Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Egyébként a tegnapi Fed nyilatkozattal kapcsolatban felmerült bennem 1 kérdés. Ha csak átmemeti lesz az infláció és az idei 3.4% után jövőre 2.1-re lassul, akkor miért kellenne 2024-ről 2022/23-ra előre hozni a kamatemelést...
Szóval egyszerre jön két jelentős változád: 1. Novembertől a taproot. 2. A felhasznált energia zöldítése. Így egyszerre lesz jobba a felhasználhatóság és az előállítás is 21.századi lesz...
Jó, igen. :D Nem vagyok jártas annyira a témábn, de most látom, hogy mit írtál pár kommentel előbb...szóval visszatérve. Én a zöldítést egyelőre a felhasznált energiára értem...
Én csak azt látom, hogy az energiaforrás a bányászáshoz lesz zöldítve. Így kifogják a szelet azoknak a vitorlájából, akik azt mondják, hogy milyen környezetszennyező...
Amikor Musk bemondta, hogy nem fogadja el, akkor mondtam, hogy a zöldítés lesz az új story, amivel fel lehetajd futtatni. Mondjuk azt nem gondoltam, hogy kb 2 hét alatt el.is kezdik. :D
ez izgalmas ígéret. én azt mondom valósuljon meg! nem lepődnék meg ha a kínából kimozgó bányászok egy része ott kötne ki az olcsó áram reményében... csak legyen tényéleg valami belőle! amin meglepődtem, az a btc taproot upgrade megszavazásának siker-aránya!!! olvastam hogy már most 90% ! vagy hihetetlenül összetartó és változtatásokra odafigyelő a bányász közösség, vagy ordas nagy kamu :D nekem nagyon gyanúsan magas százalék ez! nem hiszem el hogy nem szarnak a bányászok erre picit jobban, úgy értem hogy kiépítették a kis farmjukat, azt menedszelik de mondjuk nem foglalkoznak ilyen szavazással, mert tök mindegy, mert ha a többség megszavazza, úgyis megvalósul. ha ez valós szám (és állítólag még felkúszat 95% fölé is) akkor nagyon irígylésre méltó közösségi erő van mögötte.
Mindenhol próbálják lehorgonyozni az inflációs várakozásokat, ami vagy sikerül vagy nem. De érdemi monetáris szigorítást meg nem csinál senki. Maszatolnak pár tized %-kal, aminek gyakorlatilag nincs is hatása az inflációra. Pláne akkor nem, amikor nem is az olcsó hitelek miatt ugrott meg a kereslet, hanem mert a költségvetések szórják a pénzt. És továbbra is azt hallani, hogy kölzekezni fognak. Ilyen program, olyan újra indítás...a bázis hatás miatt majd persze csökkenhet az infláció üteme, de én semmilyen deflációs hatást nem látok most a gazdaságban, sőt...
Backtest és ami mögötte van