Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
macibear
macibear 2023. 11. 15. 09:00
A következő 10 napban várhatóan fölfelé lesz az irány, de legalább két alkalommal lesz benne 2 darab 1 max 2 napig tartó 3-400 forintos gyors visszanézés.
Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy úgy 10 nap múlva fogunk valamiféle lokális maximumot, de ezt a dátumot  folyamatosan pontosítani érdemes.
Kereskedni a lejtmeneteket nem nagyon érdemes, nehéz lesz elkapni a csúcsot és a tetőt, 2-300 forinttal lejjebb viszont érdemes követni az árfolyamot vételi megbízással.
Sok sikert!
bumm 2023. 11. 15. 08:14
Előzmény: #1247818  kovko
Megjelentek a hivatásos károgók. Ez jó jel! 
kovko
kovko 2023. 11. 14. 23:22
Előzmény: #1247817  herlas
Persze a működési környezet meg smafu. Háború? Ehh? Van orosz leány? Van ukrán leány? Hol is adózik a cég? Király kis helyen; a kormánya is fullba nyomja már. A műkincsbehozatalt meg a szerencsejátékot támogatja éppen. A minősítők oda lesznek a gyönyörtől. :)
herlas 2023. 11. 14. 23:03
Érdekes helyen van az árfolyam, ha törné a berajzolt eső trendvonalat, gyors felfelé mozgás lehetséges. Szinte csak az időpont kérdéses, addig még csoroghat lefelé. Látványosan ütközik a javuló céges fundamentum a technikai hatással.
http://keptarhely.eu/images/2023/11/14/v03/20231114v03xh4ijn.png
kovko
kovko 2023. 11. 14. 23:00
Előzmény: #1247808  berlini
„Európában a 2. legalacsonyabban értékelt bank” 
 Ugyan már! Nem a bankot „értékelik”, hanem Magyarországot és aztán a bankot ütik miatta. 
Nem az OTP vezetése miatt nem látunk túl december nyolcadikán, hanem a szitu miatt.
 Az árfolyamból próbálja mindenki találgatni utólag, hogy ebben a szituban mennyivel számolhat, ti meg mintha… 
áhh, no offense, de elragadtatjátok magatokat srácok. Nagyon.
berlini
berlini 2023. 11. 14. 22:23
Előzmény: #1247811  OTP-TOP
egyetértek!
Talán a digitalizációba fektetthettek volna több energiát.
Például az orosz leánybanknál beinditottak vagy 7 éve egy Touch tisztán online működő bankot, de pár év kinlódás után bedarálták. Nem ismerem a történet részleteit, de nekem a bedaráláskor az jutott eszembe, hogy itt nem a saját fejlesztésre kellett volna tenni, hanem összeállni egy fintech-el.
A jövő nagy harca ugyanis már pár éve folyik.
Az lesz a régió vezető bankja (és Európa egyik legnagyobbja) aki képes lesz felvenni a versenyt a Revolut-tal és társaival.
Itt a bankoknak egy nagy előnyük van. Azok  milliók, akik náluk vezetik a számlájukat. Egyedül ebben állnak jobban a fintech-ekkel szemben. (Meg persze a tőkeerőben is)
berlini
berlini 2023. 11. 14. 22:16
Előzmény: #1247810  FeherTibi
ebben igazad van.
ha valami nagy gebasz jön a világban az mindent megváltoztat.
De most ennek veszélyét csökkenni látom:
A világban:
- izraeliek eredményesen fésülik át Gázavárost, csökkennek a civil áldozatok
- ősszel az orosz -ukrán háború is sárcsatává szelidül, nagy eseményekre januárig nem lehet számitani
- USA-ban a gazdaság jó erőben, az infláció csökkenőben, igy kamatemelés egyre valószinűtlenebb, sőt spekuláció kezdődik, hogy mikor és milyen ütemben csökkentik.
- a német gazdaság is először jelzett fordulatot ebben az évben
Magyarországon a jelen helyzetmegitélés romolhat, ami kihatással lenne az OTP árfolyamára is, de egyre többen fogják fel azt amit már 10 éve irok. Ez már egy régiós bank. Igy a magyar makrókockázatok hatása egyre kisebb.
