Topiknyitó: feel 2019. 05. 06. 16:37

AutoWallis Nyrt+topic  

Moderalt topic csak szolok :-)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
orbitalis ma, 14:28
Előzmény: #31437  ragacs
Ez a generáció alapvetően már nem is akar birtokolni. Sem autót, sem lakást, sem telefont, kb semmit.
Dopamin generáció, gyorsan hoznak impulzus döntéseket és hamar átlépnek dolgokon.
A kereskedőknek kell majd rájuk adaptálódni és nem fordítva.
orbitalis ma, 14:27
Előzmény: #31438  GERI-inv
És ezért érdemes volt kimenned a szalonba?
Ezt nem lehetett volna egy bármilyen Zoom meetingen megbeszélni? :)
GERI-inv
GERI-inv ma, 14:23
Nem várható el az összes variánsból tartsanak… érdekes én azt kaptam, amit megbeszéltünk. Mondták vagy várok, vagy készletről mi van… készleten, ami volt nekem pl megfelelt, mert akkor 1 év lett volna. Elengedtem legnagyobb kijelzőt… puff.(nem volt) De megvolt a kitakarós fényszóró meg minden hülyeség… persze fapados volt dögivel. 2 hetet kellett rá várni, mert gyártásban volt éppen…
ragacs ma, 14:21
A fiatalokra lehet sok mindenben alapozni,mert szeretnek mindent mobilon keresztül intézni,de nagy értékü .sok milliós vásárlást nem,mert nem az ő zsebükben van a pénz,hanem az idősebb korosztályéban.Lehet nekik tabletet,telefont,cipőt,ruhát meg savanyú cukorkát árulni,de ha egy autó kereskedő rájuk alapozna lehet,hogy 500 db autót sem adna el egy évben.
orbitalis ma, 14:06
Előzmény: #31434  Donqatto
Jó csak az ilyen flancolás miatt lesz nap végén ilyen alacsony a profitráta.
Mi meg tulajdonosok vagyunk a papírunk révén érted.
nekik jó ott ülni én meg több pénzt akarok, mint tulajdonos.
ennyi
orbitalis ma, 14:05
Előzmény: #31433  kreta
Ez sem igaz már.
Elmondom hogy volt:
- Jónapot! Szeretnék egy izémárka izétípust.
- Hát az nincs, kb 2 év mire leszállítanák.
- Aham értem. Akkor mi van?
- Hát ez meg ez meg ez.
- Ok akkor ez nem lenne rossz, mondjuk ebben a felszereltségben.
- Áhh az nem lesz, mert kevesen kérnek ilyet, nem fogják leszállítani.
- Akkor mi lesz?
- Hát ez meg ez.
- Jó akkor ezt kérném és akkor ezeket tenném bele.
- Ájjjj az nem jó, az nem fér a csomagba.
- De hát árban ott van.
- Igen, de azt nem tesszük így bele.
- Aha...akkor mennék egy kört ezzel.
- Ez nincs, csak másik van, de nagyon hasonló.
- Nem is lesz tesztautóban?
- Nem. De kb ugyanaz mint ez.
Nap végén kipróbáltam egy dízel "kétkerekes" autót, és végül kaptam egy benzines 4x4-est.
Sem a szín, sem a kárpit, sem a felszereltség nem egyezett.
Szóval ennyit erről...
Ja és prémiumnak nevezett márka, nem suzuki ha jönne a komment.
Donqatto
Donqatto ma, 14:00
Előzmény: #31432  orbitalis
Azt aláírom, hogy a nagy hodályok feleslegesek tényleg...főleg a mostani rezsi árak mellett...de ilyen ez a flancolás :D
kreta
kreta ma, 13:57
Előzmény: #31432  orbitalis
Annyi értelme van hogy itt beszélik rá a vásárlót a vásárlásra, Ahogy a tőzsdén is vannak fel beszélők,
Az autó szalonban is megvan a módja az érdeklődő hogy legyen vásárló….
Amúgy ha az egyik cég elkezdi ezt az üzleti modelt és bejön neki amit te mondasz és ezen tud olcsóbb lenni a többiek kurva gyorsan fogják követni őtet mint a fapados légitársaságok…
orbitalis ma, 13:52
Előzmény: #31426  Donqatto
1. A magyar vásárló erő jelentős része nem Mercedes-t vesz, ezt ugye tudod.
Nem teheti meg. Ami számít, az a megbízható minőség.
A Renault kereskedésekben a legjobban a Dacia megy és az viszi az üzletet.
Az elmúlt 30 évben volt a seggem alatt vagy 15 márka és típus. Nem írom le melyik volt a legmegbízhatóbb, mert nem akarom kinyitni pandora szelencéjét.
2. Lizing és hitelintézéshez nem kell ember. Ma már 20 perc alatt intézel magadnak online hitelt.
Mint ahogy bankszámlát és tőzsdézéshez ÉSZLA-t sőt államkincstári számlát is online nyithatsz.
F*szom akar ezért bemenni bárhova.
3. Szarok az ünneplésre: jó árban akarok jó autót kényelmesen venni.
Engem kifejezetten felbaszott, amikor a picsába ki kellett mennem 40 percet a városból hogy kipróbáljak 3 teszt autót. Aztán vissza a dugóban. Mellesleg sem az a szín, sem az a kárpit nem volt, amit szerettem volna, úh maradt a katalógus. Nem tudnak minden kombinációra fenntartani egy minta autót.
