Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
En nem tudom egyelore ertelmezni a 2023-as inflacio varakozast. Ez egy meglepoen attraktiv jovokep, meroben szokatlan az IMF-tol. Lehet, mar azt is tudjak, mikor adnak kolcson(t) es ezert ilyen opzimistak:)
Van rá lehetőség! :) Akár 5-600 Ft-ra is jut, és még marad is bőven! Az osztalékkilátásokat illetően optimista Gaál Gellért, a Concorde vezető részvényelemzője is, aki a 2021-esnél 67 százalékkal magasabbra, 1125 forintra saccolt egy részvényre jutó éves eredményből akár 500 forintos osztalék kifizetését is elképzelhetőnek tartja. A magasabb osztalékba vetett hitet erősítheti az is, hogy a horvát kormány a hírek szerint hamarosan kifizeti a Molnak a nemzetközi választott bíróság által megítélt 235 millió dolláros kártérítést.
Pedig én is nyugdíjas vagyok 3 gyerekkel. Legkisebb 13 éves. Páromnak még van 2 éve.Ahogy nőnek egyre rosszabb. Tanulnak és az igények nőnek. Jogosítvány,autó,udvarlás,utazgatások,testépítés......... Fehérjebevitel,csirkemell,soroljam.Amíg kicsik addig jó. Az udvarlással a család nő.Van mikor 7-en vagyunk. Kaja,fürdés,nálunk szerelnek mindent,gumicsere,autójavítás.A hajam égnek áll, amikor éltűnek dolgaim. Keréksúly,motorolaj,ablakmosófolyódék az esztergagépemhez az alapanyagok és igazából minden. Persze aztán jönnek a gyerekeim haverjai és munkatársai is.Páromnak mondtam,hogy ezek tiszta hülyének néznek. Nekem már a gyerekek egy infláció,ehhez még társú a Magyar infláció.Zajlik az élet.
Szó sincs vitáról,távólaljon tölem. Nyugdíjasok mennyiből élnek? Kettőnek a nyugdíja nem éri el a 400 ezret. Persze a mostani emeléssel már lehetséges.De tavaly, tudok olyanról akinek 165 ezer volt a nyugdíja. Tényleg fájdalmas az egész.Persze minden nálunk a legdrágább és 27% áfa, hab a tortán. Mi mindenben világbajnokok vagyunk.Már megszoktuk ezt is.
Elkerulve a vitat, nem egyedul elek, gyermekem van es lakashitelt fizetek…es nem tudnank havi 400e forintbol megelni. Nem dohanyzunk, nem alkoholizalunk, normalisan elunk, valamivel az atlag felett, de ezek az arazasok, mar nekunk is fajnak.
Backtest és ami mögötte van