Bocsi, ha tévedek, de nem találkoztam még olyan ellenzékivel, aki Gyurcsányt börtönben akarja látni, Borkait meg mentegeti... Biztos az én készülékemben van a hiba... :)
1. Egyszerűen csak feltételeztem, hogy még megilleti a mentelmi jog. De ha már neked ez annak számít... 2. Hát hogyne! 3. Mondtam valahol, hogy én semlegesnek vallom magam?
"Nem akarok hülyeséget mondani, de elvileg Borkait megilleti a mentelmi jog. Amennyiben, még nem szavazta le a Nemzeti Választási Bizottság ezt a privilégiumot tőle. Ezért indult Gyurcsány még a választásokon, amúgy meg rács mögött lenne ő is." . A gond csak az hogy baszhatja az indulást ha a parlament leszavazza a mentelmi jogát ( van rá példa ). Szóval ha akarnák és volna mivel Gyurcsánbyt már rég megvádolhatták volna és börtönbe küldhették volna. 2 dolog kell csak. Akarat és bűncselekmény. A kettő közül egyik minimum nincs. A te dolgod eldönteni szerinted melyik.
Még valami: Borkai 2010-től 2014-ig volt Országgyűlési képviselő. Azóta nem is indult... Szóval, idestova 6 éve nem illeti meg a mentelmi jog. A "saját tábor" embereinek a pályafutásával illetne tisztában lenni...
A fidesz elcseszte az országot.