ragasz

Regisztráció: 2018-11-06 09:32:44

Hozzászólások száma: 86

Utolsó hozzászólás: 2024-05-15 15:01


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja szerda, 15:01
Ha ez van jó amcsi adatra, mi lett volna, a emelkedett volna az infláció?
Richter topik szerda, 13:38
Én is tettem már felügyeleti bejelentést KBC-s BUXhati befolyásolásért, leszarták... Legutóbbi két felső Ricsi certi kiütést sem tartották szándékosnak vagy befolyásolásnak. Örlök, hogy legalább a 45ezres Nagyhalakra utaznak. Szép egy ország. Pont ezért kerülik a külföldi intézményiek a BÉTet.
MOLly tulajok topikja hétfő, 22:50
Ez az én véleményem. Nem értek egyet azzal, hogy államapírhozam meghaladja az átlag magyar fogyasztó által érzékelt és elszenvedett áremelkedést. A gyors ingatlan áremelkedés tény, nem csak az elmúlt két évre jellemző, továbbra is állampapírhozam feletti, így nem jártam rosszabbul MÁP-hoz képest. A szerencsétlen időzítés e kontextusban csupán egy személyeskedő jelző, így azt nem tudom elemezni. Nekem is van PMÁP-om diverzifikációs és vésztartalék céllal, de egyáltalán nem azért mert jobban hozna várakozásom szerint mint pl. egy MOL vagy az infláció.
MOLly tulajok topikja hétfő, 22:34
A MOL-szeretetünk közös. 250 osztival én jóval feljebb várom, s tartom is a pappert.
MOLly tulajok topikja hétfő, 22:32
Az élelmiszer és (tárgybani két évben) lakásvásárlás a két meghatározó kiadásunk. Azt érzékelem, amit írtam 1,5 évre. Ha tudsz 2-3 évvel ez előtti áron új épéítésű lakást, jó lokációban, az érdekelne, akkor eladom MOLt.
MOLly tulajok topikja hétfő, 22:20
Az állampapír biztos bukó reálértéken - magánszemélynek legalábbis, nem a külföldi intézményi befektetőkről beszélek, mert azok nem magyar kenyeret vesznek :-). A biztos bukónál (a kockázatvállaló típusok szemszögéből, legalábbis szerintem) jobb választás a 2 év alatt potenciálisan többszörös állampapírnyi hozam. A kockázati oldala, a bukó persze benne van, de amúgy állampapírban is: normál esetben ott is van kamat/árfolyamkockázat lejáraton belül - most állam ugyan átmenetileg eliminálta, de rendeleti kormányzással akár ma 23:55-kor is lehet jogszabály, hogy mégisinkább pl. 2 vagy 3 % egy visszaváltási költség, stb., szóval szabályozói kockázat is van bőven. Ingatlanárak is jól mutatják a hihetetlen hazai inflációt, hogy ugyanazért az egy évvel ezelőtti pénzért hány négyzetméter lakást tudnál venni most egy év állampapírban ülés után: egy évvel ezelőtthöz képest a 115,5%-nyi összegből lassan háromnegyed-feleannyi területet. Nyilván államapírban is azért takarít meg az ember, hogy később több kenyeret, lakás m2-t, stb. tudjon majd belőle venni. Szerintem nem fog tudni. Btw. kislányom kedvenc duplacsokis péksütije 79 Ft-ról 189 Ft lett 1,5 év alatt. Nyugalom, még ugyanannyit kap belőle :-), de nem a MÁK hozamoknak köszönhetően.
MOLly tulajok topikja hétfő, 22:02
Ebben is van igazság. Amúgy tényleg érdekes eü-szünetei tudnak lenni az Erstéseknek...
MOLly tulajok topikja hétfő, 21:39
"Jövő ilyenkor már Én is a részvényeket fogom vadászni,de ha az állam ad 30-40% kamatot 2 év alatt naná hogy hogy kihasználom,mindezt adómentesen..."
Elmúlt két héten vett MOL TL 70 és 71-en 20-30% hozam van, TBSZ-en szintén adómentes. Certin 1-2 hét alatt is meg lehet keresni, amit 2 évre vársz. Szerintem jelen esetben kizárólag kockázati beállítottság kérdése, hogy részvényt vagy államapírt veszel.
MOLly tulajok topikja hétfő, 21:24
