Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 19:10
Előzmény: #4677  Törölt felhasználó
Teljesen egyetértek Veled! Semmi értelme írni nekik, tanulni nem hajlandóak vagy utána olvasni. Legalább utána lenne az a véleményük ami és igen energiavámpírok, nekik szerinten már én se reagálok.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 19:04
Előzmény: #4666  Broafka_Ottokar
 A cikkben is ott van amit kaptál tőlem, hogy nem lehet már megmondani, mert nem minden tranzakció lesz már rajta a láncon, sok tranzakciónak csak az összevont egyenlege látszik csak, pl oda vissza utalásoknál, pont ezért tehermentesíti a hálózatot, ez a lényege. Igen, megbízol egy rohadt sokak által használt walletben, hűha, de hogy megnyugodj ezeknek és a tőzséknek is jón a decentralizált változata már...a Binance nevű kis szösszenet már idén előjön vele. Jogos amit írsz a végén, de kétlem, hogy minden explorert le tudnak tiltani egy országban, akkor meg már mehet offline maga a csere.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 18:50
Előzmény: #4668  Broafka_Ottokar
Hogy éred el hogy egy kódot ne érje meg elcserélni bármire? Sehogy.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 18:50
Előzmény: #4674  Törölt felhasználó
Megint kovetkezteteseket vonsz le megfelelo informacio hianyaban.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gresham%27s_law
Mar tobb honapja nem adom a BTC-t, hanem vasarlom, heti szinten 2*100AUD-ert; szoval nem kivonok a piacrol hanem a megtakaritasom egy reszet ebbe teszem.Az igaz hogy az elmult 2 honapban csak digitalis dolgokat vettem vele peldaul EOS-t es kisebb menyisegben XRP-t.
Nem bosszankodom, mert a videken elo rokonaim szamara eleg korulmenyes meg 1 banki atutalas felvetele is, mert jo nehany kilometert kell utazni hozza.
Az atutalasomat a bankok ripple rendszeren keresztul tettek meg igy 1/3 annyiba kerult es nehany oran belul megtortent, nem pedig 4-5 munkanap es nem nehany 100AUD hanem picivel kevesebb mint 30$-ba kerult.
BTC-vel ez kevesebb mint 2-3$-ba kerult volna; de mint irtam mo ezen reszen talan 50-100km-es korzetben nem tudtak volna keszpenzre valtani.
A bankok miert mondananak le onkent a dijakrol, hiszen mar hozza szoktattak a nepet, az unokanoverem peldaul boldog volt, hogy csak 1000ft-ot vontak le (a nagy budos semmiert); inkabb nem mondtam meg neki, hogy en fizettem az atutalasi koltseget.
Korabban ezen a forumon megosztottam a banki konzorcium es a tagokat akik reszt vesznek ebben ill. a blockchain technologia kutatasaban, fejleszteseben...csak ezt nem reklamozzak mo-on.
Nem kivanok senkit meggyozni a BTC-vel kapcsolatban, igazabol idopocsekolas ebbe a forumba irni mert sajnos a hsz-ok 80% ha nem tobb mindenfele informacio hianya nelkul szuletik es kulonbozo trollok es gyermeteg szintu velemenyek, bemondasok es hangulat keltesekrol szol.
Jo ha van 2-3 ember aki erdemben hsz idonkent, a tobbi csak kocsmai bofoges, sajnos.
Szeretnelek megkerni ujbol ne vonjal le teves kovetkezteteseket a hsz-imbol ill. ne probald belemagyarazni hogy en mit teszek. Nekem jelenleg jo nehany BTC-m ill. van jo nehany kryptoban befektetesem, reszt vettem nehany ICO-ban es mint irtam hetente 2*100AUD-ert automatikusan a megtakaritasom BTC vasarlasra megy.
En nem csak bele boffogok a nevtelen es ismeretlen internetbe hanem a velemenyem moge penzt, idot es erteket teszek.Ha pedig jol mertem fel a helyzetet akkor idonkent a piac megjutalmaz ezert.
Az hogy ki miben lat erteket az mindenkinek a szemelyes ugye.
Sajnos nekem nincs arra tobb idom hogy a te hsz-ra idot forditsak, ettol meg lehetsz te 1 fantasztikus ember,de ebben a temaban te 1 energia vampir vagy, ettol fuggetlenul:
Sok sikert az elethez!
