Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
harding
harding ma, 21:04
Előzmény: #261814  apocca
Nem akarnék beletaposni a lelkivilágotokba SBob-bal, szóval azt javasolm, hogy ezt a rendszerváltó témát hanyagoljuk a továbbiakban. Szerintem az volt, de hogy tényleg megtörténik-e a szükséges jogállamisági visszarendeződés (fékek és ellensólyok rendszere, médiarendszer újraszabályozása, stb.) és normalizáció, az valóban a jövő zenéje...
.
A másik kérdés érdekesebb, de össze kell szednem a gondolataimat hozzá, mert nem egyszerű a válasz.
Röviden:
1.) A Covid alatt úgy volt egy Mtel részvény értékeltségi alulfeszültség, hogy a Homeofficeok miatt durván nőtt az internethasználat és adatmennyiség. Ez robbant fel a Covid után az árszabályozás utáni áremelésekkor (~15%) és később még egy emelés volt >10% mértékben (nememlékszemmárpontosan)
2.) Bejelentették a Telekomos különadó eltörlését (cserébe több dolgot kapott MTel: különböző EU pénzes fejlesztési projektekben vehetett részt a cég, és egyéb deal-ek is voltak.)
3.) 2023 elején vásárolta fel a 4iG a Vodafone-t, és mint induló és konszolidálandó vállalkozást védetten kellett tartani a versenytársak vad árversenyétől (ez vezetett az áremeléshez isszerintem nem a covid vége). De ez valójában kedvezően hatott a Telekom eredményeire is, hisz eddigre ő már túl volt a konvergens szolgáltatások konszolidációján (crm és számlázó rendszerek, provisioning, stb.)
4.) Befektetői nyomásra (ezúton köszönöm meg a HOLD Alapkezelőnek, aki nyílt levélben kritizálta a vállalat osztalék(nem)fizetési gyakorlatát, és tett javaslatokat annak megváltoztatására) Ez végül nyitott fülekre talált, és a vállalat elkezdte a megtermelt nyereség 60-80%-át kifizetni osztalékként, és ezzel párhuzamosan bejelentettek egy srv programot is.
Ezen hatások összessége vezetett ehhez az örült ésviszonylag gyors árrobbanáshoz.
Lehet hogy kihagytam még fontos dolgokat, kérlek javítsatok vagy egészítsetek ki!
apocca
apocca ma, 20:15
Előzmény: #261800  harding

az elmúlt  három éves bux bődületes emelkedését minek tartod harding? Ha most következik a felszabadulás miatt a hazai tőzsdei rally?
(politika mentesen: kicsit még öregedned kell, sok tapasztalatot gyűjteni még az életből, és tanulni, értelmezni a politikát, a politikusokat is, hogy működik a politikai-gazdasági hatalmi rendszer, hogy kell politizálni az istenadta jó nép felé, stb és akkor te is tudni fogod hol, milyen "rendszerváltás" van-történt, és nem unokáink történelem könyve fogja azt hitelesen megírni)
kreta
kreta ma, 14:05
Előzmény: #261812  harding
Azt ne feledjük hogy eddig két cimborájának,
Adott egy egy telekommunikációs céget…
Hárman vannak szabadrablás folyt a vásárlók között…
Úgy emelték a előfizetési díjakat ahogy csak akarták a haverok miatt…
Köszönöm hogy építő szándékkal veszed a beszélgetést..
Én is csak hangosan gondolkozom
harding
harding ma, 13:25
Előzmény: #261811  kreta
Az új kormány nem nyilatkozott ezügyben, de versenypaicról jött, tanult emberek kerülnek a pénzügyi és gazdasági minisztáriumi székekbe, akik szerintem tudják, hogy az árszabályozás, árrésstop és különadók csak torzítják a piacot, és nem segítik, hanem rontják a működést és a hatékonyságot.
Csak a populisták (régebben a kommunisták) gondolják azt, hogy ezzel segítenek az embereken, aki tanult közgazdaságtant, és látta, hogy más országokban mi történt hasonló inzétkedések után (Kádár korszak Magyarországa, Venezuela, Kuba), az tudja, hogy elhibázott minden ilyen piactorzítás. Az árszabályozás egyábként minden esetben áruhiányhoz és ellátási zavarokhoz vezet. Ezt most épp láthatjátok a választási osztogatás hevében alacsonyra beszabályzott benzináresetében is... épp tegnap olvastam, hogy vidéki kis benzinkutakban üzemanyaghnyá lesz hamarosan ha nem szüntetik meg ezt a baromságot.
