Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
A hangulatot a part generalja, pontosan azert, ha szukseges, johesssenek a dicshimnuszok, hogy “gyoztunk”, ez a narrativa pedig boven eleg a bazisnak. Lathatod, par ezer/tizezer embert erdekel, hogy miert 3X a Barilla teszta vagy a Pick szalami az ohazaban, mint a hanyatlo nyugaton… Fixalt farhat es tojas, nem kell ide orok elet meg ingyen sor, az elobbiek is megteszik!
Egyelőre én azt látom, hogy egyik héten elmarad, másik héten még súlyosabb jön, aztán megint elmarad, majd újra jön... ki-ki vérmérséklete szerint fogadja el a neki tetsző forgatókönyvet.
Nehéz, mert mi "adatvezérelt" üzemmódban sem lehetünk, hisz eléggé megbízhatatlanok azok is, nagyjából az első mondatbéli narratívának megfelelően közlik azokat hetente.
Engem már komolyan foglalkoztat a gondolat, hogy belépek a Pártba. Másképp ennek nem lesz vége...úgy fog esni a népszerűségük, mint az OTP amióta longolom...
Ezt igazán elmondhatnád a Közgazdászok 90% ának . Már csak az energiamegmaradás törvénye, illetve az erőforrások rendelkezésre állása szab majd egyszer határt. Lehet én vagyok naív, de ha valakinek kamatot fizetünk azt valahonnan el kell venni, vagy infláció miatt az a kamat valójában semmit se ér. Mert valahogy ők mindig arról beszélnek, hogy soha nem fogy el a pénz...
Backtest és ami mögötte van