10 db-os záró ár manipulálásokról le kellene szokni;
kisstílű papírokkal játszák ezt meg, jó volna ezektől a sallangoktól is megszabadulni. a bizalmat ezzel aligha lehet erősíteni.
"Igazából osztalékpolitika kellene, ami pl. a szabad megtermelt CF 30-50%-át osztaná szét a részvényesek között a hitel visszafizetéséig, utána ez felmehetne 75-90%-ra is.
Egyszerű és kiszámítható, a menedzsment is tudna vele tervezni, a tulajdonosok is, de ez egyelőre nem magyar megoldás."
Igazából, ha egy ilyet elfogadnak, felére csökkenthetnénk a menedzsment létszámát, mert alig lenne miről dönteni...
Előrebocsátva, hogy valóban korainak tűnik osztalékról beszélni, bár pénzügyi fedezet meg van rá, az anyavállalati mérleg a mérvadó az osztalékfizetés szempontjából (vagyis a konszolidált eredmény lényegtelen), melyet 2015-re még nem ismerünk, de szabad eredménytartalékból max. 100 Ft osztalék lenne kifizethető.
Ennyit tudnának tehát a mérlegtechnikai szabályok alapján.
Mennyit akarnak?
Nyilvánvalóan semmit menedzsment szempontból, hiszen kikerülne a pénz a fennhatóságuk alól.
Örök érdekellentét áll fenn emiatt a menedzsment és a tulajdonosok között. Elvileg a tulajdonosok döntenének az osztalékról, de el se mennek a kgy-re, így marad a menedzsment által javasolt.
Az meg szerintem srv lesz, mert annak időzítéséről ők dönthetnek, nem kerül ki a pénz egyszerre, sokkal kényelmesebb megoldás a részükről.
Igazából osztalékpolitika kellene, ami pl. a szabad megtermelt CF 30-50%-át osztaná szét a részvényesek között a hitel visszafizetéséig, utána ez felmehetne 75-90%-ra is.
Egyszerű és kiszámítható, a menedzsment is tudna vele tervezni, a tulajdonosok is, de ez egyelőre nem magyar megoldás.
Csak most jutottam el a visszaolvasásig!
A bevezetőben azt olvasom,hogy NAGY EREDMÉNYNÖVEKEDÉS A PANNEGYNÉL! Majd:A negyedik negyedévben 37%-al több hőt értékesített a cég.
A bevételi soron túl is szép növekedést láttunk a PannEgynél.
Mit várnál még? Szózatot?
Törölt felhasználó2016. 03. 16. 16:06
Előzmény:
törölt hozzászólás
a tippmixen már sokkal több nyerőd lenne mint a pannyban
Törölt felhasználó2016. 03. 16. 16:01
Előzmény:
törölt hozzászólás
nekem meg Barcelona-Arsenal hazai és 3,5 gólnál kevesebb.
Bayern-Juventus hazai és 3,5 gólnál kevesebb
PANNERGY