.
Szóval, ha igazak a pletykák, hogy piacbarát kormányunk lesz, és EU konformitásra törekszünk a továbbiakban, akkor nem várok ilyen beavatkozást, különadókat, és remélem a jelenlegi árszabályozás is megszűnik hamarosan!
.
Korrekció biztosan lesz a Mtelben is, de a trend szerintem töretlen és várakozásom szerint töretlen is marad. Sőt, ha Ukrajnában egyszer béke lesz, akkor egy erősebb befektetési bumm is jön még pluszban, egy határnyira Ukrajnától... és nemcsak Telekom esetében, hanem a teljes magyar befektetési- és részvénypiacra.
kreta
kreta ma, 13:04
Előzmény: #261810  harding
A nagy bevétel potenciál nem indokolja a különadót?
Ki tudja mi az új kormány terve…
Szerintem túl van már húzva az árfoylma…
Ez csak egy vélemény lehet simán 3000 lesz..
harding
harding ma, 10:35
Előzmény: #261808  Uhura
A saját véleményemet íom le:
Látok a világban buborékszerű(nek is látható)-, vagy diszruptív hatású jelenségeket (AI, private credit market, kínai ipari nyomulás, fegyveres és gazdasági háborúk és ezek általi erőforrások szűkülése), de ezek szerintem már a legtöbb szereplő számára ismertek, helyenként a konszolidáció is elindult.
Magyarországon, sőt Európában, mi inkább követők vagyunk technológiailag és konfliktusilag is, és persze mindennek a közvetett hatásait "élvezzük"/szenvedjük. De itt nincsenek high pressure jelenségek, és a hatások (tranziens amplitudók) is mérsékeltebbek.
Emiatt szerintem Európa sokkal kiegyensúlyozttabb és kiszámíthatóbb (alacsonyabb, de stabil növekedéssel) ráadásul mind Amirika mind Kína, mind Oroszország oldaláról nyomás alatt tartva. Viszont ez a kiegyensúlyozottság lesz hamarosan az ami miatt menekülési útvonallá és az euró és eurólai maradék devizák (forint is) menekülő devizává válhatnak.
A telekommunikáció ezen belül is egy védettebb és kevésbé erőforrás-kitett, de nagy bevétel-potenciálú szegmens.
Összerakva a két állítást: én jó helyen érzem magam európai azon belül magyar Telekom tulajdonosként és másokat is jó szívvel buzdítok (és buzdítottam már eddig is) erre.    
kreta
kreta ma, 09:17
Előzmény: #261808  Uhura
Gyakorlatilag korrekció nélkül jött,
Kíváncsi vagyok meddig bírja ezt az iramot az árfolyam…
Senki nem fosik hogy kap egy adót a szektor?
Uhura ma, 07:30
Egyre többen jönnek a nagy ciklikus összeomlásokkal ami szerint 2026 a csúcs, te mit gondolsz lesz 2027 ben , 2008, 2020 -?  És ebben a relációban szerinted nem érik egy nagyobb korrekció? 
SBob szombat, 23:10
Előzmény: #261805  harding
mindenesetre tőlem olyat sosem fogsz hallani, hogy ennyi, vagy annyi lesz és punktum. Tőlem legfeljebb érveket fogsz hallani, ráadásul abban lesznek az árfolyamra szerintem pozitívan és negatívan ható momentumok is. A döntést mindenkinek magának kell meghoznia, ráadásul olyan egyéb érvekkel alátámasztva, ami számomra akár ismeretlen. De én ezért írom le a gondolataimat, hátha valakinek segít, esetleg kijavít, ha valamit rosszul gondolok. Egyedül a kinyilatkoztatások irritálnak. Mert aki mindent tudni vél, annak vélhetően nagyon hiányos a tudása.