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 18:48
Előzmény: #4674  Törölt felhasználó
Ripple pont ezért nem ajánlott sztem, mert ott a jegelt rész, eleve egy ennyire centralizált valaminek nem szabadott volna ekkora tért nyernie.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 18:47
Előzmény: #4667  Törölt felhasználó
Szerencséből bejött. Nekem nem jött be, de hagyjuk már ezt a szerencsét, nyilván azért akarja loholva az összes nagy cég alkalmazni a technológiát mert szerencse. Na ja. A birkázást nem én kezdtem, csak gondoltam ha szerinte az birka aki innen elbukja akkor az is aki eddig végignézte. Így igazságos nem? Mit kéne kiszámolnom Neked? Hogy miért ér ennyit? Mert a piac ennyire árazza az iparág zászlóshajóját, biztos véletlenül és te tudod jobban. Köszi a tapsot, én is megtapsolom akire felnézek, jól esik, de tényleg!
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 17:26
Előzmény: #4673  Törölt felhasználó
Tisztelt Kisvuk! Teljesen igazad van, spekulálni egy tökéletes eszköz, de a pénz szerepét kezdi elveszteni. Az nem jó pénz, amit gyűjtögetnek, trezorban tartják és nem fizetnek vele. Az összes jósolgatás viszont épp arra ösztönzi az embereket, hogy csak vegyék és meg ne szabaduljanak tőle, hiszen akkor egekbe repül az ára. Te is havonta kivonsz a piacról egy fix összeget és gondolom nem vagy egydül ezzel a stratégiával.
Szerintem nagyon ritkán fizetsz vele, inkább bosszankodsz, mikor Ausztráliából  OTP számlára utalod a pénzt és beszedik a csillagászati kezelési költséget.
Írtál a ripple-ről is, az nem nyílt blokkláncú azt egy cég kezeli, ők ütik be, mennyi legyen a piacon, 100 milliárdból közel 60 milliárd még a fiókban hever. Ott nincs bányász se konszenzus.
Nem néztem utána, hogy is működik? Dollárért vesz a bank rippe-t, azt fillérekért átutalja, aztán visszaváltják dollárra? Valaki azt írta, hogy a ripple-t nem használják közvetlenül átutalásra. Ha a ripple ennyire szuper találmány és ahogy mondták, már jósok bank használja, akkor miért nem szárnyallt tovább, hiszen az már egy szuperul működő rendszer. Vagy semmi összefüggés sincs az árfolyam meg a használhatóság között?
Reménykedtem, hogy a bitcoin miatt a bankok sarokba lesznek szorítva és csökkenteniük kell majd az árakat meg az időt, de úgy látszik ez nem konkurencia számukra. Inkább ők is keresnek rajta egy talicska pénzt.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 12:59
Előzmény: törölt hozzászólás
Tavaly 1000ft-ot szamolt fel az egyik takarekszovetkezet az unokanoveremnek, azert hogy jova irtak 1 atutalast az unokanoverem szamlajan, az atutalas es atvaltasi koltseget en fizettem a sajat bankomban.
Otp dijat szamitott fel azert hogy az otp befektetesi szamlan levo osszeget egy otp-s folyoszamlara utalja.
a sort folytathatnam a "penz mozgatasa" kifejezes egyebkent ertek mozgatasra vonatkozik, mert ugye tisztaban vagyunk vele, hogy 1 atutalasnal semmifele penz nem mozog, hanem csak informacio cserel gazdat.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 12:46
Ez 1 gazdasagi forum, nincs azzal semmi problema hogy kulonbozo embereknek kulonbozo velemenyuk van.Aki ugy gondolja hogy a BTC nem er annyit amennyit jelenleg fizetni kell erte az shortolhatja (tehat a velemenyet lekereskedheti), aki meg ugy gondolja hogy tobbet er az vasarolhat...Lehet venni ingatlant, otp reszvenyt, esetleg BTC-t es adni is lehet oket.Az utca, a kocsma a vilag tele van zsenikkel akik ugye korabban megmondtak, hogy mit kellett volna tenni, azonban nagysagrendileg kevesebben vannak akik nem csak velemenyt formaltak hanem cselekedtek az elgondolasuk alapjan.Jelenleg akik tobb eve foglalkoznak a BTC-vel es kryptokkal es ezekbe fantaziat lattak es kereskedtek azokat a piac velemenye, hogy jol tettek...es lehet hogy 1 nap a piac azt mondja hogy tevedtek,de egyelore aki utana nez az arnak azt latja, hogy az elmult evekben jol teljesitett.Kivancsi leszek hanyan es kik fognak ide irni 1,2,3 esetleg 5 ev mulva?
