Jelenleg 1,055.80 dollár körül mozog az ár a pénteki éles visszaesés után (a közel 7,5 százalékos esés a legnagyobb havi csökkenés 2013 júniusa óta). A kérdés az. hogy milyen módon befolyásolja majd a Fed Nyíltpiaci Bizottságának decemberi találkozója az árfolyam alakulását. Az erős dollár nem igazán segít az aranyon.
Kieg.: Ha már ezekről a szintekről fordulnának - mert tkp. ezt is megtehetnék - akkor az aranymanipulátor nagybankoknak és MÉG nagyobb bankoknak egy csomó fentebbről beragadt longos spekit kellene felcipelniük a hátukon 1400 fölé. Ez nem jó biznisz nekik. A longos spekik többségét előbb ki kell rázni.
OK, akkor a történeti hűség érdekében az "arany-konfiszkálás" kapcsán - ami, ha az amerikai eseményekre célzunk, a lényeget tekintve inkább az állam által kibocsátott aranyérmék névértéken történő kártalanítás mellett végrehajtott államosítása volt - ne feledkezzünk meg arról se, hogy ez __példátlan__ ÁRFOLYAM-NÖVEKEDÉST eredményezett az aranybányászrészvények piacán
1920-1964 Barron gold mining, index, DJIA and CinC indexed link
a BGMI gold index közel 300%-ot nyargalt előre a "konfiszkálás" után...
az aranybányász rali porba gyalázta az 1929-ig összehozott tőzsdei buborékot is...
Hu 100$-os WTI-re szerintem rovid ill. kozep tavon ne szamits (12-18honap), persze ha az osszes jegybank egyszerre fog penzt nyomtatni egymassal versengve, esetleg komolyabb politikai feszultsegek, haboruk eseten ez elofordulhat....de eleg kis valoszinuseggel.
A kovetkezo 12-18 honapban nagy valoszinuseggel 30-65$-os ar kozott fog mozogni az ar es nem csodalkoznek ha az ar megprobalna tobbszor letesztelni mind a 60$ folotti szintet ill. lefele a 30-35$-os szintet.
A nemesfemek arai velemenyem szerint 1 sokkal osszetettebb problema es az ar pozitiv iranyba sokkal nagyobb elmozdulasra kepes kozep es hosszutavon mint a WTI ara.
Igen valóban, olaj(szektor) is szépen fog hozni a konyhára belátható időn belül. WTI árfolyama 100 fölé fog emelkedni. Viszont a szintjelzőm egy 15,x-es értéket is jelez, ezért most partvonalról szemlélem az olaj szektort.
Az előző hsz-ben offshort kérdésére válaszoltam, ezért nem említettem az olajat.
ha megengeded en viszont minositenem: tartalmilag lehet hogy butasag de filozofiajaban az utobbi idok egyetlen olyan hozzaszolasa amely a topik temajaban tartalmaz velemenyt es nem egymas fikazasaval van elfoglalva. Jo lenne megforditani az aranyt, de ugy latom a torzskozonseg ezt sajnos nehezen teszi...
"nehezen tudom elképzelni hogy n.gas-t cseppfolyósitva tömbökben tárolnák"
Nem kell ng-t cseppfolyósítva tömbökben tárolni, elegendő, ha egy jó gázos cég részvényeit birtoklod.
Készítettem magamnak egy szintjelzőt. Az azt mondja, hogy NG előbb-utóbb >9,5-ért is eladható lesz. A mostani 2,31 árfolyamhoz képest az 9,5/2,31=4,11-szeres pénz. Egy jó gázos cég ennél többet fog hozni a konyhára.
Aranyra viszont max 1690-et jósol a sz.jelző. Ami a mostani 1075-ös árfolyamhoz képest 1690/1075=1,57-szeres pénz.
ui NG helyett szerencsésebb lehet a gáz szektort érteni.
Arany-Ezüst