Átvette tőlem a stafétabotot Joker. Én visszafogtam magam, lett helyettem más, aki hozza a szintemet, vagy még inkább a TA-ra hegyezi ki a mozgást. Esés jön, aztán +3000. Én szeretek számokat is odaírni a chartjaimra, azok a kritikus kereskedhető szintek általában. ÉN! Hangsúlyozom, ÉN bátor pilóta TP 46700-et írtam péntekre, vagyis ÉN inkább kiszálltam volna, ott. De mivel egész nap nem érte el a 46700-et, a Z pedig 47000, így a szorgos hangya jutalma a 47000 lett. 47000 vs. 47280. Olaj para: DAX -4% OTP -0,5% már csak az ATHhoz képest. A TA-ban vannak ezek a kifejezések, miért ne használhatnánk ezeket napi szinten itt? Ez téged zavar? Pl. sokszor keressük a dupla aljat, vagy akár egyszerű emelkedő aljat, mert ez a fordulat jele. Az általad említett alakzatok pedig néha trenderősítő alakzatok, ha jó irányba mutatnak. Fórum: mindenki beírhatja, mit lát, aztán vagy bejön vagy nem. Te mit vársz 47000 után? 48k? És ha nem jön be? Végülis 47280 dupla tetőnél is kérdeztem dnielt, hogy ÍRJA LE a dupla tető célárát, hebegett habogott, hogy MAJD 45xxx-46xxx körül ránézünk, HA addig lemegy. Én közben beleláttam Joker chartjába a 44500-45000-at, a türelmesek belépője a 44000-45000 lett, nem 47280. Na ez a nem mind1, a friss beszállók értéke. Lehet 3 év múlva nevetünk rajta, mert 100.000 lesz az OTP, de ez nincs kőbe vésve. Lehet előtte tol egy 20000-et, ja hogy ez lehetetlen? Előtte 3x 8000 is volt 16000-ról meg 20000-ről is 1/2 1/3 majdnem, most meg -50%-ra hujjujjj, pedig benne van, akár tetszik, akár nem.
Nézd az lenne a jó ha együtt tudnánk nevetni egymás és magunk hülyeségein és nem vére meg egymás idegeire menő csatákat vivnánk azon hogy bögre, köcsög, kaspó vagy füles csésze az az alakzat és nem ellenséget hanem közös csónakban ülő kis befektetőt látnánk egymásban még akkor is ha A.) shortot B.) meg longot lát C.) meg bevallja hogy fingja nincs ugyanabba a chartba. Emberek vagyunk senki nem látja a jövöt és nem is fogja aki nyer az a statisztikai valószinűséget felhasználva nyer vagy veszít.
Azé várjátok ki a végét, az nevet aki utoljára nevet. Mai 0:00 nyitóban nálam pénteki nq shortjaim touchdown +22% jatszós tőkére. Persze bagó pénzre nem sok, de mégis valami nem fasza kint . Én írtam Ha 47k stop, akkor akár fej váll. Ha túlmegy, ok De ha nem...HM. Jó eccakat....
Azért nem csinál, mert úgy érzi, hogy itt ő valaki, hiszen tapasztalja, hogy milyen sokan beszélik meg vele a kereskedés tudományát. Amíg etetitek a trollt, addig produkálja magát.
Én arra tippelek, hogy sokan nyitottak day-trade shortot, amit nap végéig mindenképp zárni kell, vagy záróban likvidálódik, azaz vissza kell vásárolni a részvényt annyin, amennyin sikerül. Hát, a végén 47k - n sikerült. A TS78 - as is nagyon nagy forgalommal ment Pénteken, szóval nem csak te meg én számítottunk 46500 - ról lefordulásra. De nem jött el, még az Iceberg ellenére sem, amit valakik folyamatosan megvettek. Ez mondjuk nekem jel volt a végén, hogy inkább kiszállós a sztori, csak technikailag elcsesztem, aztán nem tudtam eladni. Most várjuk a Hétfőt, aztán meglátjuk mi lesz. Ezek után én is számítanék rá, hogy benyit az ugrás előtti szint körnéykére esetleg még meg is indul lefelé kicsit, de ennél tovább nem tudom... mármint nyilván senki sem tudja, de még tippem sincs. A fentiekben meg valószínűleg befigyel egy kis whishful thinking is.
az elmúlt 10 év adatát áttekintve egyetlen olyan év sem volt, amikor az őszi bázisról elmaradt volna az év végi emelkedés. Az OTP esetében a naptári szezonalitás (a novemberi Q3 gyorsjelentés és a decemberi „Mikulás-rali”) olyan mélyen beágyazott strukturális mechanizmus, hogy még a legrosszabb tőzsdei években is megbízhatóan működött. A történelmi tények azt mutatják, hogy az OTP év végi raliát sem brókerbotrány, sem háború, sem globális válság nem tudta véglegesen megakadályozni. 2015 – Hazai brókerbotrányok és görög államcsőd 2016 – A Brexit-sokk és Trump megválasztása 2017 – Észak-koreai rakétaválság és katalán krízis 2018 – Amerikai kamatemelési ciklus és globális medvepiac 2019 – Amerikai–kínai kereskedelmi háború és negatív európai kamatok 2020 – A Koronavírus-világjárvány első és második hulláma 2021 – A hitelmoratórium lejárta és a lakossági kamatstop 2022 – Orosz–ukrán háború és a gigantikus extraprofitadók 2023 – Amerikai/svájci bankcsődök és a magyar recesszió 2024–2025 – Zuhanó jegybanki kamatok és szigorított bankadó Olyan év nem létezik, amikor ne lett volna valamilyen súlyos visszahúzó erő. Az OTP-t azonban nem a hírek, hanem az év végi intézményi tőkeáramlások és a folyamatosan szállított rekordprofitok (pl. a Luminor Bank idei megszerzése) hajtják a csúcsok felé. Ezek ellenére az elmúlt 10 évben, minden október-január közepe átlag +27% Ennek most is így kell lennie! :-)
OTP részvényesek ide!