Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Norbert75 2011. 03. 15. 17:16
Nem lehet nagy esés a Rábában,mint ahogy én sem fogom holnap eladni,szarér-húgyér gondolom ti se,tehát nem számítok nagy eladói nyomásra.Ma a Dax 6484.25 volt az alja most 6651.50 jön vissza fele,minden nap nem lesznek reaktor robbanások,visszatesztre számítok,holnap Dax lóng.
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:32
Előzmény: #42517  Törölt felhasználó
te már realizálás nélkül is elbuktál

figyuzz ide:
link
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:31
Előzmény: #42516  Törölt felhasználó
a tőzsdeguruk foglalkoznak a beragadtakkal
ebből is látszik hogy nem vagy az
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:29
Előzmény: #42515  Törölt felhasználó
Feltéve, ha realizál.
Egyébként akkor mi van, ha valaki bukik egy papíron ? Szétesik az univerzum ?
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:28
Előzmény: #42509  Törölt felhasználó
Csak a kárörvendők foglalkoznak állandóan a beragadtakkal. :-)
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:28
Előzmény: #42514  Törölt felhasználó
az itt lévők 99% bukik a rábán
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:25
Előzmény: #42513  Törölt felhasználó
Akkor Kedves Mobius ajánlom, hogy holnap nyitóban adj el mindent és menj el golfozni :-)))
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:22
Előzmény: #42512  Törölt felhasználó
13:14 | Mészárlás a világ tőzsdéin, nagy eséssel nyithat Amerika
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:21
Előzmény: #42508  Norbert75
Norbi ! Tudom, hogy nem vagy kárörvendő, szoktalak olvasni. Nem is neked szántam a beírást.

Még valami: ezen miért kell csodálkozni, hogy egy ilyen természeti katasztrófa után esnek a tőzsdék ?
Nem az lenne hátborzongató, ha ész nélkül emelkednének ? Ez várható volt, és nem értem a portfoliót, miért kell az amúgy sem nyugodt hangulatot pánikkeltő főcímekkel fokozni.
Ebből is tisztán látszik: a tőzsde nagy részben pszichológia.
Norbert75 2011. 03. 15. 13:21
Én nem vagyok kár örvendő,nekem is van Rábám beragadval mint ahogy a nagy többségnek,nem is egy két ezer darab,szerintem 750 alá nem esik be holnap.MAX MAJD HA NAGYON BE ESIK VESZEK HOZZÁ,Pl az 1540 es Otp is be jött a 3600 as hoz.Mindenesetre holnap szar egy napunk lesz.
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:19
Előzmény: #42507  Törölt felhasználó
csak a beragadtak érzik hogy kárörvendők veszik körbe
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 13:19
Előzmény: #42507  Törölt felhasználó
csak a beragadtak érzik hogy kárörvendők veszik körbe
Norbert75 2011. 03. 15. 13:13
Nem esik szerintem 750 alá holnap,én nem vagyok kár örvendő régóta várom már,hogy emelkedjen az enyém is be van ragadva,mint ahogy a nagy többségnek, rádásul nem is egy két ezer darab.Max nagyon leesik veszek hozzá,az 1540 es Otp is bejött a 3600 as hoz.Az én kereskedési rendszeremen,tételesen szét tudom válogatni,de ettől függetlenül szar egy nap lesz holnap.
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 12:41
Előzmény: #42503  Törölt felhasználó
Eddig ez a topik mentes volt az ehhez hasonló, ész és értelem nélküli szócsatáktól.

Jelentem minden kedves kárörvendőnek, más problémáján ujjongónak, hogy én egy "beragadt" vagyok 986-ról. Egy éve.
Mindezek ellenére egyáltalán nem áll szándékomban harakirit elkövetni, a csodaszép étkészletemet sem fogom dühömben falhoz csapkodni, sőt, a férjem fejéről sem fogom leordítani a haját idegességemben.

