Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ktamask csütörtök, 12:18
Előzmény: #1332618  ktamask

Én imádok a matekot: ezt figyeljétek!
120 -ról 40%-ot esett a Brent: 70-ig.
70-ről jelenleg 40%-ot emelkedett = 98
Érdekes. És pont a GAP-nél tanyázik..
Macus
Macus csütörtök, 12:17
Előzmény: #1332613  myrath
Szerintem jon hamarosan egy taco
ktamask csütörtök, 12:15
Miattad reagálok offtopic:
https://www.investing.com/commodities/brent-oil
Előző hetes tetők : 98-99
Látod ott azt a GAP-et? Hetest nézd: 101.34-99-ig
Ez várható, már túl közel van.
Ha megáll a GAP-nél itt és most, fordulhat jön eme csodálatos 40%-os emelkedés visszatesztje: Megnyugvás: Trump emiatt kerülhetne elő, meg kell nyugtatnia a világot.
Ha nem akarja megnyugtatni, akkor GAP  beszippantja, ez is TA.
Ha fordul, akkor az OTP a TS -t kiüti.
A tegnapi nap egy kalapács, mégis csorog.
Sokan nem értek miért nézek több tf-et, mert egy napon belüli akár 1-2 napon túli kilövést a kis TF határoz meg, a nagyobb kitöréseket, meg a 4h-napos-hetes.
Napos tegnap: kalapács.
Órás inverz fej vállat mutat még mindig, aminek most készült el a jobb válla (pici visszateszt, de tartja a bal váll szintjét: 45900)
Ez a TA.
Peterbond csütörtök, 12:14
Előzmény: #1332545  ktamask
De ertem en. Te szeretsz kockaztatni magas tokeattetellel nagyon rovid tavra es erre az OTP ben nincs termek. Rendben. De utana ne ugy hasonlitsd a kettot mintha ugyanaz a kockazata lenne es ettol jobb modszer a tied mert tobbet lehet vele keresni. Ezert mondtam az en hasonlatomat. Olyan sincs sehol se OTP ben se DAX ban vagy NQ ban. Megse lehet azt mondani hogy amit jatszol a Nasdaqban draga mert nincs olyan termek amit ha veszel duplaz egy napon belul egy 100 as mozgasra es ezert rulettezel.
nemoland csütörtök, 12:11
Előzmény: #1332602  myrath
A 20 év tapasztalat sokat jelent..... :o)
pl. Kezdőként mindenki mondja: - 'használj stop-losst' - naja a bóker/AI is látja és kiüti, mint a TS TL certiket aztán fordítja a piacot...
Idővel rájössz, hogy a BÉT szolgáltatód nem biztos, hogy a 'barátod'.... 
A befektetési alapkezelők nprmál alapforgalmak esetén oda teszik az RV-ket ahová az érdekeik kívánják.... és a TA, Eliot , Bolinger, RSI max. azt mutathatja, hogy az AI/ nagybüfik merre akarják vinni...... szóval lényegében azt kell mindig kitalálni, hogy a "nagyok" fel vagy le akarják vinni :)  
Gyanús, ha minden Happy és sehol semmi negatív hír (ilyenkor váltanak irányt).....de az is ha már világvége van (ilyenkor is).... szóval tiszta kaszinó...... vagy nem :o)    
ktamask csütörtök, 12:08

még csak 40%-ot ment, mire fordulna?
Trump sapkájára? Már megint meg fogtok sértődni.
Itt az ideje, hogy Trumpot felkeltsék, kiálljon ország világ elé, és kijelentse: szerinte béke, meg 2-3x akkorára kiszélesítette a szorost, Arrébb tolta Iránt a déli sarkig, probléma megoldva.
2 napra boldogság van: SC, utána meg öntés.
Szóval Trump papi szavaira várunk, mindenki, ami már-már nevetséges, hogy "érdemi" longot csak ez a hülye tud csinálni, maguknál.
Trump általában csökkenő aljaknál kerül elő, amikor már-már a tőzsdei összeomlás jelei mutatkoznak, mert tudja, hogy mikor kell beszélni.
Izmosan túlhúzott olajnál, egy félig bedöntött USA index-állapotban, mert így nagyobb a füstje a short stoppoknak.
ypyapach csütörtök, 12:03
Előzmény: #1332611  Bpali2
Ezzel nem értek egyet, de ettől szép az élet. :) 
Meg ne éppen azon az idősíkon elemezne Tamás ami éppen az ő elképzeléseit hozza, az is jó lenne  ;)
myrath csütörtök, 11:57
Menne ez baszki, csak az a kurva brent....🥴
ktamask csütörtök, 11:30
Előzmény: #1332607  ypyapach

