Mindegy itt osztalék, vagy adó, szvsz semmi jelentősége! Amikor jött a covid, elkezdtek kitárazni a befektetők. Aztán háború és bankválság/infláció! Most úgy néz ki, hogy visszaveszik...! Akkor sem tudtuk, hogy meddig esik és miért kell ekkora zakó, hát most se, hogy hol a határ! Ez nem a megszokott kereskedési tempó, persze nem a MOL-ra gondolok csak, hanem az egész piacra! Lehet számolgatni az ellenállásokat, korrekciókat, de csak fenntartással, mert sok az új belépő ilyenkor és nem a kicsikre gondolok..!!
Nagyon fontos dátum július 19-e A Mol Nyrt. április 27-ei, budapesti közgyűlésén a cég befektetőinek rendkívül kedvező döntés született, ugyanis az alap osztalék 100-ról 150 forintra emelése mellett az igazgatóság további 200 forint körüli rendkívüli osztalék kifizetését is javasolta.Az olajcég tehát részvényenként összesen kb. 350 forint osztalékot fizet majd a befektetőinek, ami nagyon jelentős, 11% feletti osztalékhozamot jelent (3000 ft/részvény áron számítva).Az osztalékfizetés kezdőnapja 2023. július 28-a, viszont a 2022. évi osztalékra jogosító Mol részvényeket utoljára július 19-én lehet megvásárolni. A MOL rekordéve volt 2022Magyarország legnagyobb cége a története legjobb évét zárta, a nettó nyereség 628 milliárd forint.„A Mol eddig erősebben jött ki minden válságos helyzetből, most is sokkal erősebb a vállalat, mint a válság kirobbanása előtt” – mondta Hernádi Zsolt vezérigazgató a közgyűlésen.A magyar tőzsdei cégek által fizetett teljes osztalék összeg több, mint fele a Molhoz köthető. A második az OTP (kb. 84 milliárd ft), a harmadik pedig a Richter (kb. 72 milliárd ft).
Ez jo hír lenne minden reszvenyre De nálunk ugye tudnak hozzatenni a szakértők, hogy egész más irányba menjünk. Egybeknet a részvényeket osztalékot sztem az alapítványok miatt nem adoztatjak De lehet erre is kitalalnak valamit.
Erste: "Fontos adat érkezik az USA-ból Magyar idő szerint ma 14:30-kor teszik közzé az Egyesült Államokban a májusi inflációs adatokat. A várakozások szerint az áremelkedés mértéke 4,9-ről 4,1 százalékra lassult éves összevetésben, a maginfláció pedig 5,5-ről 5,2 százalékra. A befektetők optimisták, mivel arra számítanak, hogy az enyhülést jelző inflációs adatok után szerdán a Fed szünetelteti a kamatemelést. Tegnap az S&P 500 közel 1 százalékot, a Nasdaq pedig 1,5 százalékot emelkedett."
Igazad van, de akkor tulajdonképpen topicozni is felesleges. Nekem nincs bajom azzal, ha az OTP emelkedik. A valóság relativizálásával van bajom. Ez egy tulajdonosi topic, amibe azért jár az ember, hogy más tulajdonosokkal véleményt cseréljen. Ezért kezdtem a topicba írni, sok.sok év "néma" tőzsdézés után. Nagyon feltűnő az OTP fetisizálása, ami még mindig nem érdekelne. Ami zavar, az a MOL szemben tapasztalható negatív hangulatkeltés. 2 tábora van. Az egyik rendre shortolni szeretné, a másik frusztrált , és azért jár ide. Természetesen ezek között is van bőven átfedés.
Látjátuk feleim szümtükhel, mik vannak Balin testvír nem lenné topikbun Molika csak esék, mint a kű Imádkozzatok az Ő eljővetelére Kövér bikát hoz jelenléte Ámen
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.