Azért szép csendben veszegetik. Vélhetően, ha egy ugyanekkora, de negatív irányú eltérést jelentett volna a konszenzusos adatokhoz képest, akkor most szakadna viszont.
:) Hogy a hasonlatomnál maradjak, akinek botfüle van, az hogyan is hallaná meg, hogy borzalmasan hamis? A hasonlat annyiban sántít (mint a legtöbb hasonlat), hogy ha valaki intelligens és elmondják neki, hogy hamisan énekel, az ezt megérti és lehetőleg nem kínozza a többieket az énekével. De mi van akkor, ha valakinek az értelmi képessége küzd erős kihívásokkal ( ugye az IQ szám nagyon nagy eltéréseket tud mutatni az egyes emberek között) ? Nekem korábban sok ügyfelem volt. A legrosszabb az a típus, aki ostoba, de emellett agresszív.
Nem mondanám, hogy a jó jelentés hatására széttépik a papírt... Ez nem ma és nem is 1 héten belül fog a helyére kerülni. Innentől csak a technikai alapon történő emelkedésben lehet bízni. Egy bollinger beszűkülésben vagyunk, továbbra is egy alacsony volatilitású maszatolás várható, majd araszolgatunk, kúszunk fel a napos bollinger közép mentén, miközben a külső szalagok is beszűkülnek. 2-3 hét és találkozunk a csökkenő trendvonallal is, ahol majd döntés születik. Lefelé menni nem nagyon van ok ilyen számok mellett, amiket produkál a cég, igy ott egy felfelé történő elmozdulást várnék inkább. Ami a pozitív ebben az egészben most, hogy ott viszont már nem az 1720 lesz a cél, hanem az 1800 a minimum. :)
A nettó eredmény soron valóban durván felülteljesített, a konszenzusra tekintettel is. A 2024-es évhez képest csalóka, mert a két negyedévet tekintve, az előzőben még éppen nem érvényesült a 15%-os díjemelés. A következő negyedévekben ez a hatás már nem lesz. De én is optimista vagyok (pillanatnyilag).
Nekem kicsit más a véleményem: 55 mrd profit az 1. negyedévben az szerintem nem a “hozta a kötelezőt” kategória, hanem vaskos felulteljesites. Picit bizonytalan vagyok, hogy vajon én ülök-e rossz lovon, de nalam a matek: - legalább 220 milliárdos profit (utolsó negyedév mindig erősebb szezonálisan, szóval ez meg lehet, több is lesz) - ha ebből 90%-ot osztanak vissza és megint 40 Mrd-ért lesz srv, akkor - kb. 180 m HUF osztalékjavaslatra is lehet akar szamitani jovo februárban Jöhetnek persze aknák, de szerintem ez a “megerősített célkitűzés” egy vicc a cégtől, persze értem, hogy óvatosak, de maradjunk annyiban, hogy a fentiek, ha megvalósulnak, az jelenleg nincs beárazva az árfolyamba. Nalam brutal long továbbra is a papír.
:) Hasonlattal élve. Ha valakinek jó hallása van a zenéhez, az nem tudja nem észrevenni a hamis hangot. Persze udvariasságból nem szól. De, ha valaki hamisan ordibál, annak mégiscsak rá kell szólni, mert ha nem, akkor sosem hagyja abba.
pontosan jó gy.j a telótól nem hír, lentébb írtam az ezévi (konzervativ) célkitűzések megerősítése a lényeg meg majd a hamarosan megjelenő közlemény az srv-ről. (Bob a marikanénikkel és direkt troll marikanénikkel kár vesződnöd, régen emléxel magamra vállaltam az itteni trollok pátyolgatását:), de a mostaniak már olyan gyengék, hogy szóra se érdemesek)
igy van a lényeg Rékasitól: "megerősítjük a 2025. évre vonatkozó célkítűzéseinket" azaz módosított nettó eredmény 190 mrd. Ehhez két megj. a célkítűzés mindig "konzervatív" és mellesleg az új javadalmazás szerint akár 100 %-a is kifizethető (osztalék+srv)
nagyjából eltalálták a számokat. Egyedül a nettó eredmény lett jóval magasabb, ami jó jel a működést illetően. (első negyedévben kitermelte a 2024 után fizetett osztalék 60,5% százalékát)
Mtelekom