egyébként véleményem szerint az elektromos energia termelő kút sem volna idegen a Panni számára- kizárólag óvatosság szerintem, hogy jelenleg csak a kisebb fúrási mélységet igénylő kutakról beszélnek. Ha belenyúlnának egy jó helybe , az lenne csak az igazi kiugrás lehetősége.
De reméljük azt is papírban megéljük.
G
és ha rákattintasz a slide jobb alsó sarkában levő házikóra akkor megjelenik az a "CD" formájú grafika-ott további hasznos információk láthatók- többek közett a bemásolt idézet, de még videofilm stb. is
G
és most még olyan dolgokkal nem számoltattam hogy 0-24be kellene fúrni hisz ha már felfűtik azt a légteret akkor estére nem szabadna kiengedni a meleget, vagy arra is kellene gondolni, hogy a fúró motorját használni ilyen hidegben mennyire lehetne...
Arra gondoljatok hogy nem véletlen nem építenek házakat télen, ha meg mégis építik az újépítésűeket fagyálló cementtel akkor nézzétek meg mi az eredménye.
ezt most nem gondoljátok komolyan hogy cirkuszi sátrat kellene felverni a fúrási hely felé?
miskolci vagyok elmondom mi van: 35-40 centi hó, 2 napja -18 - -23 fok hideg attól függően hol vagy. Ebbe az időbe kérlek alássan én úgy öltözök fel, hogy 30.000es túrabakancs, harisnya, 2 zokni és úgy jön a nadrág. felülre ugyanez a helyzet. trikó, póló, garbó vagy pulóver és utána jön a meleg kabát. Te ha ennyire rétegesen öltözködöl megsúgom a hókotrásba leizzadsz, ha meg kevesebb cuccot veszel fel akkor meg simán elkaphatsz egy tüdőgyuszit. Kesztyűbe meg te se gondoltad komolyan hogy béléscsöveket pakoltatnál. De jobbat mondok:
A fúrás kb. 4-500 m2-en zajlana: még ha fel is fűtenék a talajt, olyan mocsár lenne hogy combig gázolnának a trágyalében a munkások, és oké hogy szibériában -40 fokban is mennek az olajkutak, de azok teljesen automatizáltak, meghibásodás esetén kell csak kimenniük vele dolgozni és a mínuszok valamivel tartósabbak mint itt magyarországon. El kell fogadnunk az időjárás viszontagságait nem pedig háborogni. Aki pedig nem hiszi el hogy Magyarország köztudottan leghidegebb városában (Szécsény után mindenképp) milyen hideg van az jöjjön át hómunkásnak, és garantáltan 1 nap után tudni fogja mi az hogy hideg.
Attól tartok elkerülte a figyelmedet a 15.oldal- valamint a mellékelt CD
idézek a cd-ről
EASTERN EUROPE - Warm water (to 80degrees C) from deep (500-2000 m) wells in sedimentary basins is used in Hungary (1630 GWh/yr), Bulgaria (220 GWh/yr), Slovakia (502 GWh/yr), Romania (360 GWh/yr), Poland (206 GWh/yr) and the former Yugoslavia (1085 GWh/yr), mostly for swimming pools, greenhouses, and health spas. Medium-temperature geothermal aquifers exist beneath almost all of Hungary, so wells can usually be located wherever heat is needed: for bathing (45%), greenhouses (42%), industry (10%) and space heating (3%). Large amounts are also cooled for drinking. In southwest Hungary, where thermal aquifers are the deepest and hottest (to 140 degrees C), more than 80% of all greenhouses are heated by geothermal waters. In Poland and the Czech Republic, hot water rich in mineral salts from crystalline rocks is used for bathing and as medicine. The famous Czech thermal spas of Carlsbad and Marienbad have been popular for 500 years.
Khmmm.
A prezi OK, de ott az elektromos energiára (meg Amerikára) van kihegyezve a dolog.
Erzsinél nem.
A MOL-nál igen.
Mellesleg Mo-ra nem mutat semmilyen potenciált.
Attól függetlenül a prezi, mint olyan OK-s.
Köszönet a linkért!
Ez egy egészen klassz bemutató volt ami rendszerezi a jelenlegi gyakorlatot az érdeklődők számára.
Kissé csalódott vagyok, hogy mennyire lemaradtunk az elmúlt 30-50 évben a geothermikus lehetőségeink kihasználásában. Még Etiópia is állít elő közvetlen villamos áramot ilyen módon. Talán nálunk is hamarosan elterjed, és végre meg is érezzük ezt az árfolyamban.
G
Te ezek szerint mar dolgoztal, es nem ment, en nem dolgoztam de ugy erzem menne, a masik, fel meter melyen mar nincs hideg a foldben meg szerintem megoldhato lenne a furas ilyen idoben is..Nem szajtepes volt reszemrol, csak velemeny..
Én úgy látom , hogy csak pár kisbüfi hisztizik , öszz forg. 10 k és 770 környékén szépen porszívóznak . Akár pluszban is lehetnénk ha nem hitetlenkednénk ennyit .Ha megéri másoknak itt gyüjtögetni akkor nekem is megéri tartani !
PANNERGY