Macibear bolikrumpli logikájára emlékszem, hogy felfele terülnek , alakulnak ki újabbak és újabbak, ez a long trend. Ezek hasonlóságát vizsgálta, akár 50-100 napi átlagban "x-y" bars.
Nekem ez határozottan megragadt.
És már megint írtam, csak gondoltam, ezt megemlítem.
Bpali2 csütörtök, 11:28
Mondjuk Macibear spécin elemezte a semmit . Ktamas agymenései sokkal rentábilisebbek lennének . Kiválóak lehetnének daytrade-re , ha eltudná engedni az elfogultságát short irányba , illetve a modelljében azt venné figyelembe ami az OTP-t érinti. Technika szektor helyett pl bankszektor ..
Uhura
Uhura csütörtök, 11:28
Előzmény: #1332587  ktamask
Szerintem tökéletes ha elemzed de sokkal egyszerübb és ideálisabb lenne ha pl nyitnál egy http://www.ktamask.com oldalt és oda irnád mert akkor még pénzt is kérhetnél érte. És hidd el 10 eur megadnék érte havonta ha nem Itt kellenes olvasnom amit írsz. 
Gondold meg. Tuti üzket . Win - win
Zöldbéla
Zöldbéla csütörtök, 11:28
Előzmény: #1332602  myrath
Viszont te nem szemeteled tele a topikot!
Bpali2 csütörtök, 11:22
Be kell tudni építeni a kereskedésbe. Világosan látszik a mintázat napi szinten is .Igazad van ehhez nem szükséges TA..
ypyapach csütörtök, 11:22
Előzmény: #1332603  ktamask
Lehet a TA-t tanultad Macitól, de hol a többi? Sok mindent kellett volna még.
Sosem elemzett vagy csak már nem emlékszem 5 perces, 10 perces meg még ki tudja miféle időképen, napos , heti, havi ment nála. 
Én arra sem emlékszem, hogy állandóan hasonlitgatta volna bármihez is, és hogy erről bárkit győzködött volna.
 Akkor lehet emlékszel "csibefogó"ra, az egyik legjobb volt nálam heti 1-2 elemzés, mindent ráírt a chartra és pont. Semmi hozzászólás, aki akart tanult belőle és alkalmazta, akit nem érdekelt tovább görgette.
Bpali2 csütörtök, 11:20
Előzmény: #1332605  Bpali2
A manipuláció az nekünk sokszor jó is , de minimum lehetőség…
Bpali2 csütörtök, 11:19
Előzmény: #1332603  ktamask
Rájöttél a lényegre . A “ világpiac” egységes rendszer . Bizonyítottan létezik a stopvadászat , a certik KOja. De most gondolj bele … ha nem manipulálnák a piacot mi történne ?.. 
Daniel77 csütörtök, 11:08
45k limitárat adtam meg most vételre. Hátha valakit érdekel. Mondjuk, aki shortol :)
ktamask csütörtök, 11:02
Előzmény: #1332595  ypyapach

Macibear-től én pl. sokat tanultam, a hasonlóságokat kereste. Mert ez a TA részben. A hasonló mozgásokat, alakzatokat keresed, amik nagyrészt önbeteljesítő hatásúak, mert a tömeg érti őket, mint valami jelbeszéd.
De nem kell TA-hoz érteni, ha tudod jó a funda, és lebikázzák (Trump miatt), úgyis visszamászik.
Anno nagyon sokszor túlélte a TS, előtte fordulgatott, többször megjátszotta ő is az ilyen 600-700 ft-os certiárakat és realizált nem egyszer 50%-ot, akár 100%-ot, mert 300 pont esés 50 % 600-700 pont esés 100%.
Most mi történik? TS KO után fordulunk, mert valamelyest változott a kereskedés mentalitása.
Rámennek a Prémium kiszállókra: emiatt a TS KO után fordulunk, nem pedig előtte.
30 perc alatt 44200-45700 majd 1 óra alatt vissza 43700-re. Ezt hívjuk mi SC-nek = Short Cut.
Ugyanez lent, Dupla-Tripla alj, bármi áron pofán verik addig, amíg kedvük tartja. Majd jön a Luminor bejelentés 44500-nél kb. Nem tudták? Dehogynem tudták.
Én ezt hívom úgy, hogy kicsit robotizáltabban mozognak az indexek, rv-k, mert egy okos kereskedő robot, mindent lát, mindent tud, nagyobb rálátása van a dolgokra, mint nekünk valaha lesz, hátrányból indulunk. (főleg a shortosok)
Remélem ezzel nem írtam semmi negatívat.
myrath csütörtök, 11:01
Előzmény: #1332595  ypyapach
Igen, azt hiszem értem amit mondani akarsz. A ta annyira szerteágazó, olyan sok indikátor és okosság van benne, hogy le kell mindenkinek a saját stratégiájához tisztítani azt a rendszert amit követ. Nekem van ilyen, de ezt valószínűleg senki sem fogja érteni soha sem, mert egy  20 év alatt kialakult rendszer, ami csak az enyém. 
És igen, valóban, van-e értelme azon görcsölni egy fórumon, hogy az én 20 éves tapasztalatom, és abszolút szubjektív ta analízisemet elfogadja bárki egy vagy két hozzászólás alapján?
Persze, hogy nem, mert senki sem érti! 😁
Szóval ez egy ilyen ördögi kör vagy valami ilyesmi...
Uhura
Uhura csütörtök, 10:57
Előzmény: #1332599  gemes.bp
Na ja az ember szociális lény, csak a szipopaták kurkászák állandóan a számokat meg a csartot. 

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek