A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Tehát amikor hosszan kitárgyaltuk, hogy egy élet megtakarítása a hazugságoddal ellentétben nem harmadolódott, az mnyp-k nem omlottak össze, sőt még vaskos pluszban vannak, akkor gyorsan témát váltasz, és az mnyp elméleti kérdéseit hozod fel. Szánalmas.
én ezt értem, csak a valóságban meg az ment, hogy békeidőben pénzbe került az államnak, ha baj van akkor meg védjen meg az állam de sokkal cizelláltabban le van írva a wikin
tök jó, hogy költő tulzásokhoz vadul ragaszkodva nyomjátok fullba a retardot akkor nézzük meg, hogy a csodagyula kormány annak idején mit jelölt ki, mikor tekinthető sikeresnek a manyup projekt : https://hu.wikipedia.org/wiki/Mag%C3%A1nnyugd%C3%ADjp%C3%A9nzt%C3%A1r#S%C3%B6t%C3%A9t_%C3%A1rnyak:_2002-2010 gyakorlatilag egyik kritériumot sem sikerült hozni és azért az nem megy, hogy oké, hogy szar az egész de majd állambácsi kifizeti ha baj van akkor az miért is többpilléres rendszer? az egy pillér, az állam
Nem tudom, hol a vége, de te azt írtad, hol feleződtek, harmadolódtak. Ami ténybeli hazugság. Azt is bemutattam, hogy ha még innen feleződne, akkor mennének vissza nullába az mnyp hozamok. De nem dognak, mert a portfolió egy jó része kötvény.
Én elhiszem hogy EZT mondtad: "libasbukta ma, 22:27Előzmény: #43386 signal2#43390államkötvény hozamokat hoznak a tőzsde feleződött meg harmadolódott" Csak azt nem értem mit tagadod le alig 10 hsz-el fentebb. És miért TE sértődsz meg?
"nem ezt mondtam, hanem azt, hogy mit csinálsz hogyha a piacok feleződnek meg harmadolódnak és mindezt azzal összefüggésben hogy olyan nagy ráhatásod sosem volt ahhoz képest, hogy ez egy "magán" pénztár" Most komolyan azt hiszed nem tudnak emberek 2 oldalt visszaolvasni? Beidézzem hányszor írtad le hogy FELEZŐDTEK, HARMADOLÓDTAK? Tippem a minimum 8 alkalom.
nem ezt mondtam, hanem azt, hogy mit csinálsz hogyha a piacok feleződnek meg harmadolódnak és mindezt azzal összefüggésben hogy olyan nagy ráhatásod sosem volt ahhoz képest, hogy ez egy "magán" pénztár
Amúgy meg pont úgy vagyok vele mint ahogy 2008 után volt. Beesnek a piacok majd 2 év múlva rendeződnek és még feljebb mennek majd hosszú távon. Én ha most kéne kiszálljak pl az önkéntesemből per pillanat is úgy 80% nyerővel tenném meg. A jövőt senki se tudja de még innen kurva sokat kell esni hogy egyáltalán az állami inflációs szintre essenek a befektetéseim.
Én most kedves barátunk miatt ránéztem hogyan is teljesített a "kockázatvállaló" tehát főleg részvény alapú portfoliója a pénztáramnak. 15 év alatt évi 7,73%. Gondolom ennyit hozott neki is az állami nyugdíj növekménybe. A növekedési 7,1% a kiegyensúlyozott 6,4%-ot hozott 15 éves alapon. Egyedül a klassszikus Ami 90% államkötvény az marad le 1,4%-os éves növekedéssel. Szóval ja a kötvények hozzák a pénzt :).
A Fidesz rendbeteszi az országot
link