Sok sikert a longosoknak, shortosoknak, a FOMO-knak es HODL-eknek is es az elmeleti geniuszoknak is!
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 12:37
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 12:35
Előzmény: #4665  Törölt felhasználó
Életem során annyi minden elment mellettem, hogy így visszanézve a legboldogtalanabb ember lehetnék, ha ezen rágódnék. Sőt, ameddig élek még ugyanez számtalanszor meg fog történni. A birkák nem negatív jelző, ezt vedd úgy, hogy egy irányítható csoport, akiket be lehet mindenbe ugratni. Egy kis mézesmadzag huzogatás, aztán ragadnak rá, mint a legyek. Tökéletes piramisépítők.
Soha nem mondtam, hogy nem lehetett vele keresni, de most azért egy csomóan jókora veszteséggel üldögélnek benne. Azt sem állítom, hogy nem lehet még szárnyalás, hiszen csak egy szuperul összerakott reklámhadjárat kell és újra bedőlnek az emberek ennek. Fellángol a kit, a tömeg meg mindenre képes,  Most biztosan tanakodnak, megéri-e új kampányt elindítani, vagy rukkoljanak ki valami újjal.
Addig is pumpálgatják az árfolyamot, életben tartva  a reményt. A nagytulajok már úgyis degeszre keresték magukat és persze a morzsákat összecsipegetők is jól jártak.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 12:32
Előzmény: #4655  Broafka_Ottokar
Penz mozgatas nem problema???
Ez 1 eleg szelektiv es feluletes velemeny; nem tudom te milyen gyakran es hany kulonbozo orszagba szoktal penzt utalni esetleg fogadni,de ha nem 1 maroknyi orszagrol beszelunk, akkor a penz mozgatas eleg komoly, draga es koltseges problema.Pedig nem afrikai vagy del-amerikai orszagokrol beszelek, hanem olyan ismeretlen orszagokrol mint Japan, Ausztralia, Mo, Franciaorszag,Olaszorszag esetleg Spanyolorszag.stb.stb.
persze lehet olyan parokat talalni ahova az atlagosnal olcobban lehet utalni, de mit ersz azzal ha Mo-rol Ausztriaba mondjuk 1 bizonyos bankon keresztul olcson tudsz utalni, de neked mondjuk Japanbol Ausztraliaba kell...
Paypal bevetele nyeresege nem az atutalas koltsegeibol jon ill. a profit nagy resze abbol van, hogy az egyik legrosszabb exchange arral dolgoznak...szoval fantasztikus arrol beszelni, hogy 1 atutalasnal nem kell 0,11%-nal tobbet fizetned, mikozben 3-5%-al lerabolnak 1-1 tranzakcional, ha esetleg nem a legforgalmasabb devizaparokra van szukseged akkor akar 8%-ot is kepesek "elfogadni" a kozremukodesukert cserebe...
Ha nem hiszed nezz utana a neten hogy hany orszagban alakultak csoportok akik a paypal ellen vannak.
Olyan ismeretlen orszagokrol beszelek mint Kanada, Ausztralia stb.stb.
Mit gondolsz miert hozottak letre a ripple-t es milyen bankok vannak benne es mennyi penzt sporolnak az ugynevezett penz mozgatas nem problema ugy kapcsan.
Kicsiket nezz utana a dolgoknak Dorotthy, mert a penz mozgatas nem problema szamodra, amig a vilag nagy reszen az embereknek az...(legalabbis komoly dijakat fizetnek erte),nagy valoszinuseggel szokszor sajnos tobbet mint amit mondjuk te 1 napi munkaddal keresel; es joindulatu voltam mert feltetelezem rolad hogy 1 nap keresel 25e-50eft-ot.
Welcome to the real world!
Broafka_Ottokar 2018. 05. 17. 12:24
"betiltani is lehetetlen? Lásd Kína." Elég sok mindet nem lehet betiltani, de mégis elérték törvényekkel, hogy ne érje meg. :)
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 12:23

"Egy tény van eddig, hogy a birka Te vagy aki mellett 2013 óta elment a vonat.."
Az a tény, hogy valaki pusztán a szerencséből bejött dologra azt mondja, hogy a másik birka, tökéletesen mutatja a vitapartnert szellemi szintjét.
