Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
LBalaton
LBalaton péntek, 13:52
A ruzzinak kellene az olajbevétel mint 1 falat kenyér.
Nem ésszerű, hogy szétlőjjék a vezetéket.
A PKN már rég bejelentette,hogy képesek olyan olaj mixet szállítani,amilyent kér a MOL.
De szíjjasnak csak a ruzzi a jó ... 
spuur péntek, 13:48
Előzmény: #396096  herlas
én is igy látom+hernádi menne a kukába
csendben péntek, 13:42
Előzmény: #396097  Tiborcfiam
Az északi áramlat illetően bőszen tiltakoztak a gyanúsítás ellen,nem úgy,mint most....SZERINTED: miért nem?
Tiborcfiam
Tiborcfiam péntek, 13:35
Előzmény: #396096  herlas
Miért? Szétlőtték? Az oroszok? Biztos ez? Hagyjuk már! Bár ismerek olyat aki azt is elhitte, hogy az oroszok robbantották fel az Északi áramlat vezetéket.
herlas péntek, 13:30
A negatív kockázatok után nézzük a pozitívakat:
- a negyedik negyedévben váratlanul 90Md körüli egyszeri leírást számoltak el, a tényleges eredmény ennyivel jobb (optikailag nem nézne ki jól sok "háborús nyereség")
- középtávon a NIS-sel és az új Rijekai beruházással 450Md éves profit környéke sem lehetetlen
- kormányváltás esetén ennél rosszabb már nem lehet, viszont a javulásnak van esélye (kevesebb elvonás, kevesebb beavatkozás)
- a Tiszával lenne esély kiegyezni a horvátokkal (1867 módjára akár, bevonva őket a MOL irányításába)
- békekötés, tűzszünet, normalizálódás.
+1negatív kockázat: ha majd az oroszok zárják el a csapot       ((Miért pont most lőtték szét?))
Tiborcfiam
Tiborcfiam péntek, 13:13
Előzmény: #396094  Balin2020
Nem ferdít, hanem a politikai indulatai elviszik az egyébként jó meglátásait vagy számításait is.
Balin2020
Balin2020 péntek, 13:04
Előzmény: #396080  pomperj
Ez egy kicsit ferdítés, pont most kell venni! 😁
Szerintem 
spuur péntek, 11:46
Előzmény: #396092  spuur
mivel reálisan 6k lelett kéne hogy legyen...
spuur péntek, 11:44
Előzmény: #396091  Yellenke
távol álljon tőlem...én igy értelmeztem.
Yellenke péntek, 11:38
Előzmény: #396085  spuur
Ne gúnyolódj! Köszönöm. 
csabcsa
csabcsa péntek, 11:28
Osztom a nézeted, bizonytalan jövő, hervadt nemzetközi hangulat, ezt adni kell most, szerintem is.
Cápa péntek, 11:16
Amikor először eltaláltak valamilyen vezeték létesítményt eladtam a részvényt pánikban. Most néztem, hogy ilyen a formám és csúcsra szalad, már nem mertem venni. Erre most elkezd visszaesni. Nem vagyok konteós de ez fura már. Nekem az sem derült ki, mi volt az emelkedés oka. Akik ebben vettek most nem először lesznek beleragadva a pozícióba. A választás miatt szerintem egyébként sem fog erősödni. Megint mélyponton bevásárolnak akik emelkedésben eladtak és kezdődik újra a kör. Elég szomorú.
Ui : megint hol van Balin?
spuur péntek, 11:14
Előzmény: #396084  KB58
...meg hogy mikor ér véget a háború,lesz-e új,mikor jön olaj,esetleg ki lesz az új miniszterelnök?
csendben péntek, 11:13
Előzmény: #396085  spuur
:-)
KB58 péntek, 11:12
Előzmény: #396084  KB58
János, feltennél egy 4H/D aktuális MOL chartot a szerinted várható árfolyam alakulásról? 
spuur péntek, 11:09
Előzmény: #396083  pomperj
...akkor irány a 4k
KB58 péntek, 11:08
János, feltennél egy aktuális MOL chartot a szerinted várható árfolyam alakulásról? 
pomperj
pomperj péntek, 11:05
MOL weekly chart es kilatas
Nagy esellyel visszatesztel 3200, a kitoresi szintre a kovetkezo hetekben.
.
https://imgur.com/a/8N0fINw
wawa2 péntek, 10:53
Ha a barátságot szétlőtték, akkor annak annyi. Olaj honnan lesz? Egyébként is le kell válni az oroszról. 
