Ebben az ügyben mondhat bármit a MOL, ha egyszer a Cseh fél határozottan állítja, hogy meg tudják oldani az ellátást a TAL vezeték bővítéséig és nem lesz hiány. Ha mégis hiány lesz, akkor így jártak, majd elszállnak az árak a régióban.
14 éve vannak hatalmon, és közben a MOL-ban volt néhány igen szép emelkedés, amit ha megjátszottál, lehetett rajta keresni. Buy and hold az nem megy, és Balin féle szerelmes vagyok bele örök long is maga a lassú de biztos pénzvesztés.
Egy-két osztalék hónapot leszámítva négy éve szédeleg a Mol árazása. Covid, ársapka, háború, szankciók, extra profit adó , közben alapítvány sztori, majd üzemanyaghiány, ársapka kivezetés majd pár óra múlva 95%!!!!! extra profit adó bevezetése -példátlan elvonás, kiskeradó emelés, bányajáradék emelés majd csökkentés , extra profit és egyéb adók igért kivezetésének folyamatos halasztása, több nagykereskedő kivonult az országból, lengyel és szlovén terjeszkedés - kétes üzletek ?, horvátok perlése több tételben -elmaradt horvát kártérítés, tranzit díjak emelése horvát és ukrán oldalon, ukránok elzárják-nem zárják el a vezetéket, megállapodás oroszokkal és ukránokkal a további szállítás módszereiről, Mol, orosz-ukrán vezeték belépő oldalán már tulajdonosként szerepel, kockázat és költség növekszik. Ez így igen velős. Lehetne a fejlesztésekről, koncessziókról beszélni, de a részvény árazást a felsorolás elemei dominálják. Hernádi covid alatt kijelentette, öt év múlva 5000 lesz a Mol részvény ára, jövőre elérjük az ötödik évet, ideje lenne szembesíteni, tudom ,majd jön a háborúval, EU szankciókkal.
https://invst.ly/17byfb Ez a hét is elment. Még mindig adják, és nem öntik!!! (ez jó) Még mielőtt valaki nagyon elszállna néhány fórumtárs megingathatatlan optimizmusától, megjegyzem mellékesen, hogy még nincs lejátszva semmi!! Két és fél hónapja a 2700 alatti sávban szédeleg! Majd biztos lesz ok a hurráoptimizmusra is ,de még nem tartunk ott!! Az olaj "csártját" azért nem teszem fel, mert úgy tudom az csak felfele érvényes! :)))) Kitartás!
Mol esetében két alap feltétel teljesülése hozhat árazásban radikális fordulatot: háború megnyugtató lezárása és Orbán kormány leváltása. E két feltétel nélkül nincs esély arra, hogy az árazás méltó helyére kerüljön. Amennyiben csak az első feltétel teljesülne akkor Orbán adópolitikájától még mindig kiemelten függő viszonyban lenne a Mol. 2025-re nincs könnyítés, 2026 már választás. Részvényesi szempontból sem várhatunk mást Orbántól. Azt nem tudom még, hogy a TISZA milyen gazdaságpolitikát követne, de Magyar Péter aktív befektető így a piaci gazdaságpolitikában okkal hihetünk, minimumként valószínűsíthető, hogy az Orbán szintű radikális elvonások helyett az EU forrásokra támaszkodna és nem játszadozna sajátjaként a Mol profitjával.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.