Topiknyitó: pampa 2008. 11. 23. 16:14

Szlovák-Magyar konfliktus  

Kubis: a magyarok soha nem kapnak autonómiát

Vasárnap, 2008. november 23. 15:09 - Frissítve: Vasárnap, 2008. november 23. 15:13

MTI

Szlovákia számára elfogadhatatlanok a nemzeti kisebbségek kollektív jogai, és autonómiájuk bármilyen formája - jelentette ki Ján Kubis szlovák külügyminiszter egy interjúban. Pozsony azt is megpróbálja megakadályozni, hogy Brüsszelben téma legyen ez a kérdés.

Szlovákiában szó sem lehet a nemzeti kisebbségek kollektív jogainak elismeréséről és autonómiájáról - jelentette ki a szlovák külügyminiszter. Ján Kubis szerint a Szlovákiában élő magyarok helyzetéért a szlovák kormány a felelős, Szlovákia számára pedig elfogadhatatlan a nemzeti kisebbségek bármilyen kollektív joga, bármilyen autonómiája, beleértve a személyhez kötöttet is.

A szlovák külügyminiszter mindezt az újvidéki Dnevniknek című lapnak nyilatkozta. Az újság annak kapcsán kérdezte Ján Kubist, hogy vajdasági magyar politikusok ismét a kettős állampolgárság kérdésének felülvizsgálatát kérik Budapesttől, és azt, hogy tegye egyik legfőbb külpolitikai törekvésévé a határain túl, kisebbségben élő magyarok perszonális autonómiájának kivívását.

A szlovák külügyminiszter kijelentette: Pozsony azt sem fogja megengedni, hogy ez a kérdés az EU-n belül bármilyen formában téma legyen. Másrészt viszont minden szlovákiai lakosnak, így a nemzeti kisebbséghez tartozóknak is biztosítják mindazokat a jogokat, amelyek az európai normák szerint megilletik őket.

Kubis elmondta: a szlovák vezetésnek az az álláspontja, hogy az egyénnek és az összes állampolgár egyéni jogainak védelme a leghatékonyabb és legjobb megoldás, nem pedig a kollektív jogok biztosítása.

