Azt valaki elmondaná nekem, ha tegnap 310x volt a záró ma meg 286x körül nyitott, miért estek ekkorát a shortos certik? Mikor az árfolyam lényegében esett 1xx pontot. Akkor annak nem kellett volna pont emelkednie?!
Nekem hasonlóan 3161 jött ki, azéves maximum alatt 7 forinttal sikerült megválnom egy kisebb pakkomtól. 372 nap alatt 11,5% hozam TBSZen. Jobb mint a fix állampapír, ami az alternatívája lett volna. Ha minden részvényem legalább így állna, nem panaszkodnék... :P Meglássuk innen merre, mégtöbb eladás, vagy visszavétel.
Én se mertem volna belevenni, mert mi va, ha sokan csak azért tartották még, hogy az osztit kivegyék, utána meg mindenki szabadulna, akkor jó nagyot eshetett volna ma, ami jó beszálló lehetett volna. Nem így lett, egy teljesen normálisat esett.
Lehetséges, hogy nem csak maga a részvény vásárlás volt magas. Certiből sem volt rossz üzlet beszállni, ami meg ugye tudjuk, valós részvény mozgást generál. Az elmúlt pár napban ha valaki vett certit (vagy tartotta, mint én), az most jól járt. A részvény esett osztivágás miatt, a certi nem. Ahogy a részvény kúszott vissza, az húzta magával a certit is. Rövid távon lehetett vele jól keresni. Én most eladtam, nem kockáztattam tovább, meglátjuk, ha megnyugszik a piac, mi lesz azután (az én esetemben kb 8% hozam volt így - jó, ebből az adót vegyük le, akkor is tiszta 6,8%, egy hét alatt az nem olyan rossz ám!) Jah, és mivel a certiknél is estek a bázisárak, lehet átnyergelni más certibe is (ami meg ugye megint valós részvény árfolyam generátor).
Kemény három-négy nap volt, MOL-t eladtam, vettem rajta Richter, majd ezt is eladtam, vettem rajta MOL-t, és végül ma MOL-t is eladtam, az eredmény várakozáson felüli, illetve nem kevés adómentes jövedelem, cégként (-:
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.