https://invst.ly/19xds8 MA400 és a 10 éves csatorna alj dobta vissza tegnap. Most a tágabb csatorna közepére lett visszarakva. Várható, hogy a tágabb 19-26 között csatornában fog hintázni.
Hát én is ezt gondolom, hogy így teremt magának kedvező poziciót a tárgyaló feleivel szemben. Ez egyértelmű zsarolás szerintem is. A lehetséges következményekkel nem nagyon foglalkozik. Hazárdírozik az öreg.
A jelenleg asztalon lévő republikánus költségvetési javaslat az adócsökkentési tervek miatt tovább növeli maj (nem is kicsit) a deficitet, és azt is kimutatták, hogy a Musk féle DOGE hentesmunkája ellenére nem költött kevesebbet a szövetségi állam idén februárban, mint tavaly.
De látod, hogy nem mindenki emel vámot. Vietnám eltörölte, az eu nullát akar fizetni ő meg erre bedobta az energiát. A vám csak egy zsarolás, amivel rákényszeríti az akaratát az országokra. Nézd meg az eu-s szitut. Kezdődött a vám összegéről, eu azt mondja, h legyen akkor nulla, de hirtelen már az se jó, vegyen energiát. Eddig nem is volt szó arról, hogy vegyenek energiát. És máris poziban van, a kérdés, hogy mennyi lóvé jön be az eu-tól. Szerintem ez az egész csak az államadósságról szól, nem véletlenül van ott Musk is aki baszkodja ki tízezresével az embereket mindenhonnan. De a tévedés jogát fenntartom. :)
Imádom a gazdasági elemzőket. Az egyik legfeleslegesebb szakma a világon (a bróker mellett). Pont nem jelent semmit, hogy épp mit várnak, és ha hibáznak, akkor sincs semmi. Pár éve pont a Goldman Sachsnál nyúltak iszonyatosan mellé, pont fordítva történtek a dolgok, mint ahogy várták. De tudjátok mit, legyen úgy, én örülnék a 29ezres OTP-nek. Mondjuk a legnagyobb dilettáns brigád pont az OTP-nél van. Rengeteg pénzt buktam az előző években a príma befektetési jegyeikkel. Az én pénztárcám bánta, ők meg mossák kezeiket, a kockázat az enyém. Jó kis munkahely!
Nárcisztikus viselkedésen túl a dollár leértekelés, és hozamcsökkentés az állampapíroknál. De épp most hallgatom a "Kávézaccból" podcastot, szenzációs: nem csökkent tegnap sem a kamat , hanem nőtt.
Én ezt viszont nem értem, mivel ez nem egy oldalú dolog, ha ő vámot emel, és nem hajlandó közös nevezőre jutni senkivel. Akkor vele szemben is emelni fogja mindenki a vámot. Ráadásul elszigeteli magát teljesen a külkereskedelemtől. Tehát ez egy adok kapok dolog. Ez miért is jó neki?
Sok esetben megállja a helyét az a mondás, hogy, minden csoda három napig tart. Ez igaz lehet a vámokra is, ugye a labda Trumpnál van, elfogadhatná a nullás ajánlatot. Reménykedek, hogy pénteken nem változik negatív irányban a besorolásunk, és akkor talán normalizálódik a helyzet.
OTP részvényesek ide!