A bevezetett (938.617.497 darab) 5,65 százalékát teszi
ki az SRV. Eszerint a 2026-ban kifizetésre kerülő osztalékot már
csak 885.759.569 felé kell elosztani. (Érdekesség: az saját részvények visszavásárlását 1042 millió darabról indították, tehát azóta visszavettek összesen ~157 millió darabot.)
Ha nem tévedek, akkor régebbről van talán 8 millió darab, amit nem szoktak bevonni. Erre jön rá a tavalyi és az idei vásárlás. A 2024-ben visszavett adagot ebben az évben kellett volna bevonniuk, de ez valamiért eddig elmaradt.
Már én is többször feltettem itt ugyanezt a kérdést, de a legjobb tudomásom szerint még nem került bevonásra. Ennek az okát nem tudni, de itteni vélemények szerint elvileg nem számít. Én azt mondanám, hogy az a biztos, amit már bevontak.
Q3 pénzügyi oldalról elég erős. Jövő héten nyílvánosak lesznek a bér, és outsourcing (ha lesz), valamint a létszámot is érinthető bejelentések. Ez meghatározhatja, hogy Telekom mennyire tudja tartania marginokat és a cash flow-t 2026-ban. Ezt azért még várjuk meg.
Hasítás van, a nettó eredmény már most több, mint a 2024-es egész év volt, a 200 mrd simán meglesz, szerintem egy 10-essel több is, mert a telkónak a q4 szokott a legerősebb lenni... Az EBITDA és a szabad cah flow is csúcsokat döntöget. Szabad az út a 2000-es szintek felé, igaz a kommentben nem esett szó az osztalékról, de minden várakozás maradt a 25-ös célokat tekintve. :):)
Mtelekom