Az EEM (emerging markets) leszakitotta a 3 honapos 43.20 supportjat, es elkepesztoen gyenge, kulonosen Braziliaban, Kinaban, Koreaban.
Az SPY meg gap-el indult le, ranezesre (iii) formanak latszik. Ha a szamozas jo, most egy extra gyenge napra kellene zarni.
Az aranybanyaszok is (iii)-ben esnek lefele, a juniorok meg gyorsabban esnek (GDXJ ma -4%), persze ok picit jobban tartottak eddig magukat, van mit behozni.
5 perces grafikonrol nezve az....
napi,heti,havi grafikonon pedig csak 1 lehetoseg....
;)
a nagy penz nem a napi hullamzasban van, hanem a piac atfogo trendjeben.....
persze keresned kell magadnak mas adrenalin, endorphin forrast,mert ilyen tavon kereskedni nem annyira izgalmas...
;)
en 1,42 korul tervezem zarni a shortot, de longos csak 1,40 alatt lesz aztan joesellyel johet az uj csucs
Törölt felhasználó2014. 09. 22. 15:30
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2014. 09. 22. 15:04
Szia Xautista,
Ha van kedved es idod, szerintem ezen a forumon szivesen latnank az informaciodat, ha van kedved megosztani amit Del-Afrikarol es az ottani banyaszokrol....
Talan tobb kereskedesi otletet osztottam meg mint te....😳
Egyebkent nem osztom meg a kereskedesi terveimet, de pelda kedveert szoktam felrakni a kereskedeseimmel parhuzamos pozikat es azokat is csak az egyik CFD szamlarol....
Csak illusztralas miatt, egyebkent pedig teljesen mindegy, mert mindenkinek mas a kockazatturo kepessege es kockazat kezelese mar akiknek van....😉
Nem azert tettem fel mert uriember vagyok es ezt te is tudod...
De ha valaki megkerdez es nem gunyolodva, akkor szivesen elmondom a velemenyemet, attol fuggetlenul, hogy ki mit gondol, mert azzal is tisztaban vagyok, hogy mindanyian hianyos informaciok alapjan hozzunk Donteseket (te is en is)...
Ezek lehetnek jok es rosszak is.....
Nem hiszem, hogy barkivel is versenyeznem kene a kereskedesben, mert mindenki onmagaval versenyzik mint az eletben...😉
"Egyes, tőzsdén szereplő vállalatok osztalékot szoktak fizetni. Az osztalék a részvénytulajdonosok felé történő kifizetés. Van egy úgynevezett osztási nap, ami azt jelenti, hogy az a személy, akinek aznap a tulajdonában van a részvény, megkapja az osztalékot. Egy évben általában egy, kettő, vagy négy ilyen nap van. Bárki, akinek aznap a tulajdonában van a részvény, megkapja az osztalékot. De nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy másnap az árfolyamok MINDIG esni szoktak. Ez minden értékpapír és részvény esetén érvényes, szóval elég megbízható a módszer.
Csak meg kell tudni, hogy mikor van az osztalékosztás napja, és másnap reggel az árfolyam-csökkenésre kell üzletet kötni."
A sztártréder csak azt felejtette el közölni a kedves olvasóival, h igaz, hogy az árfolyam az esik, de ilyenkor az osztalék összegét levonják tőled, ha shortolod.
Érdekes is lenne, ha ennyi lenne a tőzsde, hogy osztaléknap előtt beshortolod, aztán másnap jön a 10% hozam :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Aztarohadt, mennyi baromsággal szédítik a népet...
"...Én azt javaslom, hogy a befizetett összeg 10%-nak megfelelő nyereséget célozzon meg. Ha 500€-t fizetett be, a napi keresete 50€ legyen." :))
"...Ha a charton az utóbbi percekben csökkenés volt látható, mint a képen is, egyértelmű, hogy a következő néhány percben is biztosan folytatódni fog ez a trend. Ilyenkor a csökkenésre kell üzletet kötni." :ÐÐ
Azon az oldalon, amit én is használok, minden elég egyszerű
"...Ha tudom, hogy egy részvény ára nőni fog, az UP (FEL/VÉTEL) opciót választom.
Ha tudom, hogy egy részvény ára csökkenni fog, a DOWN (ELADÁS/LE) opciót választom." :ððð
"...Szóval nyitás után a növekedésre, zárás előtt pedig a csökkenésre kössünk üzletet."
a spreadek valtoznak attol fuggoen is, hogy csak elektronikus kereskedes van, vagy a piac kinyitott....
az elso oraban 10-11 kozott konnyu kis spreadel belepni 1 poziba.....
de azert addig is probalj valami kereskedesi tervet kesziteni....
(mi elott beleugrannal valamibe).....
Arany-Ezüst