A hónapos csatorna teteje 3600 környékén van!!! ;) Nem baj ám, hogy neked nem jön ki a matek. Nekem elég, hogy Pomperj prohjekciójának a minimum targete oda mutat! 😁
Jogos es ovatos a goldolatmenet. DE. Letezhet egy masik projkecio es gondolatmenet. . A MOL most egy (hetes es havi charton) egy A-B-C felkorrekcioban van a Covid melypont 2020 ev, 1500 Ft ota.. A felkorrekcio A) szakasz keszen van, 1500--->3180 volt, szoval iegn baratsagos 1680 pont meretu. Az Elliottban a gyakorisaga miatt okolszabaly, hogy wave(C) = wave(A), vagy (C)=fibo62*(A). tehat (C) vagy 1680 pont, vagy 1040 pont meretu lesz. . Namost, a munkahipotezis a hetes charton (lasd tegnap)az es ervenyes, hogy wave(B) is keszen van, mar 7 honappal ezelott kesz volt, es 2558 Ft volt a vegen. . Akkot tehat lehet projekciot csinalni. Az okolszabaly szerint akkor a wave(C) hullam csucsa vagy 2558+1680=4238 vagy 2558+1040 = 3598 . A lenyeg: a minimal target eszerint 3600Ft, es ha kis szerencsek lesz, (no recesszio) akkor 4000Ft.
Nekem még mindig érthető, amit írtam. A lényeg, hogy meglátásom szerint a 32xx a max, ami kijön ebből. A másik nyil egy teoretikus felfelé nyil 34xx irányába, amit azért tettem fel, hogy erre bazíroztok, de nekem oda nem jött ki a matek és a TA. Továbbá azt is tartom, hogy lövésünk sincs mekkora lesz az osztalék, és ha az 250Ft alá szorul, mondjuk 170-230, akkor még ez a 32xx is bátor elvárássá fog válni. Osztivágás után pedig további lejtmenetre számítok. Még nem dölt el, hogy melyik csatornában halad majd tovább.
Igen, MOL ma is szepen menetel felfele. Nemreg, 2 napja a 2880 atfedesere remenykedtunk, ami a korrekcioban a W hullam alja volt, . https://imgur.com/a/a2U0LgT , nos ez ma mar megvalosult. Most mar megerositett rallyban van MOL a 60min idotav chartokon. Tartani. A kovetkezo merfoldko az X csucs, a 2950 szintjenek attorese. Aztan a 3012 attorese kovetkezik.
Én a 3050-3060-as szintet elérhetőnek tartom szelvényvágás előtt. Ha gyenge lesz az osztalék akkor jó esély van rá, hogy megjáratják még lefelé, láttunk már olyat. Ha kiemelkedő lesz az osztalék (mert pl kikerül a képből a Szerb finomító megvásárlása, esetleg kifizetik a Horvát pénzt, stb.) akkor pedig felfelé okozhat meglepetést.
Az a helyzet, hogy a hozamkörnyezet jelentősen megváltozott. Ha esetleg gyenge lenne az osztalék, akkor is indulhat a rally. Nézzük csak a jelenlegi 6,5% körüli állampapír hozammal, azt azért mindenképpen illene adni. Csak tisztázzuk, nem ez a várakozásom, ez egy nagyon alacsony érték. Szóval a 6,5 %, jelenlegi árfolyam mellett 190 Ft körül lenne. Csak ugye ezt 3 hónapra kell számolni. Melyik állampapír ad 3 hónapra 6,5 %-ot? Évesítve ez a 3 hónapos 6,5 már 26%!!!! Ez nem a kis büfik miatt izgalmas, erre már rámozdulhatnak a nagyok is!
Nyilván minden az osztalék mértékétől függ majd, a bejelentés már nincs messze. Egy esetleges meglepetés bármilyen irányban jelentősen befolyásolhatja a mozgást.
Ime ítt írta a véleményét, ha valakinek van kedve visszaolvasni eme szösszenetet: https://invst.ly/19jmy8 "Az a gond a teoriáddal, hogy ha megnézed csak 2022-től a chartot jól látható, hogy az osztalék rally teteje (is) csökkenő trendben van. Azaz a te általtad megálmodott 34xx árfolyam egy csökkenő csatornából való kitörést feltételez, ami 2019-ben kezdődött, azaz lassan 6 éve. Semmi nem indokolja ezt a kitörést, pláne nem úgy, hogy a MOL-nak sikerült veszteséget összehoznia, az osztalék megérzésem szerint rekord alacsony lehet, a makrogazdaság fos, a háborúnak még mindig nincs vége." Na már most ugye a legmélyebbre menő piros nyílnak nem sok esélye lehetett osztalék előtt. A másik 2 verzió meg mindenképpen töri az általa felvázolt csökkenő csatornát. Ráadásul a legfelső rózsaszín nyíl mentén halad jelenleg az árfolyam, amit K21Z10 felvázolt a korábbi bejegyzésben, amit ugye orbitális ..... barátunk ezzel a bejegyzéssel igyekezett cáfolni. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy abban az emelkedő csatornában, amit szintén felrajzolt, sokkal többet tartózkodott az árfolyam az elmúlt években, mint a csökkenőben, amire hivatkozik. Az én értelmezésemben az emelkedő csatorna ezért erősebb. És jelenleg abban mozog az árfolyam. A"szar dumás" bejegyzés ez után a #381145 komment után következett.
Kifejtette, de közben szar dumának illette a másik véleményét, miközben az ő rajzán is ott volt az a verzió is, amit a másik fórumtárs közölt. A korrekt hangnemet ne tőlem kérd elsősorban számon! Egyelőre a másik fórumtárs véleménye látszik igazolódni. Kié volt akkor a szar duma?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.