A Long az teljesen nyilvánvaló azt játszom már több éve csak ezt nem volt világos, hogy mi történik a shorttal a Long certit kiigazitják 0-ba hiába esik pl 154 pontot.
viszont ez fordítva is igaz. Technikai long nyitása esetén ( akár a szelvényvágás előtti napon ) az osztalék a tied lesz, ha a megfeleltetés napján a birtokodban van még a papír.
ha nem így lenne, akkor ezt mindenki megjátszaná. Ahogyan egy lelkes és nagy tudású fórumtársam ( micsoda nyalizás! :) ) írta, nincs ingyenpénz a tőzsdén.
Short pozíció esetén a kölcsönvett részvényeket eladtad. Mivel a szelvényvágáskor a részvényt kölcsönadó (eredeti) tulajdonosnak jár az osztalék, a shortosnak (neked) ki kell fizetnie az osztalékot a brókercégen keresztül.
Mivel nagyon lassan jön az osztalék kifizetés lenne egy technikai kérdésem, ha szelvényvágás előtti napon én shortba állok akkor másnap nekem +154 pont nyereséggel nyit a pozicióm? Köszönöm
Igen. Duplacsúcs valaki viccből pont az előző csúcsra állította be a vételi limitjét. 2246 ra. Amúgy ugyanúgy rés van mint a múltkori olyan napon amikor ez az ár előfordult. Gyakorlásként eladtam párat 2230 nál. Akkor is ha kimaradok. Zeller Éva szerint a telekomot mindig vissza tudod venni lejjebb...
Mtelekom