24Mrd. Szép, de volt az 60 is, amikor kitört a háború, igaz az egy kevésbé drága dolog. Mondjuk ideje is, hogy a helyére kerüljön az árfolyam. Nem csak itt, mindenhol.
Főleg úgy, hogy nemzetközi piacokon meg tartós olajár esést várnak? Tényleg nem értem mi megy itt a fejekben. Egyébként én abban sem hiszek. Le van írva abban is, hogy miközben az OPEC napi 400 e hordóval emeli a kitermelést, idén napi 900 e hordóval nő a kereslet, ami ugyan lassul, de még mindig nő. Azt is írják, hogy szemmel láthatóan az OPEC rugalmasan képes reagálni a piaci fejleményekre. Akkor hogyan is lesz tartós csökkenés??? Én szándékosságot érzek ezekben a vélemény cikkekben. Itt az alkalom az árfolyamok belengetésére, no akkor segítsünk rajta!
Azért ezt Te sem gondolod komolyan. Az EU-nak azonban kicsit nagyobb az érdekérvényesítő képessége, mint M.o-nak. Azonban annak is vannak okai, hogy a MOL mentességet kapott az eddigi szankciók alól. Ha ez csak M.o érdeke lenne, nem valószínű, hogy megkapta volna. A MOL egy régiós energia cég. Az egész régió ellátása, azon keresztül pedig az EU (közös piac) energia ellátása megbillenne, ha a MOL-t komolyan nyektetnék! Menni fog a bruszt egy darabig, aminek megállapodás lesz a vége. Olyan, ami nem fogja bedönteni a régiót.
Egy beágyazott cikkben van szó M.o-ról, ahol a Magyar-USA export kerül szóba, mint kockázat. A MOL nem exportál USA-ba. A belengetett vámok nem az olajt érintik. Továbbr is állítom, ez közvetlenül nem érinti a MOL-t. M.o esetleges export visszaesésén keresztül az OTP-nek sokkal inkább fájhat!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.