SBob szombat, 23:00
Előzmény: #261805  harding
én már sokszor leírtam. Nem tudom. A telo láthatóan még mindig erős cég, stabil, kiszámítható kilátásokkal még néhány évig. Szerintem nem az osztalék hajtja, hanem a részvények bevonása, illetve a nagy spekuláció, hogy hátha kivásárolja a DT. Mivel 90%-ig erre semmiféle kötelezettsége nincsen, így ez még hosszú évekig is eltarthat. Ez folyamatos emelkedést vetít előre, de mivel az eredmény nem fog már jelentősen javulni, ez az emelkedés el is laposodhat. Viszont! És itt van a nagy kérdőjel. Hogy mit fog a jövőben a világgazdaság és vele a tőzsdék reagálni. Recesszió, tőzsdepánik pedig lesz. Hogy mikor üt be, azt én nem tudom megjósolni. ( azon jót mosolyogtam, hogy: " már","ha le mered írni." Nem tudom, hogy mikor nem mertem eddig leírni a véleményemet. Néhány beírásom után, azt várom, hogy hány mínusz érkezik, mert nem az elvártnak megfelelőt írom le. Pedig csak annyit kellene írni egy "népszerű" írásért, hogy pl. gyerekek, mindjárt 2500 lesz. De mit 2500, 3000,4000,5000,6000... A legtöbb középszerű ember csak azt szereti, aki az elvárásainak megfelelőt mond, vagy ír. De a középszerűek vannak túlnyomó többségben, ezért, ha népszerű akarsz lenni, akkor azt kell mondani, amit az utcán hallasz és népszerű leszel. Én sosem vágytam ilyen népszerűségre. Talán ezért is van vitám sok kérdésben veled.
harding
harding szombat, 22:41
Előzmény: #261802  SBob
Elég konzervatív becslést adtam, lehet. De szívesen olvasom a tiedet is... már ha le mered írni.
SBob szombat, 22:29
Előzmény: #261797  harding
még egyszer leírom, hogy ne nekem kacsingassál. A  "normalizáció" -ról egy, a témával foglalkozó ( nevezetesen Varga Dániel, a K&H részvényelemzője ) írásban szerepelt. Ha te ezzel nem értesz egyet, az a szíved joga (persze, ha azóta sikerült tisztázni a normalizáció fogalmát egy cég gazdálkodása vonatkozásában). Ha a jövőt ennyire biztosan látod, akkor nincsen több kérdésem. Csak annyit tennék hozzá, hogy 2000-ben, amikor az árfolyam 2000 fölé ment, akkor is sokan azt gondolták, hogy innen már csak felfelé vezet az út. De azt gondolom, hogy senki nem gondolta akkor, hogy 26 év kell ahhoz, hogy megközelítse az akkori árfolyamot. Nem a piaci kapitalizációját, mert akkor a maihoz képest nagyobb volt részvények darabszáma és azóta volt egy kis infláció is. ( 2000 -ben nagyjából 2 761 milliárd Ft volt a piaci kapitalizáció a csúcson, pillanatnyilag pedig nagyjából 2 147 millárd Ft. Ha ehhez hozzáveszed 26év inflációját, ami kb. 237% volt, akkor a 2000-es 2 761 milliárd ma 9 304 milliárd Ft lenne. De nézzük a jó oldalát, van hová nőnie az árfolyamnak, ha el akarja érni a 2000-es értékeltséget. 
SBob szombat, 21:46
Előzmény: #261801  jvgb
igen, erre számítunk is. Vélhetően ez is fog egy kis lökést adni még.
SBob szombat, 21:45
legyen igazad! Szerinted ennyire meg fog torpanni innentől a BÉT? 2023 áprilisban még 43 ezer volt, onnan lőtt ki és gyakorlatilag vonalzó mentén ment 2026 áprilisáig, azaz éppen három év alatt 141 ezerig. De még az elmúlt évben is tudott 45%-ot nőni. Mi ez a 10%-os éves növekedési pesszimizmus? :)
jvgb
jvgb szombat, 21:44

Előre szóltak, hozzányúlhatnak a mobilszolgáltatók az árakhoz: erre készülhet a Telekom, a Yettel és a One – a bankok is lépni fognak.
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/05/aremeles-mobilszolgatatok-bankok-inflacio-arkorlatozas
harding
harding szombat, 20:11
Előzmény: #261794  SBob
Hogy most van-e rendszerváltás, abban nem vitatkozom veled (nem is ide való), majd az unokáink történelem könyvében majd elolvassuk.
De hogy milyen tipusú felszabadulás van most Magyarországon azt a 2026-os (és következő években is majd látható) részvénypiaci rally fogja mutatni.
Azt állítom (én arra fogadok, és teszek téteket), hogy a magyar részvénypiac 2026 végére még legalább 10% emelkedést fog produkálni (a mostani ATH körüli helyzetből), és 2027 közepéig még további 10%-ot.