Ellenben: szeretném felhívni a figyelmét a "beragadtak nyomorán" örvendezőknek arra a tényre, hogy emberek tízezrei váltak nincstelenné pár óra leforgása alatt egy olyan esemény miatt, ami ellen nem igazán lehet védekezni. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy talán érdemes lenne azon elgondolkodni, hogy mekkora probléma egy esetleges tőzsdei bukó ahhoz képest, hogy elveszted a szeretteidet, és tul.képpen a puszta léteden kívül semmid nem marad ?

Sajnálom, hogy a ma reggeli beírások közt van néhány olyan, amiből az derül ki: az élet egyetlen értelme a pénz. :-(

További kellemes napot.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 03. 15. 12:17
Előzmény: #42505  Törölt felhasználó
Ha szakad 685 az alja !
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 12:01
Előzmény: #42504  Törölt felhasználó
oké
csak okosan

a begyűjtés időszaka

vannak olyanok akik a tetőn fordítanak longba

Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 11:48
Előzmény: #42497  Törölt felhasználó
Akkor RÁBA rv.-es leszek az fix, és beragadok 700-on, ahogy mondani szoktad :D
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 11:48
Előzmény: #42501  sanka
na a sok beragadt stop nélküli harakirit visz véghez
Törölt felhasználó 2011. 03. 15. 11:47
Előzmény: #42500  Törölt felhasználó
Pánik a tokiói tőzsdén

MTI

2011. március 15., kedd 09:40

A gazdasági válság 2008-ban történt kirobbanása óta a legnagyobb napi csökkenéssel zárt kedden a tokiói tőzsde: legfőképpen a fukusimai atomerőműben bekövetkezett újabb robbanás gazdasági következményeitől tartva kezdtek pánikszerű eladásba a befektetők, akik elsősorban az energetikai cégek, illetve az energiatermeléshez kapcsolódó vállalatok papírjaitól igyekeztek szabadulni. A fukusimai erőművet tulajdonló Peco részvényei például 25 százalékkal zuhantak.

A befektetőket aggasztják a japán gazdasági kilátások, hiszen pillanatnyilag szinte semmi nem működik, és egyelőre az sem látható, mikor kezdődhet meg az újjáépítés: sok autógyár leállt, nem termelnek az acélgyárak és az elektronikai világcégek, zárva van sok olyan kikötő, ahonnan a japán termékek elindulnak a világba, és az atomerőműgondok miatt takarékoskodni kell az energiával is.

Nyugtalanító, hogy kedden azoknak a cégeknek a papírjai is veszítettek az értékükből- nehézipari, építőanyag-és építőipari vállalatok -, amelyek korábban még erősödtek, abban bízva, hogy majdan profitálhatnak az újjáépítésből.

A válogatott részvényeket tartalmazó Nikkei 225 index 10 százalékot meghaladó csökkenéssel fejezte be a kereskedést kedden, de napközben 15 százalékos mínuszban is járt az irányadó mutató: a Nikkei 8605 ponton fejezte be a kereskedést, amire közel három éve nem volt példa.

A japán tőzsde a többi régiós indexet is magával rántotta, a hongkongi Hang Seng több mint 3 százalékkal esett. Az európai és amerikai határidős indexek is jelentősen estek a tokiói záráskor.

Elemzők rámutattak: elsősorban a bankok számára járhat katasztrofális következményekkel, ha tovább zuhan a részvények árfolyama, mert komolyan meggyengülhet tőkeerejük, és ez még inkább megnehezítheti a gazdaság felépülését Japán történetének legnagyobb földrengését követően.

A piacok megnyugtatására a japán központi bank kedden két részletben összesen 98 milliárd dollár értékű jent dobott piacra az előző napi, rekordot jelentő 184 milliárd dolláros intervenció után. E lépéssel sikerült stabilizálnia a japán valuta árfolyamát.
sanka 2011. 03. 15. 11:46
Előzmény: #42500  Törölt felhasználó
Portás!!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek