A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Érdekel engem is hogy és hol tudok spórolni, kényelmesebben vásárolni, de BTC és társai számomra semmi előnyt nem jelentenek egyelőre. Talán a CBDC-k megjelenése meghozza az áttörést a kriptópiacon.
es milyen arfolyamon valtottak at penzt? Elhiszem hogy europan belul ill. mo-on belul el lehet lenni. Figyelmedbe ajanlanam hogy Eu-n kivul el 7milliard ember! Nem allitom, hogy a legjobb legelonyosebb banki szolgaltatasokat kapom, en arrol beszelek ami szamomra hozza ferheto.(nem ismerem pontosan a mo-i viszonyokat de van 1 olyan erzesem, hogy ami szamomra elerheto az a mo-i emberek 90%-nak nem elerheto, persze lehet hogy 96-98% kellett volna irnom.) 2017-ben jartam mo-on utoljara, sajnos tobbszor be kellett mennem a bankba; nem kivanom senkinek azt az elmenyt...mar aki elt 1 normalisabb orszagban, ahol a bankok versenyeznek az ugyfelekert. (soha nem felejtem el hogy a fiatal ugyintezo holgynek 5 kulonbozo pecsetje volt, meg is kerdeztem ot hogy azok mire valok). ;000000))))) Mi jelentosege annak hogy 45 napig hiteleznek, nekem van olyan kartyam ahol 55napig, ez a lenyegen nem valtoztat. Nem kivanlak meggyozni a kryptokkal kapcsolatban de en a helyedben vennem a fardsagot hogy az altalam belinkelt videokat megnezzem; ne adj isten meg valami uj dologrol tanulnal.(valoszinuleg tul nagy karod nem lehet belole). Tvedes jogat mint mindig fenntartom!
Nem értem, mit kell figyelni BSV-n? BTC-nek is hatalmas a volatilitása, de BCH, BSV-nek 2x, 3x akkora. Ki akar ezekkel fizetni? Lehet egyáltalán ezekkel fizetni valahol? Most BTC -5%, BSV -10%, BCH -15%! https://www.screencast.com/t/l5umGmaP
Kerlek figyelj oda jobban! En 6 szamjegyu nyeresegrol irtam ($-ban) amit kivettem, csak kozben a trollok ossze kevertek a hsz-mat. Azt is irtam, hogy valoszinuleg akkor fogok nagyobb mennyisegben megvalni a fennmarado kryptoimtol amikor 7szamjegyu nyereseget leszek kepes kivenni. Ismered a szolanc jatekot, hogy valaki elolvas 1 szoveget, vagy szavakat majd anelkul hogy ujbol megnezhetne el kell mondania egy masik gyereknek vagy embernek kb. a 10.-ik embernel mar jo ha van 1-2 eredeti szo az eredeti szovegbol a tobbi csak emberek altal felre ertelmezett ill. uj szavak.Na ez megy itt is a portfolion, aztan az emberek eleg jo kis vitakat csinalnak a felre ertelmezett hsz-bol. Mi a furcsa abban hogy nem szivesen fizetek 30$-t ha fizethetnek mondjuk 0,5$-t? (nem ezust kanallal a szamban szulettem) es emlekszem a 90-es evek elejere amikor 90forintos oraberert dolgoztam a Coca Cola-nak mint diak ejjel es a fonokom kikuldott az onos esobe hogy valogassam szet az osszedolt uvegeket, papirt es neylont, megkerdeztem hogy esetleg 1 kesztyu lenne, erre azt a valaszt akptam hogy figyelj oda.Vagy amikor a Rondo-ban az Ikeaban 1forintot kaptam 1 olyan fiokos doboz legyartasra csomagolasara amit az Ikea 800ft-ert ertekesitett. Ne erts felre szivesen fizetek azert, ha mondjuk a Borkonyhaba olyan minosegu etelt eszek ami muveszetnek felel meg; ha valami erteket kapok a penzemert; de minek fizetnek valamiert 30$-t ha ez megoldhato lenne 3.-ik fel kozre mukodese nelkul akar 0,5$-ert?! Aki nem erti miert van szukseg kryptokra, annak figyelmebe ajananam az internetet a 90-es evekben, majd a jelenlegi helyzetet; hasonlo dolgok fognak torteni 1-2 evtizedes idotavon. (ez nem jelenti azt hogy a BTC arfolyama 1M$ lesz; de azt se hogy nem lehet annyi; egyebkent en tovabbra is a BSV-re teszem a voksom). A mindenfele talalgatasokra, meg az a valaszom, hogy a belinkelt videokat illene megnezni mielott az ember velemenyt formal honapok ill. evekkel ezelotti dolgokrol.
Egyedül nemzetközi utalásoknál lehet előny. De ki a fene utal rendszeresen külföldre? 100-ból 1 átlag polgár? Szerintem még annyi se. Még IB-nek is van magyaroszági számlája. Egy sima belföldi utalás és oda-vissza megy a pénz pár óra alatt ingyen.Külföldi vásárlásokat ugyanazzal a kártyával fizetem, 1-3%-ot írnak jóvá minden külföldi vásárlásom után is és ingyenes, nincs tranzakciósdíj. Ali-n, Banggood-on többször vásároltam 10USD alatti összeggel és azzal sem volt semmi gond. Számomra és szerintem a többség számára ezek a problémák ismeretlenek. Hozzáteszem 45 napig a bank meg is hitelezi a vásárlásom kamatmentessen.
Én biztos vagyok benne, hogy ennek az adósságnak egy része tartja fenn a bitcoin árfolyamát, de az ingatlanlufi, tőzsdelufi meg sok más ettől az adósságtól keletkezett. Ha ezt elkezdenék "törleszteni", az ár visszatérne az értékhez. Semmi nem változna, csak a virtuális térből leszállnánk a földre. Csak a tizedes vesszőt kellene arrébtolni.
Teljesen igazad van. Meg kellett volna büntetni az eladót, hogy nem fogadja el a bitcoint, egyszerűen nem kellett volna megvenni a termékét. Biztosan meg van ennek is az oka. 2011-ben a bitcoinhívők egymást bíztatták, hogy követeljék az üzltekben a bitcoin elfogadását, sarokba szorítva a tulajokat. Aztán ráugrottak a spekulánsok, egekbe verték az árfolyamot és ezzel vége a csodának. Azért furcsa, hogy 7 számjegyű dollárnyereséget tettél zsebre a spekulációval és sajnálod a 30 dollárt. Valamiből nekik is meg kell élni, ha már a belföldi utalások ingyenesek. A coinbányászokat is meg kell fizetni, a rendszer fenntartása sem ingyenes, csak eddig az árfolyam emelkedés, amit a manipulációval összehoztak megteremtette rá az anyagiakat. Ha az "aktív" felhasználók tényleg annyian lennének, olyan erőt képviselhetnének, hogy bármilyen céget térdre kényszeríthetnének, hogy fogadják el a bitcoinjukat. Csakhogy az aktív felhasználók, akik fizetnek a bitcoinnal, csak egy maroknyi emberke, a többi speka, vagy alvó számla.
Mai hír itt a Pf-n: "Az IMF honlapján közölt adatok szerint az állami és magánszféra
együttes adóssága 190 országot figyelembe véve 184 ezer milliárd dollár
volt a múlt év végén." Csak játékból átkonvertáltam ezt az összeget BTC-be (21 millió darabbal számoltam). 184 000.000.000.000 USD : 21 000.000 = 8 761.905 USD Tehát, ha a teljes adósságot BTC-re kellene váltanunk, akkor 1 BTC-nek az értéke 8 761.905 USD lenne. Vicces. Üdv
Nem allitottam hogy nem igaz; sot egyetertek veled abban hogy az extra munka es megtakaritas, takarekossag vezet hosszabb tavon az anyagi fuggetlenseghez.Aki nem kepes megtakaritani a jovedelme (min.) 10%-at az berrabszolga!!! Azonban azt is hozza kell tenni, hogy nem mindenki kepes a jovedelmenek 60-80%-at megtakaritani! Legalabbis nem az elete elejen, hiszen nem mindenki rendelkezik megelelo csaladi hatterrel. Mi van ha valakinek nincsen lakasa, nem elnek a szulei stb.stb.? Esetleg gondoskodnia kell masokrol? Nyilvan a jovedelem minnel nagyobb reszet kepes az ember megtakaritani; majd azt befektetni valamibe aminek kozep es hosszutavon pozitiv hozama van annal gyorsabban hamarabb kepes anyagilag fuggetlenne valni. Ez teny;de ez nem jelenti azt hogy csak ingatlan befektetessel lehet penzt keresni ill. anyagilag fuggetlenne valni. Ingatlan befektetes szerintem 25-35%-ban vezet a sikeres uthoz, rv befektetes joval likvidebb, vallalkozas ugyancsak egy jarhato ut.
