Dehogyis játékszenvedély! Ez a normális kötvény és részvény. Sokan nem is gondolkoznak és 50-50%, nálam most jött vissza erre a szintre, volt az 70-30 is a kötvény javára. Olyan viszont soha nem lesz, hogy nincs részvény! Minden kötvényhozam, ami egy évben ugye 16% most, szintén vissza lesz pörgetve, 50-50-nel, azaz a részvény újabb 8% pontot fog kapni. Igaz, hogy belterjessé vált a piac, de most már az is elég egy egyszerű felfelé menethez, a fentiek miatt. Kitartás.
Az OTP-t is különadózzák, és még tehetnek rá lapáttal. Ebben nincs különbség. A különbség abban van, hogy mind a MOL, mind a Richter képes növelni az eredményeit a nehéz külső környezet ellenére is. Ha rv.-t tartasz ez a fontos szempont. Egyébként, ha a másik a fő vezérelv, az állampapír a biztos, akkor meg minek tartasz rv.-t? :)
A kvázi erős forint miatt pl. De ha tényleg keresi majd, én a 16-18% állami kamatokat választanám, nem a molt. A molon csak az osztalék a jó, mert leöntik egy különadóval, és árfolyamnyereséged nem is marad, csak az oszti. Volt Mol-om bőven, de elegem lett belőle, pont emiatt. Most ezt a felkört (vagy lekört?) még megjátsszom certivel, aztán hagyom is.
Csak 1 okot mondj miért akarna M.o.-t venni külföld! :) Nem veszik hónapok óta, a leminősítések óta meg még inkább nem veszik. Magyar belterjes kereskedés zajlik a BÉT-en. Minden azon áll, vagy bukik, mikor vesztik el a bizalmukat sokan az OTP-ben. Na akkor majd keresi a helyét pár 10 Mrd Ft!
Meglátjuk. Én abban bízok most mégis legjobban. Mert ha magyarországot akarnak venni, otp-t vesznek a befektetők és nem molt. Még a Richter lenne jó, de a különadóval ott is eljátszotta a kormány a bizalmat, nem hiába nem kell senkinek még ezen az áron se. Mi kis porszemek meg várjuk a felmentősereget külföldről, várjuk a jó jelentéseket hátha veszik majd. Az a büdös nagy helyzet, hogy mintha mindenki így gondolkodna. Már mindenki bevásárolt, és telnek a napok...De csak nem jönnek a nagy halak a milliárdokkal. Lehet rohadtul benéztük ezt az egészet. Ha holnap se lesz emelkedés, de még a nap elején, nap végére tuti leöntik a mol-t. Ha csoda folytán 2900 fölé menne holnap én be fogom dobni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.