Új csúcs nem várható, de de vajon meddig mehet még, 2600 megfogja, aztán irány dél? Esetleg visszateszt az ATH közelébe, vagy arra nem sok esélyt látunk...
Augusztus 5-én 2790 forinton zártunk, majd 13 kereskedési nap alatt estünk 290 forintot (mínusz 11,4%). Azért erre a mai napra, - a korrekció korrekciójára -, még korai pezsgőt bontani.
-Private Banking friss:-Magyar Telekom.-Erőteljes korrekciót láthatunk közel három hete. A részvény másfél hete adott eladási jelzést. Mivel a 2578-as természetes szint elesett, ezért a struktúra váltás bekövetkezett, egy újabb emelkedéstől nem lenne elvárható új csúcs. Erősebb támasz még lejjebb van. Ellenállások: 2734; 2813. Támaszok: 2500; 2375; 2250.
Remélem nem nem ütik ki és elindul lassan a fordulat. Én ost a CBK nagy részét eladtam és abból vettem telko certit. A CBK kezd egy kissé kockázatos lenni, mindenki az Unicredit felvásárlásra spekulál, ami valószínű össze is jön, de simán benne lehet egy ko,olyabb korrekció is egy kis negatív hírre.
Ha már itt berogytunk, legalább a CBK megy. Ma is ment már 0,78-at. Bár Mtel ma próbál erősíteni, én a stop-om előtt vagyok erősen mínuszban. Bízok a fordulásban, bár úgy látom mostanság a MOL a keresett.
2500 támasz lehet. Itt egyre több speka ugrik bele. Ha máshonnan nem egyéb eladásokból jön át. Jómagam aranyat adtam hogy bővítsek. De sok minden van még nyerőben amiből lehetne. Dh, mol, richter, most már otp is. Ez felhajtó erő lehet itt. Persze el kell hinni hogy ez többet mehet amazoknál.
Én is nagyon szeretem a telko-t, hosszú idő után most tértem újra vissza. Sosem szoktam eltalálni az alját és a tetejét, de ez engem nem is érdekel, mert a certi jól fizet a középső tartományban is. Én nem tartazom a fiatal generációhoz (sőt...), de a net az okos phone az AI alap nálam is. Imádok tőzsdézni és azt hiszem jól is csinálom. Idén legtöbbet a Commerzbankkal kerestem, brutál volt amit meg lehetett csípni a certiével.
Nekem eddig bejön. Jun végén dobtam 2770 körüp. Pontosan nem emlekszem. (visszalehet nézni kommenteim, nem kamuzom). Közben OTPzem (bánom h nem MOLoztam) Félre ne értsen aki tartja (hosszú távon jót kivánok). De Én remélem 2400ig lemegy. Mert újra fogom venni. Indokom is van. Y gen közepe/második fele vok (attól függ mettöl meddig számitják). Szal nekünk, újabb generáciokbak Y + Z már annyira alap a net meg az okos phone h (kövezzetek meg!), ha most választhatnék h egy hétig vezetékes viz vagy net nélkül legyek, inkább a viz nem kéne (boltban tudok venni, munkahelyen zuhanyozni, van vizforralo is palackos viznek ha nem tudnek munakhelyen mosdani XD). Vhol gáz (nálam 15-20al idősebb munkatásaim kivannak rajtam/rajtunk), de ez van. Szal ez (pláne AI terjedésével) olyan szektor, ami ma már "létszükség". Most is nyilván telót nyomom. Spotiról szól a metal fülesembe. Közben appokon dumálok ismerősökkel. Egyik kedvenc zenekarom pólóját nézegetem közben, hogy tudom megrendelni. Ez van. Úgyhogy, sok rizikót hosszútávon ebben a dzektorban nem látok🙂 Alig várom h visszavegyem. Amúgy nem regóta tőzsdézem. Eddig inkább a vedd meg es tartsd verziót követtem. Most próbálom megjátszani ezt (4igvel próbáltam, ott kicsit buktam a visszavételen, de alapból k×rva jó plusszal szálltam ki belőle). Szal hosszú távon sztem egyik legjobb papit Minden általam leírt csak személyes vélemény és nem tanácsadás
TL37 Ko elég vészes forgatókönyv azt én sem gondolnám. Tavaly nyáron nagyon megetettek ATH alatt vettem 100 ponttal vegyesen TL certiket 6 hónapot ültem benne abból a felső certimet kilőtték 1,5M veszteséggel, ahogy megszünik a felhajtóerő ennél a részvénynél (SRV) nem bir tovább emelkedni pont.
Komolyan megetettek azzal a rohadék ATH-val, majd onnan úgy beadták, mint atom. Nekem mondjuk tl37 van és nem vészes mennyiség, persze azért fájdalmas lenne elveszteni. Addig nem mennek le...
Nagyon szakszerűen tartják karban az árfolyamot és nem engedik világba kilőni, amennyiben időarányosan nézzük viszonylag rövid idő alatt sokat vesztett az értékéből 2790 -2500 2.5 hét alatt. Én azt gondolom a TL38 ért lefognak menni és 2400 ről pattani fog egy nagyot de utánna tolni fogják vissza lefele tovább Dniel elemzésébe nézzetek bele szerintem van benne valami 1:28:30 tól MTelekom
Ne felejtsük, hogy 2700 Ft átlaggal 46 milliárdot azért bevásárolt az mtel. Ettől még csúnya esés, túltolta az erste. TL kiütés a héten tuti meglesz. Remélem utána indulunk lassan felfele és vége az uborkaszezonnak.
Ez is min. záró lett.. hmm 11 napból 10 piros, egy pedig, egy harmatgyenge, zöld doji volt a pihenőnél! Hamarosan megint kell egy kis pihenőt tartani! Nem bedőlni neki, támasz alatt vagyunk már...
Mtelekom