Probalj kicsiket globalisabban gondolkodni, en is ingyen utalok au-n belul es a vasarlasaimra ha esetleg a hitelkartyamat hasznalom 3%-os jutalmat kapok.Magyarul a kartya eves dija (amire nem emlekszem 300-500$ lehet), de evente 1200-1800$-nyi jovairast kapok a szamlara. Nem ezzel van a problema hanem a nemzetkozi atutalasokkal es vasarlasokkal, ill. a kisebb 10$ alatti tranzakciokkal. BTC-s tranzakcionak is vannak dijai (amik joval alacsonyabbak, nagysagrendileg alacsonyabbak mint a kartyas fizetesnek) es nem kell telefonalgatni, meg senkitol jovahagyast kerni. Ne BTC-t figyeld inkabb BSV-t ott zajlanak most az esemenyek.
Törölt felhasználó2018. 12. 14. 17:44
Tenyekkel kapcsolatban, ha valaki rendszeresen vegez nemzetkozi atutalast es rendszeresen vasarol kulonbozo orszagokbol dolgokat, akkor tudja ill. lathatja; hogy a tranzakcioinak milyen koltsegei vannak. Kevesebb mint 24 oraja vasaroltam UK-bol valamit; a tranzakcios dij 30$ volt; es meg a kartya tarsasagomat is fel kellett hivni, hogy hagyjak jova a tranzakciomat.(most deviza arfolyambol levo kulonbsegrol nem beszeltunk); (ha BTC-t elfogadott volna a merchant akkor ennek dija; meg a jelenleg korulmenyes es nagyon sz@r BTC-vel 0,05-0,30$ lett volna attol fuggoen milyen dijat valasztok.Arrol nem beszeve hogy meg kimeltek volna egy 15 perces telefon beszelgetestol. Ertem en azt hogyha valaki el a kis burkaban; annak nincs jelentosege hogy 1 adott tranzakcional 30$ tranzakcios dijat fizett a visanak valaki mas aki nem eppen a sarki fuszeres vagy a legkozelebbi tescoba ment el vasarolni. Elnezest, de nekem szamit 30$; mert eleg jol meg lehet belole reggelizni meg itt Sydneyben is. Mobil fizetessel kapcsolatban legtobb ceg kisebb volumenu vasarlasoknal nem fogadja el, mert a szolgaltato aki a mobil fizetest rendelkezesre bocsatja kulonbozo dijakat szamol fel (nalunk mondjuk 0,3-0,55$/tranzakcio) igy a legtobb helyen extra dijat szamolnak fel ha valaki mondjuk 10$ alatti vasarlast szeretne elektronikusan fizetni. Na ezek a tenyek, szoval sokra mennek azzal ha x vagy y bankban mar ingyenesen lehet atutalni z bankba.(csak en nekem erre eppen nincs szuksegem). ;)
Lehet ma szemtanúi leszünk egy nagy zöld gyertyának, ha a 3200-as 200 hetes még megfogja 1*2* akkor durván belevesznek szerintem, majd lecsordogál újra az átlagra, de akkor talán ma lesz meg az alja.
Voltam az illemhelyen, méregtelenítettem ezzel, így képes vagyok még ezen utolsó toxikus dolgaid befogadni. Már ha értelmes választ tudsz kisajtolni magadból. :)
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046