Én sem játszottam meg az 1950-2000 sávot, vártam egy kitörést- 2023 nyara óta az elemzéseknél az erste hányszor írta,hogy túlvett,de én nem generáltam nekik forgalmat adás-vétellel,csak a TL- certi váltásokkal.
A profitot nem kell megmagyarázni srácok. Ha eladtál egy papírt és utána tovább emelkedik az árfolyam, az nem elvesztett profit. Az a profit soha nem volt a tiéd. Akkor és ott hoztál egy döntést, eladtad, ennyi. Eshetett volna, ez is mindig benne van. Rossz döntések is vannak ám. Én a múltkor pl. belevettem 3300-nál, -6%-nál a 4ig-ba, "játékból", kis pénzzel. Belevettem, pedig azt mondtam korábban nem kérek ebből a semmi, nagyra fújt lufiból. Aznap volt -12%-is. Nagyjából visszakúszott. Másnap brutál esés, beszartam, eladtam 2890-nél a végét. Besz@rattak, elismerem. Már szemem előtt láttam a 2000 körüli 4ig-et. Pedig nem szoktam megilyedni, de ott ez történt. Még aznap megszólalt a vezírük, árfolyam, mint a rakéta, fel. Tényleg filléres tétel volt, forintban filléres bukta, százalékban sok. Rosszul esett. Kiváló tanulópénz volt, olcsón megúsztam. Soha többé 4ig, nem nekem való. Gyenge vagyok hozzá, úgy látszik. A 4ig viszi a pénzt, a Telekom termeli. Még akkor is, ha korán adom el. Ma benn volt az eladási, de visszavontam. Majd kiderül, hogy jó döntés volt-e. Szerintem igen. Remélem.
Tudom, hogy nem akartad bántani, mert már elég jól megismertem a dolgokhoz, emberekhez való hozzáállásodat. Most mégis ezt tetted szerintem Szabival kapcsolatosan. Te vagy a szívem csücske itt a fórumon ( :))) ), de annál már többet éltem ( öregebb vagyok ), hogy csöndben maradjak és ne mondjam el a véleményemet bármilyen kérdésben még akkor is, ha az szembe megy a többség véleményével, vagy másnak esetleg nem tetszik. És még akár veled szemben is. Kapom is érte a diszlájkokat gyakran :). De azt gondolom, hogy ez neked sem sokat számít sokat.
A fene se akarja bántani, viccelődni se akar az ember, max akkor a megfogalmazás úgy korrektebb, hogy két fontos döntését peches időpontban hozta (természetesen ez csak később derül ki). Természetesen, volt szépen "rossz" tőzsdei döntésem. A tőzsde erről is szól, és tanítja az embert a veszteség- nyereség kezelésében, feldolgozásában.
De jó hogy írtad Bobi... nekem is eszembe jutott ma. Gyula, hallod-e, ne szopasd már a népet ezekkel sz@r-hulladék vg.hu-s elemzésekkel. Magadat is csak égeted velük... legtöbbször semmitmondóak, de olykor még rossz tanácsot is adnak. A mai nap kiváló példa, hogy miért nem érdemes adni-venni ész nélkül, és az Erstét feleslegesen gazdagítani.
Nem tudom, hogy miért kell bántani. Hozott egy döntést. És pont. Te még sosem hoztál rossz döntést? Biztosan rosszul esne, ha azon viccelődne más. Egyébként senki sem tudja megmondani közülünk, hogy akkor jó, vagy rossz döntést hozott. Pénzügyileg valószínűleg rosszat. De a pénz csak az egyik aspektusa a dolgoknak. Szabinak meg abból így is meg úgy is van bőven.
aki nem akarta megjátszani a múlthéten az 1950-2000-et, azok jól jártak. Akik megjátszották, ahogyan írtad, azoknak vagy óriási szerencséje volt és vissza tudták venni, vagy ma tépik a hajukat. :) A "nix ugribugri" sokkal jobb tanács volt.
Ha egy Dunahaust, Államinyomdát fel tudnak húzni 5% osztalék/részvény arányra, ez miért ne mehetne? Rádásul Fixmáp kamatcsökkentésre is számítok. Mtel 3000 Ft is lehet szelvényvágásra!
Ên ma zàràs elött kiszálltam az összes certi poziciómbòl 30K, Hàlàm a piacnak még biztos van benne holnapra, de az màr meghagyom nektek most peddig durranjon a pezsgö 😊
Mtelekom