Ez nemcsak a Telóra lesz igaz, hanem a többi blue-a is (itt csak a versenypiaci cégekre gondolok, a NER-es tolvajrészvényekre (4iG, Lopus, MBH) ezt csak akkor lesz igaz, ha tulajdnosváltás lesz, vagy másfajta stabilizáció, elszámolás, visszaállamosítás-reprivatizáció, vezetőcsere, stb.)
Szóval USA-ban nem fogadnék nagy részvénypiaci bullra, mert Trump cefet mód elb.szott mindent... de Itthon Magyarországon óriási dzsungel fog nőni a csenevész BUX ültetvényből. Kapaszkodjon mindenki!
Uhura szombat, 16:27
Előzmény: #261793  Seri
Ha jól rémlik 2520 nál volt a tető, az osztalék 154 és most 244x az ár vagyis a vágásnapi záró - osztalék / 2 nél van kb az árfolyam. Ez pedig elég jó érték mert az osztalék vágás után szépen lementünk aztán vissza és megtartotta. Már a nyitonál is elég jól tarzotta magát.
Nem tudom mi lesz ezután de remélem elvánszorgunk 2600 ig én kitárazok had csorogjon szeprmberig. Aztán újra értékelek. Most érzem az erőt az Mtel vételi oldalon.. 
Balin2020
Balin2020 szombat, 15:21
Előzmény: #261785  Borisz
Javaslom 4 jszámegyü árfolyam esetén kerek tízes végű célokat tűz ki. Valószínűleg most is működött volna! 
harding
harding szombat, 14:25
Előzmény: #261795  SBob
Szerintem van prosperálóbb befektetés, mint ingatlan tulajdonlás/kiadás (annak minden ódiumával). Sokkal inkábbb javasolnék Mtel (vagy más magyar versenypiaci) részvény tulajdonlást, mint a túlhúzott (CSOK, CSOK+, Otthon start, többszri lakás ÁFA manipulációval felpumpált) ingatlanpiacba való befektetést az elkövetkezendő években. Szerintem a lakáspiacon lesz inkább normalizáció nem- vagy nemcsak az MTel-nél. ;)
SBob szombat, 08:07
Előzmény: #261786  Borisz
neked is válaszoltam a #261794 -es beírásommal. Én csak azt tudom, hogy ma rövid távon mindenki azt várja, hogy felmegy, mert a nagy visszavásárlási programban hamarosan 50mrd Ft keresi az új gazdáját (és ez nem olyan napon belül tőkeáttéttel, néhányszor eladott majd visszavett forgalom). Ami az egy héttel korábbi kiszállásodat illeti, az szerintem nem voltál túl jó döntés, de akár be is jöhetett volna. Viszont, ha 2404Ft-ra tetted a vételi megbízást a visszavételre, azt zseniálisan megérezted. Az pedig csupán szerencsétlenség, hogy néhány Ft miatt nem teljesült. Sokszor csupán ennyin múlik, hogy valaki sikeres, vagy sikertelen.
