Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
ERSTE: Az Európai Gyógyszerügynökség pozitív véleményt fogalmazott meg a Richter gyógyszerére Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki, amelyben a Richter Junod® és a Yaxwer® bioszimiláris denosumab termékeinek európai forgalomba hozatali engedélyezését javasolja, az Amgen Prolia® és Xgeva® referenciagyógyszereinek valamennyi indikációjára vonatkozóan.A denosumab a menopauza utáni nők csontritkulásának kezelésére, a csontra terjedő rákos megbetegedések csontrendszerrel kapcsolatos szövődményeinek megelőzésére és a csontok nem operálható óriássejtes daganatának kezelésére javallott.A pozitív vélemény megnyitja az utat ezen gyógyszerek uniós forgalomba hozatali engedélyezése előtt. Ez lehet a Richter első monoklonális antitest bioszimiláris készítménye, amit engedélyeznek. A bejelentés pozitív, de a piac már számított rá, így árfolyamhatása korlátozott lehet. 10,3%-kal nőtt a Vraylar értékesítése A Richter amerikai partnere, az AbbVie arról számolt be, hogy a Vraylar értékesítése éves szinten 10,3%-kal 765 millió dollárra emelkedett 2025. első negyedévében. A Bloomberg konszenzusa 734,9 millió dollár volt (620 és 775 millió dollár között), míg a tavalyi negyedik negyedéves értékesítés 924 millió dollár.Biztató, hogy a Medicare Plan D átalakítása ellenére kétszámjegyű maradt a növekedés a szezonálisan egyébként jellemzően gyengébb első negyedévben is. Az adat a konszenzust meghaladva megközelítette az előrejelzési sáv felső határát is. Ez is azt sugallja, hogy a Richter május 13-én érkező első negyedéves számai szilárd támogatást élvezhetnek. Előzetes számításaink szerint az amerikai royalty meghaladhatja az 50 milliárd forintot. A hír pozitív a Richter szempontjából.
"Pozitív véleményt kapott az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) a Richter. Az EMA Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki, amelyben a Junod és a Yaxwer bioszimiláris denosumab termékeinek európai forgalomba hozatali engedélyezését javasolja, az Amgen Prolia és Xgeva referenciagyógyszereinek valamennyi indikációjára vonatkozóan." forrás: Equilor
a mostani részvényár és a kötési ár különbsége adja meg a TL certi mostani értékét - ez most 3090 Ft (10880-ból 7791) - ettől picit lejjebb van a vételi ár és egy picit feljebb az eladási ár, amit az árjegyző tart
a 12500 Ft-os árfolyam esetén ugyanígy kell számolni: 12500-ból 7791 egyenlő: 4710 Ft
mivel a kötési ár kb 60 Ft-ot növekszik ennél a certinél havonta, ezért ahány hónap múlva éri el a 12500 Ft-ot, annyiszor 60 Ft-tal kevesebb lesz a certi ára abban az időpontban
(hétfőtől egyébként már 15 Ft-tal több lesz a kötési ár)
nem tudom pontosan középértéken mit értesz, de remélem tudtam segíteni a fenti leírással
A kötési árból hogy tudom kiszámolni egy certi középértéktét? Van vételi és eladási ára,és középérték. TL-23 most 3060 ft-és ennek árfolyama mennyi lesz középértéken,ha a papír 12500 ft eléri? Kötési ára-7791 ft.
P/E-régi értékeltségi alapon 14K feletti a papír fair értéke-valahogy nehezen árazódik-talán az Ukrán piac a háború miatt-Angolszász befektetők ezt nem kedvelik. -Az elmaradt EU-források- és a 2022 decemberi gyógyszer szektor adó. -Bizonytalan gazdasági környezet a Kormány részéről. Ezek az okok 2004-2005-ben nem voltak.
Én nagyon bízom benne hogy nem áll meg itt - persze korrekció lesz. De most a deffenzív szektorokat keresi a piac főleg ebben a régióban. Amennyiben tényleg kijönnek az extra számok akkor sokkal nagyobb durránás is lehet mint amire most gondolunk!! Értelek Macus, mindig kell célár de gondolj bele, mennyire vered majd a falba a fejed ha az árfolyam továbbmegy, te pedig idő előtt eladod. Én így jártam pár éve az OTP-vel (sikeresen eladtam mindent 12400-nál 20% fölötti haszonnal), idén pedig a 4IG-től szabadultam meg 1300 körül...
Aprilis 29 kozgyules majus 13 jelentes. Jo hirek is jottek gyogyszerekrol , jo hir jott a royaltyrol szoval minden adott egy jo rallihoz. Remelem megindulunk 11500 fole . Ha gyulanak igaza lesz 12500 ig . Nekem mar 11500-12000 kozotti sav tokeletes lenne
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.