De ezeknél a magyar makrokockázatoknál se várok romlást:
- NER túlélése múlik azon, hogy kiegyezés legyen az EU-val
- infláció már októberben 10% alá bukott, pedig nyáron ezt decemberben vártuk
- ősszel beindult ujra a reálbér növekedés, növekvő hitelfelvételi kedvet várok a 4. negyedévre (Amúgy a brutálisan beeső eddigi 2023-as hitelfelvételeknél az OTP piacot nyert, igy a bankot ez eddig is kevésbé sulytotta.)
- leminősités december elején: ez bekövetkezhet és lenne is árfolyamhatása, de szerintem előtte jönnek még pozitiv hirek igy az vagy nem következik be, vagy a gyakorlati hatása nem lesz észrevehető mértékű)
berlini
berlini 2023. 11. 14. 22:04
Előzmény: #1247809  dniel
neked
daniel2121 2023. 11. 14. 22:00
Előzmény: #1247809  dniel
Ne kezd.
OTP-TOP
OTP-TOP 2023. 11. 14. 21:43
ROÉ-t 30-33%-ra 2023-ra sztem be lehet lőni, jövőre pedig kényelmesen a 20 K-t és mind az infla, mind állampapírhozamok kényelmesen verve. Lengyeleknél sokáig drágának találták a bankokat a menedzsmentben, de annyi a likvid tőke, hogy lesznek azért ott is jó vételek, hiszen nézelődik a bank. Kinevettek sokan bennünket akik jelezték, hogy az EU egyik legjobb bankpapírja ez. A számok kezdenek - ismét - minket igazolni, az árfolyam picit késésben, de ami késik - új ATH - nem múlik. 
Szóval akadnak most jó sztorik itthon, az APP is ment, Opus is, 4 IG a sok hitel, meg a vodaügylet okán áll jó ideje, viszont jó h.vannak sztorik akár 1-2 hetes "futamok" is be-ki lépésre, de ezek mellett itt van a jó öreg OTP, ami hamarosan várom, várjuk, várják elemzők is mások is, de nagyot fog szólni, mert a profit 70%-a kinti a konzervatív háború kezdete után is gyakorolt céltartalékolás látszik h.túlzó volt - igaz a menedzsment a jobb félni elvet követi régen - és ez meg marzsok, infla csökkenése, vásárlóerő visszatérése alacsonyabb kamatok a piacain meg fogják adni a lökést és a profitot nemcsak a csúcsvezetőknek a javadalmazási politikán keresztül, hanem a magunkfajta kisbefektetőknek is.
5 éve hirdette meg Sándor a digitalizációt kb. ennek az eredményei cost-to-assets során a gépek, AI, folyamatoptimalizálások, errőforrás allokáció (elbocsátások), automatizált és robotizált folyamatelemek (amikről fia is sokszor nyilatkozott) hadán keresztül nemcsak az ügyfélélményt (jobb személyre szabott ajánlatok,) növelik hanem a profitot is. Ez az amit az öreg várhatóan továbbra is kiemelten figyel a részvényesi értékteremtés érdekében, mert látszik h.a költségekre - ha mindig nem is tudtak, de figyelnek kiemelten. 
Szóval a sok nyilvános infó alapján a befektető eldöntheti h.jó e az EU egyik top bankjába fektetni, vagy delta és hasonló huncut zsivány csapat markába teszik a befektetni váró pénzüket.
Szép estét!
FeherTibi 2023. 11. 14. 21:42
Nem az OTP teljesítményet vonom kétségbe, és én is hiszek a 18 vagy 20 ezer Ft feletti árakban. Nagyon jó a papir. Ez csak egy érzés, hogy 2 héten belül jön 1-2 esemény, amire raugranak a spekulánsok, és 13 ezer alá verik az árat. Pl. egy nagy robbantás valahol, történés az orosz ukrán vagy izraeli palesztin színtéren, Kína mond valamit, német hír, amerikai bejelentés, Kormanyinfo, olaj hír, stb. Van legalabb 10 komoly tényező, ami komoly árfolyam mozgást tud előidézni. Ilyet érzek, lefelé hatással, november végéig 
dniel
dniel 2023. 11. 14. 21:41
Egyébként ti most minek örültök ennyire? 🥶
berlini
berlini 2023. 11. 14. 21:19
Előzmény: #1247805  FeherTibi
A papir rövidtávon oda megy ahova a pénzes spekulánsok teszik.