Majd ha konkrét adatokat bemutatsz, hogy bármiféle logikus és teljesen reális számolgatásból lejön, hogy a BTC ilyen összegeket ér el, akkor visszavonom az állításom, de erősen kétlem, hogy ilyennel tudsz majd szolgálni.
Tehát részemről megtapsolom inkább ezt a szellemi és jellembeli minőséget, amit képviselsz.
Broafka_Ottokar 2018. 05. 17. 12:20
Előzmény: #4664  Törölt felhasználó

Légy szíves, írd meg, mekkora tranzakciószámot látsz segwittel együtt? Akkor majd meglátjuk, tényleg a 2016-os szinten van-e. Ha nem töltöd le a blokkláncot, hanem egy online walletet használsz, akkor megette a fene a decentralizáltságot, máris megbízol a wallet gyártójában. "offline is lehet kereskedni vele" Elárulnád hogyan? Tegyük fel, ad valaki neked egy wallet (valójában address) privát kulcsot - mivel átutalni nem tud -, hogy a rajta lévő BTC a tiéd, azzal fizet ki. Ez történhet akár papírra nyomtatva is, mint egy bankjegynél. A saját offline blockchain másolatodon látod is, hogy rajta van az összeg a címen. Igen ám, de hogyan mondod meg offline, hogy nem költötte el azóta, hogy lemásoltad a láncot?
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 11:58
Előzmény: #4661  Törölt felhasználó
Oké, tegyük fel nem lesz ebből semmi, akár ez is lehet, bár sztem te is direkt nem látod a lehetőségeket ebben. Egy tény van eddig, hogy a birka Te vagy aki mellett 2013 óta elment a vonat..A többi csak  fikció. Szóval inkább nem birkáznék másokat mikor a legnagyobb Te magad vagy eddig! Eleve azon osztoztok, hogy ki repült rá stb..Minden népszerű, hasznos dologra rárepülnek a hazsonlesők, nem erről kéne itt diskurálni. Ez alap, mindenhol. Pont tudja azt nyújtani mint egy festmény ahogy írtad, megmásíthatatlan, csak sokkal praktikusabb és többet tud. Fizetőeszköz meg akkor lesz amikor már beállt az ára, ehhez meg még nőnie kell. Ha a bányászat a gigavállalatoknak  veszteséges lenne, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy fizetőssé teszik a blokklánc használatát is, biztosan meg lesz hozzá a többségük.  Mi van? Sose lesz ilyen, akkor kihullanak a gyengék a többiek folytatják. Ki teszi fizetőssé amikor betiltani is lehetetlen? Lásd Kína.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 10:29
Előzmény: #4659  Broafka_Ottokar
Igen mert én egy gondolkodni képtelen marha vagyok, minden piramisjátékban részt veszek. Mit tudsz te rólam? Semmit. Képzeld olvasok negatív híreket is, egyébként pont nem érdekel mit gondolsz az egészről, írtam érveket, tényeket, te meg vagdalkozol szubjektív dolgokkal. A tranzakciószámokban valamiért jó neked ha hazudsz, pedig leírtam miért látsz mást, de holmi tények nem zavarnak. Kit érdekel az MT Gox? Rengeteg erre a technológiára épült csalás van, mint az élet más területén, ennyi erővel ne is netezz mert tele van csalással. Ha nem érted mi a különbség az MT Gox-on és a láncon tárolt adatokkal/coinokkal minek írsz ide? Elvágják a netet ne mtudsz hozzáférni? Te tényleg nem értesz hozzá de azért osztod a nem létezőt..offline is lehet kereskedni vele. Mi a francnak töltenéd le az egész láncot? Semmi szükség rá, vagy szted a mobil appok letöltik a kis mobilodra? Tudsz még marhaságokat írni? Sztem nem fogytál ki. :)
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 07:51
Előzmény: #4656  Törölt felhasználó
Csak a felesleges áramot használják el? Persze 1-2 gigavállalat, akik oda telepítették a farmjaikat. Amerikában már a 4 évesek is coint bányásznak, annyira buták, hogy azt nem nézik, hogy apuka meg az áramért már lassan többet fizet, mint amit megkerestek. A kollégiumokban mindenki bányászik, már lépéseket tettek az "áramlopás" megfékezésére. Oroszoknál erőművet vesz az oligarcha, persze amit a környezetszennyezés miatt már leállítottak. Neki nem számít a szennyezés, hiszen a világ más tájain élvezi a luxust.Kínáról, Kóreáról, Venezueláról......ne is beszéljünk.Ugyan ez a helyzet az ECO dolgokkal is. Valamikor a bioetanol, biogáz üzemeket azért építették, mert a felesleges kukoricával, mezőgazdasági melléktermékekkel nem tudtak mit kezdeni. Óriási állami támogatással épültek de az előállított termékre is támogatást kapnak. Ezen felbuzdulva sokan belevágtak, most már ezek részére termelik az alapanyagot, pedig ha összeszámolnánk, hogy ez milyen környezetszennyezéssel jár, szerintem már régen átbillentük a a másik oldalra. Csak most ez a divat, a környezetmegóvás, szerintem ezzel viszont jobban szennyezünk.