SBob szombat, 07:52
Előzmény: #261790  harding
vegyél ingatlant a fővárosban és add ki. Az többet hoz már 5 év távlatában is (legalábbis eddig így volt és még bőven van hova nőni az áraknak) :))
SBob szombat, 07:46
Előzmény: #261791  harding
a kérdésed költői. Egyfelől semmiféle rendszerváltás nem történt, hacsak nem azt érted ezen, hogy gyakorlatilag kb 20 képviselő kivételével a teljes korábbi parlamenti képviselőgárda lecserélődött. Talán az is jelentős változás, hogy olyan sem volt még, hogy mindössze három, magát azonos oldalon (jobboldali, konzervatív) elhelyező párt jutott csak be a parlamentbe, kiejtve ezzel a teljes, rendszerváltás óta jelen lévő MSZP (és SZDSZ utódok), valamint az abból kinőtt pártokat. De mitől lenne rendszerváltás? Ami a nagy cégeket illeti, egyelőre számukra nagy kérdés magyarországi jövőkép. Ugyanis az Orbán-kormányt egyszerre érte az a vád, hogy a Magyarországra érkező multikba öntik a pénz, illetve nem adóztatják meg őket az elvárt módon (globális minimumadó), amivel nekik kedveznek. A másik vád pedig az volt, hogy a külföldi ( és magyar) multikat sanyargatják mindenféle különadóval, valamint versenytorzító szabályozásokkal. Valamilyen szinten mindkét állítás igaz is volt. Azt én sem gondolom, hogy tökéletes volt, de mi lesz akkor most? Ami pedig azt a kérdést illeti a befektetések vonatkozásában, hogy mi a legjobb választás ma, erre én nem tudom a választ. Költői választ én többet is tudok adni, többnyire ezt is teszem, ha valamit nem tudok. Csupán a telekomra vonatkoztatva én azt gondolom, hogy a következő néhány évben egy nagyon kiszámítható pályán mozog, stabil fundamentumokkal. Az osztalék mértéke is kielégítő, azt úgy tűnik, hogy stabilan tudja hozni, illetve még a növelésre is van mód. Magában a cégben semmiféle növekedési potenciált nem látok, az a siker, ha tudja őrizni a jelenlegi piaci pozícióját (és ez nem kis dolog, egyáltalán nem lebecsülendő). Szerintem a telekomot nem az osztalék hajtja, hanem a részvény visszavásárlási program (az is indította be). Ha nem lenne potenciál a növekedésben, akkor a 7% körüli osztalékhozam semmire sem lenne elég, mert ekkora hozamot ma állampapírban is elérsz ma 2031-ig fix kilátással, adómentesen, ráadásul azonnali, kiszámítható értékű hozzáféréssel ( a TBSZ-el ellentétben). Úgyhogy szerintem biztosan nem az osztalék hajtotta eddig sem ezekre a szintekre ( természetesen egy 154Ft + 50mrd részvényeseknek juttatott javadalmazás mellett a 350Ft-os részvényár sem volt tartható, de legfeljebb pereket indíthattunk volna a cég ellen, ha marad a 30Ft-os osztaléknál és az eredményt "feléli", ahogyan korábban is tette ( ugye nem az évenként kifizetett 25-30mrd-os különadó megszüntetése miatt tud hirtelen 180mrd-ot kifizetni a részvényeseknek a korábbi 0Ft és 15-30mrd Ft helyett)). Amivel nem tudok kalkulálni, az a tőzsdék, árfolyamok helyzete a világon. Azoknak a mozgását le fogja követni a BUX is és benne a telekom is. Amit tudunk, az annyi, hogy nagyon nagy átrendeződés van a világban és azt is, hogy Trump alatt a tőzsdék jól teljesítettek korábban ( eddig legalábbis ). De ahogyan írtad, semmi sem nő az égig. Hogy lesz bezuhanás? Az biztos. Hogy mikor, mekkora mértékű és addig még mennyit emelkedhet? Ezt viszont senki sem tudja szerintem. Zárásul a hosszúra sikeredett monológot. "Hulló kések alá nem szabad beállni". Talán ez fordítva is igaz.
Seri szombat, 06:52
Előzmény: #261792  Uhura
Én is ezen gondolkodtak, hogy a maradék pénzt a vágás utáni esést kihasználva beletolom, de egyelőre nem tettem. 
Bocsi a vélhetően hülye kérdésért, de mit értesz az alatt hogy hatalmas forgalommal a cetli 50%-nál állunk? Arra, hogy ekkora forgalommal csak ~4 %-ot esett oszti vágás után?
Uhura szombat, 01:41
Előzmény: #261787  Ishar
Nyugi szerintem ezzel a döntéssel te a többség része vagy, én is a Tiszás ugrás elötti lejtmenetben eladtam, azt gondoltam megvolt a tető. 
Utána részben újra épitettem a pakott úgy 3 millionyi arfolyam emelkedest benthagyva és várom mi lesz tényleg van meg erő , és úgy nézki van , hatalmas forgalommal kb a cetli 50%-nál állunk. Közben én megdupláztam ma a cetli vágás előtti pozi méretett. Ha tényleg bejön hogy keddre visszatöltjük az dupla nyereség. 
A kérdés 12 én mi lesz ha meglesznek a pozitiv számok akkor 2600 is fel lökheti .... és utána meg jön a nyári oldalazás , visszacsorgás. 
