napjan kilott mint egy eszelos 19 fole...ma meg talan ujra vissza 18 ala.
Hat mi folyik itt?
harom kis elteres van:
-a-b-c helyett elfogadhato a komplex (w), es utana egy komplex (x); talan jobban kifejezi a valos mozgas komplexitasat
-Az utolso 3 ev idoben szebb lenne egy (Y)-nak, es ED formaban szamozva. Miert?
Igy idoben (w)=2.5 ev, X=2.5 ev, es Y=3 ev szebbnek tunik.
-ez Y igy nezve tud lenni Ed forma.
De: ovid es kozep tavon DB egyertelmuen tulvett. Korrekcioban van szerintem is. A kulonbseg csak az, hogy ez a modell kicsivel kisebb esest prognosztizal, mint eurocent kivalo chartja.
Ami meg fontos: a kep bal szelen latni, hogy a dominans ciklus 50 het. Es az aligha valtozik sokat;
szoval, ha az utolso alj szeptemberben volt, akkor most nyar vegeig korrekcio a valoszinu ciklus alapon is.
"kizártnak tartom, hogy lemegy a legpesszimistább...."
szerintem semmit se tartsál kizártnak, az európai projekt mély válság felé halad (ez kell a további centralizációhoz...) ez pedig nem feltétlenül fog tetszeni a német bankoknak...
Szép munka és egyetértek. Nem véletlen mondtam, 10-nél szállnék be jó szívvel vagy nélkülem megy a hajó. Egyszerűen túl sok a kockázat ahhoz, hogy megérje kockáztatni. Bizonyítsa be először a vezetés, hogy talpra tudnak állni.
Commerzbank 1M log: link
Tegnap eszembe jutott egy régi vízióm. Kielemeztem alaposabban CB-t. Arra a következtetésre jutottam, hogy most nem szívesen lennék CB tulajdonos.
Lényeg a chartos és szerintem nagyon is reális az elképzelés, különösen, ha politikai események is rásegítenek. Német precizitásra vallóan pippre pontosan adódnak az egyes szintek.
Ha lenne CB-m én kiszállnék, esetleg bízva a tegnapi chart alsó trendvonaláig tartó visszatesztben megvárnám ezt a pillanatot, aztán longból ki és óvatos short, SL 8,5.
Ha lesz időm, megnézem DB-t is.
Én figyelek a lövészárokból, kezem a gombon. kizártnak tartom, hogy lemegy a legpesszimistább forgatókönyv szerint 10-re, ezzel nem számolok. 15-ön vennék jó szívvel talán, ha nem kapok, ez a hajó nélkülem megy el. Már én nem tartok további hatalmas csontvázaktól, maximum kicsiktől.
Új fundás hír hiányában a pszichológia mozgatja. Tartok tőle, hogy ma megvolt az alja, innen már emelkedő ágba vált. DB mutatja az irányt, bár óvatosan az analógiával, mert DB esetében bármikor kieshet egy csontváz a szekrényből.
Ti már bevásároltatok?
A Commerzbank 183 millió eurós adózott eredményt ért el a negyedik negyedévben, mellyel felülmúlta a várakozásokat. A Bloomberg előrejelzése 170 millió euró, a Commerzbank által gyűjtött konszenzus szerinti eredményvárakozás pedig 154 millió euró volt, de év/év alapon még így is némileg visszaesett az eredmény a céltartalékolás növekedése miatt. A bank CET 1 tőkemegfelelése az előző negyedév végi 11,8%-ról 12,3%-ra emelkedett. A kedvező eredmény ellenére a bank óvatos a 2017-es terveket illetően, például továbbra is magas céltartalékolással számolnak... ehhez képest nem nagyon örülnek neki a befektetők...
DB lehetőségek