"Készek vagyunk garantálni és a legmagasabb szinten biztosítani a Szlovákiában élő valamennyi nemzeti kisebbség tagjainak egyéni jogait, de nem adunk a nemzeti kisebbségeknek semmilyen kollektív jogot" - szögezte le a szlovák külügyminiszter az újvidéki Dnevniknek adott interjújában.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 17:01
Előzmény: #357  Törölt felhasználó
Mondani éppen mondhatsz ilyeneket...
Nekem csallóközi rokonaim vannak. Még emlékszem rá,amikor ott a boltban egyszerűen nem szolgáltak ki,amikor megszólaltál magyarul. M4eg arra is,amikor leköpködték a magyar rendszámú autókat....
Ha kimennél és esetleg megpróbálnád ott kint hangoztatni as nézeteidet,biztosan sokat segíthetne a dolgon!
Akkor még talán bátor dolognak is tartanám a dolgot...
(vagy vakmerő vagy vak,mint a falnak menő cigány lova!)
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:59
Előzmény: #358  Törölt felhasználó
Attila és népei is a magyar nemzethez tartozók voltak Attila birodalmának bukása utáni időkről és a második honfoglalást megelőző korról nem sokat tudunk
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:56
Előzmény: #355  Törölt felhasználó
Nem tudom hol,kitől tanultál történelmet,de azt biztosan elfelejtették mondani,hogy mielőtt ide telepedett Árpád, előtte is éltek itt emberek és nemzetek....
Nekik régebbi a joguk az elrabolt földjeikre!
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:56
Előzmény: #355  Törölt felhasználó
1919 elején volt egy áruló hadügyminiszterünk aki azt mondta, hogy nem akar katonát látni meg is lett a következménye színmagyar és többségében magyar lakta területek kerültek a megszálló kis antant államokhoz, melyek közben javarészt felbomlottak
én azt mondom
autonómiát Csallóköznek Dél - Felvidéknek, Székely földnek és a Délvidék magyarok lakta részeinek
azután ezeken a területeken ha az ottani magyarok akarják népszavazást, hogy egyesülni akarnak e az anyaországgal
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:54
Előzmény: #353  Törölt felhasználó
Más aszonya,más gondja!
Mi itt élünk és a mi gondunk, senki nem fog segíteni a megoldásban! (mint látható, EU.-nak is nyűg a helyzet!)
Ha a leírt szitu alap szolgál arra,hogy mások elítéljék a magyarságot,akkor teljesen mindegy,hogy Te és sokan mások, mennyire vagytok büszkék az elveitekre, mert az árat nem Ti,hanem a kintiek fizetik meg!
Erre mondják: "más farkával veri a csalánt".
Hogy ebben mi a dicsőség,azt még mindíg nem értem!
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:51
Előzmény: #354  Törölt felhasználó
kb 1500 éve a kárpátok ölelte térség a magyar népek hazája állama volt és nem is akartunk és akarunk többet csak az ősi földet
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:50
Előzmény: #351  Törölt felhasználó
Azért nem biztos,hogy én tehetek róla,hogy mások ilyennek látnak bennünket!
Azt tudod-e, hogy Bécsben, a Nagy Templom, magyar sírokra épült?(történészek bizonyították!)
Kérdezz egy sógort,mit szólna,ha visszakövetelnénk Bécset is!
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:47
Előzmény: #349  Törölt felhasználó
ajánlom figyelmedbe déli szomszédunknál, hogy működik a nemzet, haza szeretet a nemzeti büszkeség
link
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:46
Előzmény: #350  Törölt felhasználó
Én nem minősítettem sehogy!
A minősítők hazamentek.
Aztán nagy lesz a csodálkozás és a felháborodás,hogy miért szívatják a kinti magyarokat!
Elárulnád nekem,mi ebben a dicsőség?
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:45
amúgy szerinted mit kéne tenni kussolni és bocsánatot kérni, hogy magyarok vagyunk
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:42
nem értelek, miért tartod azt károsnak ha valaki a ruháján a történelmi Magyarország térképét hordja, ezek szerint büszke nemzete hazája dicső múltjára és szeretné ha egyszer újra egyesülne (legalább részben) ami egy volt mindig is 1000 éven át
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:38
Előzmény: #348  Törölt felhasználó
A minap egy északi város éttermében ebédeltem.
Voltak románok, szlovákok,lengyelek, osztrákok a helyiségben, jókedvűen beszélgettek az emberek az asztaloknál.
Egyszerre nagy lett a csend és mindenki egy pont felé figyelt. Odanéztem én is: egy hosszú hajú fiatal srácra figyeltek. Rajta fekete ruha, fekete magasszárú bakancs, pólóján a nagy Magyarország térkép felírata valami olyasmi: Magyarország Isten országa!
Szerinted,azok akik ott ültek ,mit gondoltak erről a dologról és amikpr hazamentek,mit mondtak az ismerőseiknek? Esetleg a magyar szomszédjaiknak?
Nem ártana egy kicsivel többet gondolni arra, hogy azok a magyarok -ott kint- ezt hányszorosan kapják majd vissza!
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:30
Előzmény: #347  Törölt felhasználó
köszi a kritikát ilyen is kell
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:18
Előzmény: #346  Törölt felhasználó
Szia Robur!

És eszedbe jutott már valaha,hogy azt a honlapot a világ bármely részéről,bárki megnézheti?
És az,hogy esetleg az ott látottak ürügyet szolgáltatnak az ottani magyarok megbélyegzésére?
Ha eddíg még nem, akkor legalább most gondold végig:
menyit segít ez azokon a magyarokon?
Remélem,jó hazafi vagy!
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:06
már csak hárman vagyunk a honlapon:)
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 16:02
Előzmény: #336  Törölt felhasználó
Szia Csabesz!

A dolog pikantériája lesz,ha ez a sok rendőr, a Fidesz hatalmát fogja védeni! (Tőled!)
Akkor mit fogsz mondani? (esetleg:"átvertek")
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 15:59
Előzmény: #342  Törölt felhasználó
Szlovák fog az
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 15:57
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 15:53
Előzmény: #341  Törölt felhasználó
ja ja Nógrád ott van fölötte az a vasútvonal amire a Csehek foga fájt 1919-ben
Törölt felhasználó 2009. 09. 10. 15:46
Előzmény: #340  Törölt felhasználó
Szécsényben. Úgy tudom.

Topik gazda

pampa