Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. ma, 20:05
Előzmény: #116500  balentum
Vizsgálat nem értem ))  
Korcsma szerint "csak" politikai retorika , csak szóhasználat.. 
Új kormány képbe akar kerülni, de a képbekerülés olyan snassz volna, érdekesebb hangulatosabb a vizsgálat mi több,  erő, hatalmi pozíció tudatosítás is... 
Szóval, a karaván halad
balentum
balentum ma, 19:37
Előzmény: #116499  pancserlama.
Le kell zarodjanak a 4IG-s vizsgalatok es utana tiszta viszonyok kozott ujratervezes es indulas. Addig tueles es remelem oldalazas.
pancserlama.
pancserlama. ma, 18:26
Előzmény: #116498  balentum
Túl pesszimista a Rába hangulat...
balentum
balentum ma, 18:22
Előzmény: #116497  pancserlama.
Igazad lehet a resekkel kapcsolatban, de en csak "rogzitem" megletuket, mint figyelheto szempontokat. Nyilvan mindenki egyenileg hatarozza meg a veteli-eladasi pontokat es nincs konkret szabaly a resekkel kapcsolatban sem. En figyelembe veszem, de nem feltetlenul ezek alapjan kereskedek. A grafikonjaimat viszont rendszeresen fejlesztem es probalom az ott latottakat "lekereskedni". Persze ez semmit nem er ha mint a multheten jon egy orult egy-ket napos spekis meghuzas. Olyankor az okoz dilemmat, hohy adjam vagy ne adjam? Sajnos ebben meg van mit tanulnom ezert barom a kovetkezo akciot.;)))
pancserlama.
pancserlama. ma, 17:43
Előzmény: #116485  balentum
A rések elvesztették jelentőségüket.  
1,3-1,2 éves szakaszonként  szigetek alakulnak ki a történetben.
Érdemes volna a szigeteket pl a politika a fundamentumok változásával elemezni.......
(Persze írja ezt a korcsma minden TA alap ismeret nélkül..)
A piac a 4IG... és logikusan a Rába vonatkozásában is, nagyon ...sőt egyre drámaibban pesszimista .
Ez gyanús.  
Lehet hogy a világvége még is csak elnapolva ?
oxylant
oxylant ma, 14:11

MicrOasis feszt.-re gyertek inkább hétfőig!🤣 
Pihennyük ki a 4ig és rába politikai hadviselését...👍😪😉
Szala szerda, 18:22
...miközben a Moderna ma 143%-ot emelkedett. Most 128%-nál van. Hej, ha tudtam volna! :) Lehet, hogy ki is kellene szállni a BÉT-ből és az amerikai papírokat kellene figyelni.
oxylant
oxylant szerda, 15:35
Előzmény: #116492  Optika
Kéz a kézben járnak, setálnak....
Optika szerda, 15:33
3075
Zoli4444 szerda, 13:24
Előzmény: #116488  simonzoli13
Sajna az emelkedés elég speka jellegű volt.Vették is sokan de szerintem nem nagy befektetők hanem kisbufik és spekák emiatt meg a korrekció is nagy lesz . Nyilván a vizsgálat se tesz túl jót az árfolyamnak és azon csodálkoztam hogy aznap még elég szépen teljesített alig jött le belőle de úgy néz ki csak késett a dolog.
Ahham szerda, 12:46
Előzmény: #116486  Trend_energy
Egy hét kb, másfél.
tomspice szerda, 12:33
Előzmény: #116486  Trend_energy
Azt várhatod...
simonzoli13 szerda, 12:08
Előzmény: #116487  Zoli4444
2000-ig? De az osztrákok megvették a céget, addig nem eshet le!!
Zoli4444 szerda, 12:01
Én két hetet mondtam volna hogy megy vissza a 4 ig mellé de ilyen lendülettel nem fog addig tartani 
Trend_energy
Trend_energy szerda, 12:01
Előzmény: #116479  simonzoli13
2050 -en állok, és várom a bekötést .  Én azért optimistább vagyok a 2000-el kapcsolatban ....
balentum
balentum szerda, 12:01
Előzmény: #116484  kreta
https://invst.ly/1jin6w
Befektetők figyelem, nem árt résen lenni.:)
kreta
kreta szerda, 11:57
Előzmény: #116483  simonzoli13
Nincs ebbe semmi meglepő..
Mondták már többen is amilyen gyorsan fel olyan gyorsan le is tud menni…
Hogy mi az igazi ára azt senki nem tudja
simonzoli13 szerda, 11:49
Előzmény: #116482  Donqatto
Ez totál érthetetlen!
Donqatto
Donqatto szerda, 11:48
r.2860
simonzoli13 szerda, 11:07
De ha a 4ig úgy döntene, hogy eladja a tulajdonában lévő maradék rábát is, akkor robbanna újra! Logikus is lenne!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek