USA hatalmas esésre hajt nem véletlen, hogy zéró korrekcióval tépek fel, ennek jelentősége lesz későbbiekben! Fordulót 1350 köré teszem 2x fog nekimenni aztán éles fordulat!
Lehet "kutatói ártalom", de ha jó pénzt akarsz valaha is keresni és nem csak vergődni valamilyen nem adaptív matematikai modellel, akkor nagyon helyes a saját jelzés / megközelítés kidolgozása. Egyéniség kell, egyedi látásmód, saját alakzatok, apró, finom megfigyelések.
Viszont ha megtanulsz részletesen egy tucat "rendszert", akkor könnyebben rájössz, hogy mire legyél érzékeny.
Most beleolvastam egy másik oldalon a hullámokba, talátam számomra egy elég jó irományt, az én léptékeimnek megfelelő, egészen lemegy a 21/13as hullám kiosztásig számomra érthető formában. Az a baj ilyeneket nem szeretek monitoron olvasni, ki kell nyomtatni.
Ami viszont megfogott benne, az ötödik hullám tetején keletkező divergencia az árfolyam és indikátor között.. Ez volt Buxban is most 23600as tetőn. akkora divergencia volt stoch, macd, rsi-ben az árfolyammal szemben, hogy kibökte a szemünket, csak nekem most a nagy tépésben nem volt felrakva indikátor, mert azok a túlvett zónában simán mehetnek fel, így nem is figyeltem 23000fölötti buxtól.
Hiba volt, mert a divergencia mutatta ötödik pont letörését. Elvileg A pontja lehetett az esés, de azt még meg kell néznem milyen szabályai vannak, annak vissza korrekciója az A-B pont 50-61.8%os fibo szintjéig mehet, nem összekeverni megindulással fel beülni!
Persze, vigyázni kell, veszélyes betegség a tudmányos nevén analízis paralízis. Elliott alapján önmagában tulajdonképpen joformán sohasem kereskednél. Ezért kell pár indikátor, money menedzsment, meg a többi(ek).
Na erre írtam, hogy túl sok a tudomány a megfigyeléseitekben. Rendkívül precízen figyelitek, tankönyvileg. márpedig bármilyen hír, akár egy flash crash kersztbe húzza a pontos elméletet, de gyorsba feldobva rá, mégis formailag magamnak adok igazat.
Mindenképpen meg kell tanulnom azt pontos elméletet, mert így zavarosak a válaszaid számomra, de csak azért, mert nem tudom a szabályokat, így végűis elfogadom a választ, nem értek ennyire részletesen hozzá. Én amit láttam elliottilag benne, azt felraktam rád. Azt mondtad szándékosan húzod az időt benne, akkor valamit megfigyelsz benne még, nem vagy biztos a gondolatodban, mielőtt nyialatkoznál.
merre látható az a havi bontású elmélet s&p-ben szívesen megnézném.
Szerintem a jövő héten már tényleg elmondom, amit a napi grafikon alapján gondolok az S&P-ről. De tudod, nem tippek osztogatása, még csak nem is előrejelzés, hanem az elmélet bemutatása a cél.
S&P-nél kicsit húzom az időt, taktikázom. A havi bontású grafikonokat már publikáltam, ott egy 2011-es csúcs értelmezéséről beszéltem az elmúlt 10+ év távlatában.
A napi bontású 2009-es low-ról induló emelkedés változatait még tartogatom, mert szeretnék kizárni elehetőségeket, bár úgy tűnik nem fogom tudni megtenni.
Szóval nem számozom felfelé 1-2-3-4-5 számokkal az emelkedést, mert 2010 áprilisától a flash crash-es esés nagyon sekély korrekciót tartalmaz, ez pedig nem - ahogyan számoztad - 2-es hullám személyiségjegye, hanem B, vagy más korrektív hullámé. Nehezen számozható és gyakran sekély. Ha új felfelé trend lenne, akkor az minimum Szuperciklus szintű, viszont nincs alatta bázis, mert ha megnézed, az első 2009-es kettesed is sekély.
..nem semmi..a down jelenleg 0.20% minusz csak...
amikor a legnagyobb forgalmú papírok tetemes minuszban...
Name Last Trade Change Volume
Bankof America 0.10 (-0.68%) 86,233,173
Cisco Systems 2.99 (-13.57%) 403,609,580
Microsoft Corp. 0.63 (-2.25%) 49,801,839
Hewlett-Packard 0.52 (-1.06%) 16,811,824
A BUX értelmezéseimnél talán kétszer is van olyan, hogy az 'a' hullám felett van még mozgás. Ez most lehetne egyes, vagy hármas hullám felett is, mindegy. Két olyan alakzat van Elliottnál, amelyek nevében a running ill. expanded szó szerepel. Ezt én tovahaladónak ill. megnyúltnak fordítom. Háromszögnél van running, flat korrekciónál expanded. A lényeg, hogy ilyenkor a korrekció alatt is keletkezik még egy új extrém.
BUX1112
Vajon ,hogy indul az év?December végi beszűkülésből esés tovább vagy esetleg 2011 már emlkedéssel indul?