Szóval továbbra is tartom: SEMMI értelme méregdrága baszott nagy ingatlanokat fenntartani emiatt.
Az ott lébecoló emberek egy része meg csak kirakatember.
orbitalis ma, 13:43
Előzmény: #31427  GERI-inv
Kettőnk között az a különbség, hogy én 50 évesen belátom, hogy nem vagyok 20 és megkérdezem őket, hogy mi a helyzet? Te pedig abból indulsz ki, hogy X évesen hogyan látod a világot.
Ami működik egy 40-50+ évesnek, az nem fog működni egy mai 20+ évesnek hidd el.
Kutatom is őket és együtt is dolgozom velük.
GERI-inv
GERI-inv ma, 13:29
Amúgy igen… jó érzés válogatni a kárpitok között, meg kávét szürcsölve azon agonizálni kell e az autómata beparkolás… végén az átadóban vár a pezsgő, a jókívánság stb…
signal2
signal2 ma, 13:25
Előzmény: #31423  orbitalis
USÁ-ban már vannak. Nálunk szerintem a jogi környezet hiányzik. 
Donqatto
Donqatto ma, 13:25
Persze ettől működhet ez az online szarság oldala is...biztos van aki utálja az embereket :D
GERI-inv
GERI-inv ma, 13:24
Előzmény: #31420  orbitalis
Rendelj Teslát online van 5 szín 2 extra… XD És “egyedi leszel”… beleun hamar az emberiség az online hülyeségbe. Mai fiatalok az élményt keresik elég volt nekik a covid bezártságból. Szerintem újra kinyílik a világ. :)
Donqatto
Donqatto ma, 13:23
Előzmény: #31423  orbitalis
20k-s nadrág vagy 20 millás bmw...érzed a súlyát ugye??
Tudod hogy felbasz pl engem, hogy a lidlben önkiszolgáló kassza van?? Én aztán oda nem megyek...
Meg a probléma ott van, hogy itt ezek a papírtologatók intézik a hitelt, lízinget...kicsit valakinek érzed magad...tudod milyen átvenni egy zsír új mercit amikor lényegében ünnepelnek téged és egy komponált ceremónia van köréd építve? ? :) 
Szerintem ettől prémium a prémium, hogy nem szarnak le
user625
user625 ma, 13:20
Előzmény: #31409  maveryck
Hogy milyen jól eltalálják mindig. Hogy a fene essen beléjük. Ez az önbeteljesítő jóslat egyébként. Ha nem írták volna meg, nem pont ma lőne ki. Meglátásom szerint.
orbitalis ma, 13:19
Előzmény: #31422  pundit
ad1. a coca cola akkorát nőtt mint egy ház
ad2. a coca cola állandóan innovál: új ízek, próbál "egészségesebb" lenni
ad3. a coca cola nem 2-5% proftrátával működik. :):):)
ott a cukros löttyön kurva nagy haszon van.
ad4. a coca cola gyárt és kereskedik, az AW csak kereskedik.
orbitalis ma, 13:17
Előzmény: #31421  Donqatto
Az innováció nem egyenlő azzal, hogy IT megoldást kell használni.
De pl.: miért ne lehetnének önkiszolgáló szalonok?
Lefoglalod a telódon  a próbakört, odamész az autóhoz, kinyitod egy appal az ajtót, mész egy kört és leteszed. Aztán kiválasztod online a felszereltséget és a színt és átveszed ha leszállították.
Ehhez minek egy kurva drága szalon öltönyös nyakkendős papírtologatókkal?
Mallorca-n már 3 éve is full automata volt az autobérlés, egy emberrel sem kellett talákoznom.
Azt sikerült megreformálni. 
Vagy ott a bútorvásárlás: 30 éve még bútoráruházba jártál nézegetni az összerakott kanapét.
Ma a fiatalok jelentős része kinézi az ikea netes felületén a cuccot, és elhozza lapraszerelve.
20 éve ruhát sem vett online senki, mert "fel kell próbálni".
Ma már ez nem issue.
Továbbra is tartom, hogy baszott nagy szalonokat a város szélébe felhúzni és ott embereket dolgoztatni azért, hogy vegyek egy kibaszott autót, tök felesleges.
Sőt, sztem autót venni is felesleges, hosszabb távon egy mindenki számára elérhető "előfizetéses" rendszer lenne jó. Fizetek 200K/hó és olyan autóval mehessek oda, ahova akarok.
20 éve csak lineáris broadcast tévézés volt, a mai fiatalok szarnak a tévébe és Netflixet fogyasztanak, mert on-demand.
pundit ma, 13:14
én sokat gondolkoztam hogy ide beszálljak-e. végül az alacsony prfitráta miatt nem tettem.
helyette otp és wizz amikor olcsók voltak.
de a coca colánál van érdemleges változás 100 éve? nincs és azt is megérte venni. lásd buffet
Donqatto
Donqatto ma, 13:07
Van aminek szerintem nem jó a változás...az autó értékesítés olyan...Te szeretnél úgy autót venni, hogy nem beszélsz senkivel, nem látod??
Esetlet egy VR szemüveges online bemutatót tudok elképzelni, de én fizikailag ott akarok lenni amikor 20-40 milliót költök el valamire...ugyan ez a lakásvásárlás...ott milyen innováció van??

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek