A kérdés hányan maradunk, mert szerintem a legtöbben eldobálják a papírjaikat és kimaradnak a jóból. 300 körül kezdtük el venni tehát nem kicsit kaszálhatunk a végén. Limites napok előtt szokták így lökdösni.
Manipuláció az egész árazás. Ahol a pénz és az infó ott a nyertes is. El kell találni az irányt és az értékeltséget. Ez az esés mindennel szemben megy tehát manipulálnak szemmel láthatóan az árral. Ebből jön a nagy felpattanás. Mert ügye nem ennyit ér a cég. Ebben Janikának igazat adok.
Mire ment fel 1000 fölé??? Miért vett akkor valaki mondjuk 900-nál??? Ezen elgondolkodtatok már? Nem az volt esetleg a nagy hülyeség és túlárazás, speki a nagy semmire????? Mert akkor csak szép színes prezentációk voltak még. A reális ár bőven az alatt volt, az elmúlt hónapok nagy esése kb. ezt jelenti. De mivel a piac mindent túlreagál az ár is jócskán túlszaladt lefelé..
Tényleg nem értem. Nincs semmi konkrétum, csak rózsaszín álmodozások és mindenki őrült módon vette 1200-ig, most meg hogy szinte 300-ért venni lehet, úgy hogy konkrét számok vannak már, mindenki sötét dolgokat vizionál... Vegyünk a csúcson adjunk el az aljon mert hisztéria van, ez mondjuk elég tipikus kisbefektetői magatartás...
Ha most nézem, akkor sokkal jobban áll a panny, mint az 5 évvel ezelőtti tervekkel.
Ugyanis a Miskolcon fúrt kutak 3x annyi hőenergiát adnak, mint azt a projekt elkezdésekor tervezték.
Szerintem jobb egy jó kutat fúrni (egy jó projektet csinálni) és azt 100%-ig kihasználni, mint 3db projekt harmad annyi hőenergiával. Ráadásul 3 kisebb projekt költsége magasabb is, mint egy nagy projektté, arról nem is beszélve, hogy így a kockázat is kisebb.
Igaz, hogy a panny 2013 legalább még egy projektet tervezett (gödöllő) de így sokkal jobban jártak (bár ehhez szerintem sok szerencse is kellett a jó miskolci kutak miatt), de így összeségében nincs elmaradva a panny az 5 évvel ezelőtti terveihez képest.
Tehát továbbra is várom, hogy hova jutott a panny???
Törölt felhasználó2013. 05. 29. 12:14
Díjazta is a tőzsde 1000 ft fölötti részvényből 300 alatti ide jutott,Ezek tények nem találgatások.
Én nem szaladnék ennyire előre.
De ha a Miskolc II ütem megvalósul októberig, akkor elképzelhető a 2MrdFt-os bevétel (nem haszon!). Mivel ezt pályázatból akarják, sok függ attól, hogy mikorra ítélik meg ezt a pénzt.
De alaphangon (a most kiépített rendszerrel) a >1MrdFt bevétel borítékolható.
Másik dolog az üvegház. Sajnos erről sok infónk nincs. Szerintem ennek a részleteivel adós a panny, de ha elkészül, akkor szerintem innen is 0,5 és 1MrdFt közötti bevétel lehet.
Pénz van rá, kérdés, hogy mikor kezdik el, és mennyi idő alatt lehet kivitelezni.
Ill. lesz a fóliasátor, ami már biztos, hogy ebben az évben bevételt fog hozni, hiszen jövő hónapra elkészül, ill. amennyi a hírekből kijött, még bővíteni is akarják.
Szerintem jó ötlet, hogy a miskolci kút által hozott energia minél nagyobb részét el akarják adni és minimális befektetéssel minél jobban kihasználni.
És remélem év végén tényleg csökkentik a gáz és a távfűtés rezsijét, mert az a panny-nak további előnyt fog jelenteni.
A számok pedig már év közben is fognak jönni (tehát nem csak jövő év végére), hiszen a panny adja már most is a melegvízet (nyilván ez sokkal kisebb bevételt generál, mint a fűtés).
A múltkor "kiszámoltuk", hogy a miskolci fűtésből, ha a teljes kör kiépül akkor 2-2,5 milliárd nyereség lehet.Ha ehhez hozzáadjuk a valamilyen formában üzemeltetett üvegházat, akkor - ÉS EZT MOST LEÍROM FEKETÉN FEHÉREN - 2014-15-től én ezekből 3 milliárd nyereséget várok összesen. ami persze nem lesz egyenlő az éves nyereséggel, mivel gondolom a többi tervezett projekt vinni fog belőle.
Ezzel megválaszolom én a kérdést, hogy hová jutott a panni: ígéretből egy profitot (nem is kevés) termelő céggé...
Ezt írtátok akkor is, amikor még miskolcot nem adták át.
Gondolom mindig lehet találni vmit, amiért le lehet szarozni...
(soha nem értettem, hogy ha vki szarnak talál egy céget, akkor miért eszi a rohadás egész nap abban a topikban és miért nem megy mondjuk kerékpározni, stb., ha ennyire ráér. Vagy nektek ez a hobbitok? Mert akkor az nagyon szánalmas)
PANNERGY