Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Tavaly elotti telen ultettuk, szepen gyokeret eresztett, tavasszal szepen kirugyezett, leveleket is novesztett, de termes nem volt. Izgatottan varjuk az idei produkciot!
Mi is épp fügésítésben vagyunk, aki ajánlotta, az azt mondja, hogy nő ez magától, szinte semmi gond vele. Mondjuk nem díszfa lenne, hanem magáért a fügéért kellene, a lehető legtermészetesebb állapotában, vegyszermentesen. A piacokon elég szép árban mérik darabját, az ismerősnél meg roskadoznak az ágak...
Attól függ mekkora a csemete és milyen gyökérzettel rendelkezik. Ültettem már olyat, ami már az első évben termett. Pedig csak egy véletlen leszúrt ág gyökeresedett be :)
Mutti az NDK-ban nott fel, ismeri azt a mentalitast, eleterzest, raadasul vegigjarta a politikai rangletrat. Velemenyem szerint nagy formatumu diplomata es politikus volt, aki kezelni tudta a KGB-s loti-futi gyereket. Merkel vs. Scholz…ugye te is erzed, hogy nem ugyanaz a kavehaz?
Kissé off topik, de mivel kertészkedtek: Két szép gyökeres füge csemetét felajánlok, annak akit érdekel :) Két év múlva már terem. Átvétel: Szentendre(itt kávét-sütit is mellékelek hozzá, gyerekeknek patakpart) vagy Budapest-Sárospatak útvonalon bárhol.
Ok-okozat, ez is a szinjatek resze. Nyilvan a KGB-s nem szazas, de alabecsulni tilos, ezt teszi az ukran ceremoniamester is. Utalva a tegnapi kijelentesemre, sajnos barmit megtehet, mert Mutti tavozasaval vege lett annak a garnituranak, aki kezelni tudta az eszelost. Olvassuk itt a hireket, hogy az oroszok igy elakadtak, ugy elakadtak…szerintem meg nem, lepesrol lepesre haladnak, szepen bedaralva az ukranokat. Eletem egyik legboldogabb tevedese lesz, ha nem igy lenne…
Nem tudom, hogy a diplomácia melyik szintje ez, de az biztos, hogy felfordul tőle a gyomrom: "Putyin szerint az orosz fegyveres erők mindent elkövetnek a polgári lakosság életének megkíméléséért, és „durva propagandista hírhamisításnak” nevezte az arra vonatkozó állításokat, hogy az orosz erők Kijevet és más ukrán városokat tűz alá vettek." https://www.portfolio.hu/global/20220304/putyin-felmondta-scholznak-az-orosz-narrativat-531167
Backtest és ami mögötte van