Ebben egyetértünk, mindenesetre visszaszivárogtam , de csak feleannyit vettem vissza, mint ami volt. Ez a szint már magas a MOL korábbi árazásához képest. Továbbra is biztos vagyok a NIS behúzásában. Nálam a kirakós kijött, mondjuk már 3 hete is itt tartottam , mint most, csak most még nagyobb a valószínűsége az ügyletnek.
nem gondolnám, hogy 6%-ot a tőzsdén vennének meg, az nagyon megmozgatná az árfolyamot.....és ez az újság, amin volt a hír, annak a motivációját vizsgálnám....mit is akar a hír megosztásán kívül...más újságban nem olvastam ilyen sugalatokat...
Vucic azt mondta, hogy ha a MOL nem tud jan. 15-ig megegyezni az oroszokkal, akkor vennének meg ők (a szerb állam) 6%-ot, amivel nőne a befolyásuk és 35%-ra a tulajdonrészük. Akkor ezt nem az oroszoktól akarják megvenni, hanem a tőzsdén a kicsik 15%-ából? Ez is elképzelhető, de a MOL szepmontjából ez akkor már mindegy is, hisz lemaradtak az üzletről.
Sziasztok Lehet, a Mol már elkezdte venni a tőzsdén, a Nist. Ha összejön az adás-vétel, akkor biztosan ugrik az árfolyam is, mert most könyv érték alatt van a papír és a Mol könyv érték +30-40% körül veheti meg az Oroszoktól. (Kb 15% lehet a nagytulajokon felül, 56+29%)
A Szerb állam nem tárgyal az Oroszokkal jelenleg. Tehát a Mol az egész Orosz tulajdonú Nis-t vinné. Ha a Szerb állam 35%-ra akarja emelni részesedését, akkor megveheti tőzsdén is.
Szerbeknek van 29%-nyi része, és venne hozzá 6%-nyit, az orosz 56%-ból....így még meglehet az irányítói jog és többség, ha jól számolom, és nem is feltétlen érdemes most többet vennie a molnak...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.