I had a great call with The President of the European Commission, Ursula von der Leyen. We discussed many topics, including that we are completely united that Iran can never have a Nuclear Weapon. We agreed that a regime that kills its own people cannot control a bomb that can kill millions. I’ve been waiting patiently for the EU to fulfill their side of the Historic Trade Deal we agreed in Turnberry, Scotland, the largest Trade Deal, ever! A promise was made that the EU would deliver their side of the Deal and, as per Agreement, cut their Tariffs to ZERO! I agreed to give her until our Country’s 250th Birthday or, unfortunately, their Tariffs would immediately jump to much higher levels. Thank you for your attention to this matter. President DONALD J. TRUMP Na, ez szerintem most jó nekünk, a vámháború elodázva július 4-ig, ennek is volt egy nyomása azért a német autópiac 25%-os vámterhe a magyar gazdaságra is hatással lett volna.
Dollár historikusan gyenge, emiatt, ahogy írod ~300 Eur usd 1.18, ez az oka. HA jönne egy paritás, rögtön 360. Addig átmennek usa rv-be, csak az árfolyamon nyernek 20%_ot, majd visszajönnek, ha megint olcsóság lesz, vagy vissza se jönnek. tehát ha az usd huf 360 lenne, rögtön 20%al több OTP-t tudnak venni, azonos "USD-ből" Itt is nyernek, ott is nyernek.
Iran unlikely to accept US’s latest proposal: AnalystIran is unlikely to accept the 14-point US proposal, says Ali Akbar Dareini, a researcher at Tehran’s Centre for Strategic Studies.The plan is “still based on maximalist demands, calling on Iran to surrender and give up everything”, Akbar Dareini told Al Jazeera. “The biggest reason why Iran and the US are far from a deal is because Trump has” fallen for the Israeli narrative that if he attacks Iran, it will capitulate, Akbar Dareini said from Tehran. Gyakorlatilag ezert korrigaltunk. Es meg ez az elemzo is leirja hogy izrael a hibas
Minden nap olvasom ezt a topicot, a Te elemzéseid szerintem jók....bár én csak hatizom otpém csak tbsz-n volt, de már kivágtam a nagy menetelésben...egy valamiről viszont mindenki megfeledkezik, s nem kalkuláltok vele.... a forint erősödésével bizony az otp már drága lett ... a dollár már nem 365 hanem lassan 300....így mai zárót nézve csak nem 122 hanem 146 dodo egy otp részvény...így nem csoda hogy usa alapok kitáraznak...majd ha a forint esni fog jöhetnek a kinti vevők...ugyanez igaz az euróra is....ott kicsit kisebb 10 % az extra profit akik most eladják....persze ez meg jó most azoknak akik külföldi rv-t vesznek erős forintnál....szóval megy még ez lejjebb...
Én nézem és támasztom az árfolyamot, héten eddig csak ma vettem most záróban. Az NDX, US500 részvényeim, HUF-ban számolva ebben a pillanatban 2 év alatt +2,83% őrület ez a HUF erősödés ... tőkém 15% benne, sírni tudnék az előző évek után ... ezért fogok hétvégén elmenni bakonyba és kiordibálom magam "Hogy miért??" ;-)
dnielnek írom. OFF: A Goldman Sachs írta még pár napja-hete. Extreme TECH shortban voltak a nagy alapok. Big-Hand brókercég meglátta a paripa lehetőség, itt az idő: LONG. LONG LONG LONG 30 napig. A Goldman Sachs írta, nem én, hogy fedezzék a short okozta veszteséget, nyitogatják a longokat, mert a világba nem mehet a short veszteség. Gyakorlatilag a short fedezeteként a világba longolják. És hát 30-35 napja megállás nélkül emelkedik már NQ, 1x úgyis beletörik a bicskájuk. Így vagy úgy, ha elindul lefele 1x (1x biztos...), a longokat stoppolni kell, különben azok fognak bődületes mínuszba csúszni, és legalább a shortokig le kellene engedniük, hogy 0-ba hozzák a "nagy business"-t. 26300 a korábbi ATH, tehát ez alatt lehetnek, kb. most meg 28800 ez 10%. Essenek csak 5%-ot én már boldog ember leszek. OFF vége. > OTP indit minek nézitek? Teljesen fals adatokat mutat, mert kiürül a könyv, szvsz. Felejtsétek el.
Aprajafalva felkelt, és látták a lehetőséget, hogy lehet még tolni a birkákat. 1h -n kitolták a boliból a gyertyát, akkora boldogság van. Na de majd figyeld, ha Robotka elérte a célját, az 1h-ból kitolás = short mana végzete, ő meg szedi az áldozatokat: nyitogatja a prémium shortokat az elméleti tetőn. És amikor telezabálta magát shorttal, mert ő mindig tudja mikor kell fordítani, akkor kampó kampovics. Az én szempontból a legbiztonságosabb indexet shortolom, a dax-ot. Ilyen masszív USA emelkedés mellett is esik már, mi lesz akkor, ha USA-bindzsi mégis megfordul? Olaj kis tf emelkedő aljakat mutat, zöldülni akar. Szerintem szar van a palacsintában, mindenki mély hallgatásban: Trump támadni fog, mert béke nem lesz.
Lentebb írtam, offtopic: DAX shortom van. Ahogy halad a DAX lefele, úgy húzom utána a stopot + a közbenső nyereségből nyitogatom a mini nq shortokat 0.02-0.03-0.04 mikor mennyi a friss mana. :D Már 0.29 összejött a semmiből. Nem áll jól, 28675-ös átlaga van, miközben 28800, de ha 1x fordul robotka, ismerjük, akkor -200, és megállás nélkül esik.. :D DAX meg azt se tudja majd, h merre van. DAX -0,8% NQ +0,8% OTP tartja magát?
Szerintem nincs semmi gond az Otp -vel ,az van külföldi ritkán ad vesz amikor nincs itt akkor meg punnyadás van pl ma is. Valszeg jó lesz az eredmény és ha rámennek ráugranak simán pár napon belül lehet 45 46k új ATH aztán megint beáll.... ezt tudom elképzelni.... jövő héten
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart NQ folytatja a hegy építését. Alatta 4-5 GAP, jó lesz. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart DAX közben közel napi min. Egy elég komoly tőkével vagyok dax shortban, a közben "jelentkező" nyereséget dobom rá NQ shortra, az meg halad északra:D meddig? Robot barát meddig akar még északra menni? DAX már nem akar észak fele menni, NQ még kitart, ha itt USA fordulni fog, DAX-ot két bottal veti Lúdas Matyi.
Ma az egész Bét teljesen érdektelen, igaz tegnap kint is sokkal nagyobb volt a mozgás felfelé csak abból mi kimaradtunk. holnap regge Mol eredmény máj 12 Richter és Mtelekom máj 15 meg Otp eredmény Otp meg Mtelekom tuti jó lesz másik kettő főleg a Mol kérdéses
Még a végén kiderül, hogy nem is béke jön, hanem eddig kellett várni, hogy odaérjenek a Patriot rakéták, hogy rommá lőjjék Iránt. Nem hiába pózolt Trumpli fegyverekkel.
De most olajrol beszélsz azt huzogatja a hir áradat de ezen kivül másba ne keresd a kapcsolodást... Ha TA-zol ne olvass hireket... sokkal jobb... a piac varázsloi mutatjáék az utat nem kellenek hozzá hirek se semmi
OTP részvényesek ide!