Az nem egy rossz kereskedési ötlet. Mielőtt kitör valamerre, úgyis cikázik egy kicsit ebben a kb 40ft-os sávban, aktív kereskedéssel lehet rajta fogni. Ha esetleg lefele tör ki akkor tartod a shortot vagy bővítesz, ha meg felfele akkor valahol 2870 felett zárod.
naposon nagyon be van szűkülve, 1 hónapja vékony sávban oldalaz. durván 40Ft sávban. kerekedni nem lehet vele. Nekem csak a napi daytrade 13Ft. ma sem mozdult....napon túlra meg rizikós . az már 30Ft min. csak a kötési díj. Jó lenne már lenne elmozdulás.
Úgy látom Sanyi bá megvette a mai adag első felét délben. Ezek a napi 50 ezrek nekem hosszú távú “átlagolós” gyűjtögetésre utalnak, szerintem őt nem érdekli, hogy éppen napi aljon vagy csúcson vesz.
Melyik évben volt/lesz 35% kamat? Tényleg jó a PMÁP idei 18%+ azoknak akik decemberig beszálltak, de azért több év hozamát ne adjuk szerintem össze. Összehasonlíthatatlanul magasabb kockázat mellett ugyan, de tavaly a MOL is verte a PMÁP-ot, az OTP meg sokszorosan verte (ott valódi reálhozam is volt). Külföldi részvényekről meg már nem is beszélve, ott nem kellett a HUF kockázatot sem viselni. Azzal is vitatkoznék, hogy 30 évente egyszer van ilyen, mert nekem pl 2020-ban tőkearányosan 50% körüli (realizált) hozamom volt, 21-ben is 20% feletti és 22-ben is csak adóoptimalizálási okok miatt nem realizáltam. A PMÁP amúgy idén fog először látható reálhozamot termelni a befektetőknek, mert eddig a valós infláció rendre magasabb volt, szóval gratula annak aki sikeresen halmozta, nyitotta a számlákat, mert innentől lesz jó buli 5-7% inflánál felvenni a 18%-ot.
Azt is látni kell, hogy a kamatkiadások ( PMÁP )mekkora terhet jelentenek a költségvetésnek, ha folytatnám a sort akkor eljutnánk a Mol rendkívüli adóztatásáig . Szóval ami jó egyik oldalon az nagyon hátrányos pl. a Mol részvényeseknek. Kevesebb kamat teher több rezsivédelmi forrást adna a költségvetésből ami kevesebb elvonást jelentene, és így tovább.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.