Meglátjuk. 
harding
harding péntek, 23:05
Előzmény: #261780  SBob
Persze hogy nem jelenthetjük ki, sőt tudjuk, hogy a fák nem nőnek az égig. De vajon egy rendszerváltó hajnalon, amikor az eddig visszatartott versenypiaci cégek csillagát épp kezdik újra leporolni, és amikor az erősödő forint lassan kamatcsökkentést is hozhat, (csökkenő országkockázattal), akkor mi a jobb választás: 50% cash-ben várni a valamikor a bizonytalan jövőben eljövő esést, jobb beszállókért, mint pl a Berkshire Hathaway... vagy... részese lenni a folyamatban levő emelkedő piacnak?!
A kérdés költői, a válasz pedig: a poziciók és kockázatok megfelelő kezelése... és amúgy több nyerő módszertan is van.
harding
harding péntek, 19:28
Előzmény: #261789  Borisz
francba... pedig nagyon érdekelt volna egy 12-14%-os kockázatmentes holmi! ;)
Borisz péntek, 19:20
Előzmény: #261788  harding
Természetesen rosszul számoltam. Igen, a kockázatmentes az netto 7%. A 43-44% az természetesen nem háromszorosa, hanem hatszorosa. Bocs a téves számokért.
harding
harding péntek, 19:12
Borisz, azt írod, hogy "az éves 43-44% hozam az a kockázatmentesnek a bő háromszorosa".
 Az ugyekiszámolva >14%-os hozam, de legyen csak12% (mert lefelé kerekítettem).
Pontosan mire gondoltál mint kockázatmentes eszköz , és mekkora hozammal? Engem érdekelne, hogy én élek-e rossz világban, vagy valamit elírtál... mert szerintem a kckázatmentes hozam az most Magyarorszgon olyan 7% körül van, ha a legmagasabb kamatozású állampapírra gondolok. De nyugat európában még ennyi sincsen.
Ishar
Ishar péntek, 18:26
"Én még szelvényvágás előtt kábé egy héttel eladtam az egészet, mert nem bírtam nyugton megülni a kezemen. Pedig utólag az látszik, hogy jobb lett volna megtartani az egészet." --- Akkor még egyszer: nix ugribugri, azaz stratégiai nyugalom! Jó hétvégét Mindenkinek! :)
Borisz péntek, 17:54

Én még szelvényvágás előtt kábé egy héttel eladtam az egészet, mert nem bírtam nyugton megülni a kezemen. Pedig utólag az látszik, hogy jobb lett volna megtartani az egészet.
Na de mármost mit tegyek!Ha visszatekintek egy év távlatra, azt látom, hogy a Telekom elég következetesen álldogált 1750-1800 között egészen december végéig, amikoris megtáltosodott, és onnantól kezdve hatalmas meredekségű rally-val felment a szelvényvágás előtti 2550-ig. Ez a táltosodás 43-44% növekedést jelentett, ami azért a kockázatmentesnek a bő háromszorosa.
Lehet-e ebből bármiféle következtetést levonni a következő egy év mozgására? Lesz-e mostantól nagyjából oldalazás kisebb-nagyobb hullámzásokkal mondjuk ismét az év végéig, majd onnan nagyhirtelen ismét hatalmas rally?
Tegnapról mára nem adta vissza az osztalék értékét, csak kevesebbet, tehát úgy néz ki, mintha erőt mutatna, és továbbra is száguldani szeretne. De ez még csak egy nap, ebből azért nem biztos, hogy helyes lenne kivetítenem a következő hónapok mozgására.
Abszolut nem látom, mi lenne a helyes, most vegyek hamar mert rallizni fog tovább, vagy várjak, mert oldalazni és enyhén csorogni kezd egy időre.
Borisz péntek, 17:40
Be voltam állva máma vételre 2404-re. Na meddig jött le? 2406-ig. Ez a méreg, nem a ciánkáli.
SBob péntek, 17:07
Előzmény: #261782  fezo21
Szép záró. Én azt reméltem, hogy a napi átlagig legalább sikerül visszazárnia (2436 körüli szint ), de még e fölé is tudott menni. Jó hétvégét mindenkinek! 
apocca
apocca péntek, 17:06
Előzmény: #261782  fezo21
108 pöttyöt esett, nagyon jó, a forgalma meg 3 mrd
fezo21
fezo21 péntek, 17:05
Heti záró : 2 442,00 / 88619
apocca
apocca péntek, 17:04

Mert ilyen a tőzsde!:)
Egyszerű is meg nem is. Ki semmi nem zárható, de valószínűségek vannak.

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek