Amit irsz az egy kepregeny. 30feltetel teljesülése esetére. Ha oroszok megunjak akkor kö kövön nem marad. Eddig sem ertettem oroszok mire jofejkednek. Eu es usa tömi ukrikat pénz paripa fegyver. Eu fegyverkezik. Oroszt nem lehet legyőzni ahogy usat sem, mentalitas miatt es a vegső stadiumban elinditanak mindent. Tény fura egy haború. Ukrikhoz bejutnak fegyverek és még vadász gépek is. Hirszerzés? Miert működnek azok a műholdak amiken ukrik kommunikalnak es amikkel megadjak a cél koordinátákat es amik célra vezetnek legyen az barkié. Valahogy s negativ tenyejet nem veszed figyelemve, z orosz olaj kiesése a dragabb olajra átallas es a robbanasok kára kiesese itt van. Semmilyen új hir vagy tényező nem került a pakliba csak az osztalek mozgatja sztem.
Nem lattad? Jaaa épp elszaladtal..740 en es 650en vettem. Rövid az ész. Mit mondtam? 650töl felfele van. Mi van az ékeddel hogy hogy lement mikor 5k rol beszelsz? Nem erted te ezt a hatekot. Nekem 3700as atlaggal jó lesz az osztalék kamatnak. És amin te 10éve kotlasz?
Azért létezhet olyan kimenetel, hogy az a néhány jó hír nagyon rövid idősávban, kvázi cunami szerűen jelentkezik. Augusztus végén bemondják a szelvényvágást, a plusz osztit a visszakapott rv-k után, a nist megveszik, batta beindul, co2 kvóta befizt visszaadják, a horvátok mégis csak fizetnek a jó kapcsolatokra való tekintettel, az oroszok megunják, hogy nem tud a nép tankolni...béketárgyalások, amcsiknál elkezdenek az időközi választásra készülni, és trump lehiggad....de előtte kell egy jó q2 aug7, ott a bizti pénz pluszként jelentkezik, és még egy kis eus pénz az országmegítéléséhez, és ahogy mostanában, majd jön az amcsi tőke, szóval ezek mind augusztusban esedékesek. Az 5000 valóban 25%-ra van a 4000 től, de csak a nis ér majdnem ennyit a fentiekből....
Szerintem a kormány teljesen elkötelezett a nemzeti olajvállalat irányába. Nem is tudnak a MOL nélkül létezni. Eszenciális része a magyar gazdaságnak. Gyakorlatilag az egyik ütőere. Szóval nem a MOL-lal van bajuk, hanem a sok fidesz/hernádi féle üggyel, és NER-es mutyival, ami körbelengi a vállalatot, és szívta a vállalat vérét és terhelte az eredményt.... bocs pontosítok... úgy terhelte az ererdményt, hogy az nem az ország javát szolgálta. Tetszik vagy nem tetszik, a kisbefektetők itt másodlagosak... de ez nem baj, ha amúgy a céget jó irányba terelek, mert akkor a nap végén mi, kisbefektetők, is jól járunk majd.
Ja, tőled jönnek az 5k körülí celarak. Nincs alapja. Amikor 99% volt beut a NIS akkor sem volt 5k. Azota volt tűzeset sok milliardos kar bevételkimaradas. Ok biztositó de mindenkinek volt dolga biztositoval jó ha nullar kijössz utólag. Ezen felül ott van orosz olaj kalitany kivezeti..az átallas sokba kerül és az ár sem ugyanaz. S mostani emelkedes inkabb csak az osztaleknak szól. A kormany sem mol barat kapitany meg a konkurenciaban erdekelt. Horvatokkal sincs lefutva par jatszma.a molra még nagy beruhazasok varnak pl vezetekepitesek feldolgozók atallitasa...
Nem fogják a piacra önteni. Valószínűleg erre is már megvan a forgatókönyv. Intézményi befektetők, srv., részvény csere. Miért lenne az államnak érdeke eladni? Nem látom értelmét?!?;!;
De azért fenn áll a lehetősége, hogy az állam nem tartja meg a részvényeket. kb 600mrd ft. Két évnyi mol eredmény. Azért ez sok. Érdekes eset, hogy az államnak nem kell, de az otp-nek van, nem kevés. Pedig ha az tartja, akkor annak lehet gazdasági realitása....de nem valószínű,hogy ráöntik a bétre, lesz intézményibb befektető, de egy kis saját részvény visszavét is jót tenne..pl abból az 5%-ból amit visszakap...
De a MOL részvény pakk értékesítése és az MVM privatizációja, az egyelőre netto ijesztgetés, mert itt még fejben sem tartanak... azt sem tudják, hogy mi marad a harctéren, ha a füst elül.
origo minőség: "Azóta újabb vitapontok is megjelentek: a sajtó szerint a kormány szigorítaná az orosz olajon keletkező extraprofit megadóztatását is," Szóval jó amikor a sajtó a sajtóból értesül, de konkrétan ez egy benyújtott (talán még nem elfogadott) tv javaslat...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.