HARDCORETERROR
HARDCORETERROR péntek, 10:48
ERSTE:
A MOL negyedik negyedéves eredménye felülmúlta a konszenzust, elsősorban a nagyon nyereséges kőolaj finomítási tevékenységnek köszönhetően
Az Erste szektorelemzője február 20-án tette közzé a MOL negyedik negyedéves eredményéről szóló értékelését. Az elemzés főbb megállapításai:A MOL ma tette közzé 2025. negyedik negyedéves eredményét. A tiszta CCS EBITDA 291,6 milliárd forint volt, meghaladva a 272,2 milliárd forintos piaci konszenzust.A fő szegmensek számai:Kutatás-termelés (Upstream): A szegmens 82 milliárd forint tiszta EBITDA eredménye összhangban van a konszenzussal. A MOL által realizált szénhidrogén ár hordóegyenértékesenként 57,9 dollárra csökkent az olaj- és gázárak esése miatt. A társaság napi 99,4 ezer hordóegyenértékes termelést ért el a vizsgált időszakban, ami meghaladja az Erste elemzőjének várakozását, főként a közép-európai, az azeri és a társult vállalatok (elsősorban az iraki Pearl) kedvező hozzájárulásának köszönhetően.Finomítás (Downstream): A tiszta CCS-alapú EBITDA 130,9 milliárd forint lett, ami nagyon erős eredmény és megfelel az elemző várakozásainak. A profit a finomítási tevékenység miatt lett erős. A Brent alapú komplex finomítói marzs 11,7 dollárra ugrott hordónként, miközben az Ural/Brent árkülönbség is nőtt (4,4 dollárra hordónként). A petrolkémiai árrés 139 euróra esett tonnánként a negyedik negyedévben, szemben a harmadik negyedévi 166 euróval. A MOL a 2025. októberi dunai finomítói tűz miatt 21%-kal kevesebb nyersolajat dolgozott fel éves szinten.Fogyasztói szolgáltatások: A szegmens 68,3 milliárd forint tiszta EBITDA eredménye kismértékben meghaladta a konszenzust (61,9 milliárd forint), ami a robusztus üzemanyag- és nem üzemanyag árrések, valamint az erős forintnak köszönhető.Körforgásos gazdaság: A szegmens pozitív EBITDA-t ért el (9,1 milliárd forint) a tarifák emelése, hatékonyságjavító intézkedések és a szezonálisan alacsonyabb működési költségek révén.A MOL működési eredményét negatívan befolyásolta, hogy az ACG-nél és a lengyel fogyasztói szolgáltatás üzletágban eszközleírásai voltak, ami miatt az amortizációs és értékvesztés soron a költségszint 137 milliárd forintról 228,1 milliárd forintra nőtt az idei harmadik negyedévről a negyedik negyedévre. Ez az működési profitot lejjebb vitte, ami így alulmúlta az elemzői konszenzust.Az elemző összességében úgy látja, hogy a MOL erős működési teljesítményt nyújtott 2025 negyedik negyedévében, a finomítási szegmens sikeresen ellensúlyozta a gyengébb petrolkémiai árrések és a csökkenő szénhidrogén árak miatt visszaeső jövedelmezőséget. Különösen figyelemre méltó, hogy a körforgásos gazdaság üzletág pozitív EBITDA-t ért el, ami váratlan volt. Ugyanakkor a vállalat nettó eredménye elmaradt a várakozásoktól az ACG és a lengyel kiskereskedelmi hálózat értékvesztése miatt. 2025-ben a MOL 3,37 milliárd dollár tiszta, CCS-alapú EBITDA nyeresége meghaladja a korábbi, 3 milliárd USD célkitűzést. A jövőre nézve a vállalat kilátásai a külső környezeten és a nyersolaj ellátási kihívásokon múlnak. 2026. január 27. óta nem jön nyersolaj a keleti irányból, miután az orosz hadsereg támadást intézett a Barátság kőolajvezeték rendszer ellen. A MOL, hogy biztosítsa a zavartalan finomítási tevékenységet, a magyar és szlovák stratégiai tartalékokat veszi igénybe, illetve tengeri nyersolajat vásárol, amit az Adria vezetékrendszeren keresztül szállít a hiány pótlására. A kérdés továbbra is nyitott, hogy a MOL tud-e orosz nyersolajat vásárolni a jövőben. Az előjelek alapján az ellátásban a jövőben inkább a tengeri kőolajféléknek lesz szerepe a keleti vezetékrendszer leállása és a Janaf politikája miatt, mivel a horvát vállalat nem kíván orosz kőolajat szállítani a MOL csoportnak.

friss hírek További hírek