Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Kassowitz: A gyulolet Kozel 30 eves film, mar akkor megelozte a korat, mindenkinek javaslom, aki nem latta! Nekem az egyik legnagyobb kedvencem. “Nem a zuhanas szamit, a leerkezes”
Vannak ilyen figyelemre sem méltó ellentmondások a rendszerben. Pl. Ukrajna nem szuverén állam, mert a nyugat pénzeli. Mo. nem tudja emelni a tanárok bérét, mert a nyugat nem ad rá pénzt. Koherens világkép ez a nerizmus. ;) Van még mit tanulnunk, ideológiailag...
Szerintem a ma élő nyugdíjasok közül ebbe a körbe még elég sokan beletartozhatnak: "A mostani nagyon alacsony nyugdíjak pl még ott lehetnek, ahol a '90-es évek zűrzavarában feketém foglalkoztattak valakit vagy még a szociban pl tsz dolgozó volt és nagyon alacsony az elismert ideje..." Én olyanról is hallottam, hogy nem volt még akkoriban elektronikus nyilvántartás, a céget közben felszámolták, és nem tudja igazolni a foglalkoztatottságot. Na mindegy, nem kívánok erre topicot nyitni. Az igazságos jelzőt szerintem befoltozta néhány szeplő. A legkönnyebb azt gondolni, ha valakinek nem éri el a nyugdíja a 120 e Ft-ot, akkor biztosan lopta a napot egész életében.
Azért eltérőek a jövedelmi viszonyok M.o.-n, elég jelentős mértékben. Nem mindegy, hol dolgozott, hol élte az életét. Nyilván Budapesten, és nagyobb városokban erre kisebb az esély.
A rendszer igazságos mert az egész életedben elért átlagkeresetedből számolja ki a nyugdíjat. Viszont valóban lehetnek anomáliák, de aki tisztességesen ledolgozott 40 évet, ott nem lehet gond. A mostani nagyon alacsony nyugdíjak pl még ott lehetnek, ahol a '90-es évek zűrzavarában feketém foglalkoztattak valakit vagy még a szociban pl tsz dolgozó volt és nagyon alacsony az elismert ideje...
Akinek ilyen alacsony a nyugdíja, ott valami gebasz volt. Vagy nem jelentették be vagy valami susmus volt, mert ledolgozott 40 évvel csak akkor lehet ennyi ha végig minimálbérem van valaki bejelentve. Viszont a nyugdíjminimumot mindenképp meg kellene emelni, mert az a 28k szánalmas. A magas nyugdíjak megvágására pedig a degressziós határ feletti magasabb elvonás a megoldás...
Léteznek az átlagjövedelmet 10x meghaladó nyugdíjkifizetések is. Ha a felső 1% jövedelméből elvennék az átlagjövedelem 2x-ét meghaladó összegeket, az alsó 20%-nak komoly emelést lehetne biztosítani! Szerintem sokat javulna a rendszer igazságos volta!
És akkor még a sportolók edzők életjáradékairől nem is beszéltünk.. Teljesen igazad van! Pontosan nem ismerem a mostani nyugdíjjrendszert, de kinézem belőlük a legrosszabbat.
Backtest és ami mögötte van