Broafka_Ottokar 2018. 05. 17. 07:34
Előzmény: #4661  Törölt felhasználó
Vágom, ezt Indi86 fórumtásnak kellett volna címezned. :) Még pár év, mire feleszmélnek az emberek, hogy ez nem váltotta meg a világot.
Törölt felhasználó 2018. 05. 17. 07:21
Előzmény: #4660  Broafka_Ottokar
Ez már jóideje nem arról szól, hogy fizetőeszköz, vagy nem.
2012-ben számtalan olyan hozzászólás volt, hogy a fórumtársak egymást bíztatták, követeljék a bitcoin elfogadását. Részesítsék előnyben azokat a helyeket, ahol elfogadják, így a többi is rá lesz kényszerítve, hogy lépjenek. Ezzel indították el a pénz útján az értéktelen számítógépes jeleket, egyre nagyobb árat fizetve a jövő fizetőeszközéért.Ekkor az ügyes üzletemberek a játszó pénzükkel beszálltak, meglátták a pénzkereseti lehetőséget. Elkezdték tolni a reklámokat, ezzel etetve a birkákat, közben huncutkodva az árfolyammal a garázsban működő kriptotőzsdéken.Az árfolyam emelkedése volt a legjobb reklám, amit maguk generáltak és szépen el kezdett rátelepülni egy egész iparág. Felpörgött a kriptománia és mindenki szeretett volna egy szeletet a tortából. Ugye a bányászok, a videokártya gyártók, a reklámszakemberek, a jútyúberek, az áramszolgáltatók és még sorolhatnám, de közvetetten elég volt csak a cég nevébe belefoglalni a coin szót, már száguldott  is az árfolyam.
A managerek szuper munkát végeztek, sikerült  elültetni a tulipánt- Az internet világában mindenkinek hozzáférhetővé tették, így terjedt a híre, nagy lett a kereslet, ezáltal felfutott az ára is. Csak itt már senki nem kiabálta, hogy költsétek, éppen fordítva, gyűjtögetésre szólítottak fel. Ez a legjobb stratégia, hogy felverjék az árát, hiszen hiány lesz a piacon. Má egy cikk sem jelenik meg, melyik cég fogadja el, mert nem is akarnak vele fizetni. Csakis meggazdagodni akarnak vele. Akkor viszont ez a világ leghaszontalanabb dolga, csillagászati árért. Hasonlíthatnám műtárgynak, bélyegnek és más kacatnak, amiért a milliárdos műgyűjtők, akik nem tudják hova szórják a pénzüket, vagyonokat fizetnek, viszont ahhoz nem elég egydi, túl sok van belőle. Az nem sikk, a trezorban tárolni olyan valamit, ami másnak is van.És még nem szóltam a spekulánsokról, tőzsdegurukról, akik természetesen nem akarnak kimaradni, lehajolnak azért az egy-két millió dollárért is, amit kereshetnek. Perszehogy bevezetik, ahova csak lehet, ha pénzt hoz, ám legyen. A birkák sem akarnak kimaradni, ők a tökéletes szponzorok, mivel nincs hol reklamálni és mérgelődve ülnek a veszteségükön, bizakodva a szebb időkben. A befőttet is tárolgatjuk, bízva, hogy majd valamikor megesszük. Mivel nem jár vele költség, elvan az a blokkláncon, senkinek nem hiányzik, de ez bármikor változhat. Ha a bányászat a gigavállalatoknak  veszteséges lenne, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy fizetőssé teszik a blokklánc használatát is, biztosan meg lesz hozzá a többségük.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek