Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Elköltözik újabb pár % magyar, az lesz a legnagyobb tragédia, szerintem! Mert újra a java megy el, sajnos. Minden becsődöl, amit ígértek. Semmiben nem csalódtam akkorát, mint a 2010-es Fidesz ígéretekben. Totál átvertek mindenkit egy néhány 10 ezres holdudvaron kívül, akik röhögnek a markukba tovább.
Egyébként minden ebbe az irányba mutat. A legutóbbi nyilatkozatok szerint is a ,,zemberek" továbbra is szent tehenek és még a széltől is óvni kell őket, nem ám számonkérni az elmúlt évek dorbézolását, még mit nem...meg még emelni kell ilyen-olyan támogatásokat...igen! Oltsunk tüzet olajjal!
Az a gond, hogy nem fognak ebbe belenyugodni és bárhonnan is de pénzt fognak szerezni. Nekem az a félelmem, hogy neki fognak ugrani annak a szűk belföldi rétegnek, akiknek van valamije és azt nem az állam kegyelemkenyerén szerezte, hanem a saját munkájának és eszének hozadékaként, csak azért h fenntarthassák ezt a kis új szocializmust...
Viktor kemény volt, mikor visszautasította a szinte 0-közeli kamattal felajánlott RRF hitelt. Most jól jönne szerintem, csak most meg nem adják. Így kell kérem pofára esni NK szinten! A lényeg, hogy megint ők győztek! Mindenki más meg le van sz...va!
Most egyébként 3 lehetséges gazdasági kimenetelt látok. 1. Stagfláció. 2. Recesszió és hitelválság, amire nem lehet majd péntnyomtatással válaszolni. 3. Recesszió és hitelválság, amire mégis megpróbálnak pénznyomtatással válaszolni, aminek 20-30%-os infláció lenne a vége...nos, én ezek közül reménykedem, hogy inkább csak az 1. következik be...
Érdemes megnézni. A R már bank lett, szóval 100k euro garancia él, nem nagyobb a kockázat, mint máshol. És bizony azok a pár %-ok is szépen össze tudnak jönni, váltás, ki-be utalás, egyéb banki-tranzakciós költségek...
Stratégia alatt olyasmit gondoltam, hogy rendszeresen veszel-e, árfolyamtól függetlenül, vagy akkor váltasz, ha az usd árfolyam tűnik "jónak", vagy csak akkor ha a kiszemelt részvény látszik éppen ígéretesnek? Vagy igazából mindegy, bízol a hufban, aztán pár éves távon ebben úgy sem lehet mellélőni. :D
Semmi különös. Amikor lejjebb megy kicsit a forint ellenében, akkor váltok számlák között. Ugyan 1%-al fizetek deviza közép felett, de ennyi belefér, mert hosszú távon úgyis megy részvényekbe, meg amilyen mozgásokat a forint művel, ez nem sok...meg ugye nem milliárdokat váltok át. :D
Backtest és ami mögötte van