Mindiig jókat mosolygok a "magas" (?) állampapír kamatok bűvöletében élők hozzászólásain (főleg egy tőzsdei chatben...). Nem a MOL-hoz kell hasonlítani azt, hanem a TÉNYLEGES inflációhoz. Azért ad az állam közel évi 20%-ot, mert egyrészt katasztrófális a gazdaságolitikája (tömören nem áll másból, mint lopásból), másrészt az átlag normál magyar állampolgárt érő (TÉNYLEGES) infláció simán 100% feltti volt az elmúlt 1,5-2 évben. Ehhez képest semmi az állami kamat, ők is tudják, pont ez a lényeg, így szedik el a lakosság / megtakarítók pénzét, elinflálják. Ne a KSH inflációt nézzük kérem, mert én legalábbis nem veszek havonta új autót, de kenyeret, üzemenyagot, sajtot, tojást, stb. naponta veszek és azok bizony egy év alatt duplázódtak árban. Ezt az árnyomást pont az inflációt lekövető cégeken lehetne "visszakeresni" egy normális országban és piacgazdaságban, de ez sajnos nem az. Elveszik plusz adóban és árszabályozásban a tőzsdei cégektől is azt, mely cégek élén sajnos a kormánynak bólogató hű káderek zsonglőrködnek megintcsak a mi pénzünkkel. Az országkockázat a gond, amiatt nem 40000 az Oti, 4000 a Mol, 16000 a Ricsi... Sajnos ez van.
Richter topik hétfő, 17:00
Hoppá-hoppá!
MOLly tulajok topikja hétfő, 16:45
"Ezt mondom ezek meg lesik a 8% osztalékot!!!!!Röhej"
8% két hét tartásra és 15,5% egy év tartás után, azért az nem éppen ugyanaz. Vigyázzunk, hogy almát ne a maracujához hasonlítsuk.
MOLly tulajok topikja hétfő, 15:37
"Tök lényegtelen... előző évben is a 350-es osztira majd 600at esett azt nem ment vissza 3k fölé.Amíg szét van lopva a nyereség addig ez a papír itt fog vergődni.. Abban biztos vagyok hogy még akkor is amikor már bőven 20k felett lesz az otp a telekom meg 2k felett ez a moslék itt lesz mindig"
Azt azért vegyük figyelembe, hogy tavaly és tavalyelőtt ugyanekkkor / osztalék környéként kitört egy háború és brutál különadókat vezettek be. Ez most nincs, ill. új  horror info nincs (bár kormány és marcika bármikor villantat egyet sajnos), szóval nem várnék semmiképp 600 Ft esést, de az sem lenne meglepő ha osztinál kevesebbet esne. Virág elvtárs szerint "Az a fura,, ami nem fura", s mikor már mindenki megszokta a nihilt oszti után, akkor lehet végre akár egy pozitív meglepetés is.
Richter topik 2024. 05. 10. 15:35
Én már 2x is megjegyeztem, hogy nyilvánvalóan kizárólag a 2 certi kiütése volt a cél. Felesleges felügyeleti bejelentést tenni, ez nem az az ország...
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 08. 16:42
Én élőben is szívesen megtenném...
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 07. 16:29
Ricsinél is messzinek tűnt ATH-nál, ahonnan fordították 1500 forintnyit..., a cég meg épp ugyanekkor gondolta leállni a saját rv vásárlással. Mindenesetre érdekes egybeesések vannak... 
MOLly tulajok topikja 2024. 05. 07. 15:35
Most komolyan itt is megjátszák, mint Richhternél, hogy direkt kiütik felső certiket shorttal, s már állnak is be felfelé utána...?!
Richter topik 2024. 04. 30. 16:32
Már csak műemléki értéke van, de az jelentős. Nekem is van két teljes ív OTP-m, s mindegyik osztalékszelvény is megvan rajtuk. Ha jól emlékszem, 2007-ben volt a dematerializációs határidő: amit addig nem tettek fizikait értékpapírszámlára, azt a cég bevonta, csökkentette vele a részvényállományt/tőkét.
OTP részvényesek ide! 2024. 04. 30. 16:06
Ricsinél is lementek érte... csak itt nem fog akkorát szólni egy kiütés.
MOLly tulajok topikja 2024. 04. 30. 16:03
Oszti fordulónapig nagyot kell mennie. Ilyen osztalékhozammal még ha folymatosan Nagy Márton kísértete lengi is be Európát..., akkor sem maradat ezeken a méltatlan szinteken.
Richter topik 2024. 04. 26. 16:04
Ja, shortos barátunk már elérte célját, kitötte kerünkből a certiket. Most már elszállhat az égbe...