De a 3. gyj után a bank Európában a 2. legalacsonyabban értékelt bank P/E alapon és a ROE (tőkemegtérülés) alapján pedig a legjobb lesz idén. (A többiek küzdenek a 10-18%-os sávban az OTP-nél jelenleg 28% feletti az érték.)
Igy szerintem habár  egy spekulációs letörést erről a szintről sikeresen be lehet inditani anélkül, hogy bárki bevatkozna, de 13 felett belépnek azok (kellő erővel) akiknek ez már egyedülállóan jó beszállónak tűnik. (Akárcsak rövidtávon is, de a friss elemzések mind 18 ezer feletti árfolyamot jósolnak, tehát aki bevásárol egy beesés után 13 ezer felett, annak esélye van egy 40%-os árfolyam nyereségre jövőre és egy kb 4-5%-os osztalékra.)
bumm 2023. 11. 14. 21:17
Előzmény: #1247805  FeherTibi
Túllépve se írjál hülyeséget.
macibear
macibear 2023. 11. 14. 21:00
Előzmény: #1247804  Törölt felhasználó
Ugyan már! Nem volt mit magamra vennem. :)
Magamat gúnyoltam ... 
Szerintem a bejegyzéseim alapján nem lehet kereskedni. Max támpontnak fogódzóknak jók. Annak is csak időnként.
Arra szerettem volna utalni egyébként, hogy már régóta érdemes longban csücsülni ha nem is full tőkével. Nem kell várni jó és még jobb beszállóra. Jöhet velünk szembe, de akkor bővíteni kell.
.
A rövid távú, néhány napos, esetleg napon belüli ziccerek teljesen más tészták. Azokra rá kell érezni amikor kialakulnak. Aztán vagy bejönnek vagy nem, de mire beírnám sejtésem már késő akár a be vagy kiszállók.
Holnap délelőtt pld rá lehet próbálkozni egy induló lejtmenetre, de még nem fogadnék rá. Majd ha odaérünk akkor esetleg ...
FeherTibi 2023. 11. 14. 20:52
Túllépve a mai neomarxista kirohanasomon az egyik Állampapír topicban (elismerem, jórészt nem volt igazam), és visszatérve a tőzsde világába, én lefelé várom a papírt. Konkrét görbék elemzése nélkül azt mondom, hogy 2 héten belül (pontosabban november végéig) 13 ezer Ft alá is megy a papír. Ne epitsetek erre, én csak így gondolom. Nem vagyok szakértő.
Törölt felhasználó 2023. 11. 14. 20:37
Előzmény: #1247803  macibear
Pont téged nem bántanálak meg soha! Várok majd h lesz egy lejtmenet vissza szállok addig figyelek! Bocsánat ha magadra vetted!
macibear
macibear 2023. 11. 14. 20:20
Előzmény: #1247796  Törölt felhasználó
Most különösen ironikus hangulatban vagyok ...
Milyen irányt találok én el? .
Hosszú távon - jövő valamikorra - egyértelműen long. Ezt senki nem vitatja, mindenki ezt várja. Ebben nagy ördöngösség semmi sincs.
.
A GYJ környéki mozgás-várakozás kvázi rendben volt. 
GYJ napjának reggelén lokális csúcs 14 070-en majd két nappal később lokális alj 13 765-ön. 
Ebből kvázi belőttem korábban a csúcsot, de az idejét csak körülbelülre. Kis jóindulattal pedig eltaláltam az alj idejét a csúcs idejéhez képest. Szintjéről nem írtam semmit. ( Személyesen kiszálltam 14k fölött és visszaléptem 13 800-on. Hát nem egy nagy trade.)
.
Következő várakozás, hogy a GYJ aljról visszajön a GYJ csúcs környékére, illetve a fölé kicsivel. Ez a mai napon kipipálható.
.
A továbbról pedig gőzöm sincs.
Lehet, hogy visszanéz 13k környékére. Lehet, hogy nem. Várom, de semmi esetre sem játszom meg short certivel. Most még legalábbis nem ...
Stratégiai long pakkomat már visszaépítettem. Azt egyelőre nem macerálom. Ha esne, veszek még hozzá.
Játszós longom nincs, ma eladtam azokat.
.
No akkor, hogy is kereskedsz a bejegyzésem alapján? 
Még én magam sem tudom mit csináljak rövid távon ... Hosszú távon pedig már régóta longban vagyok.
Gyűjtögess ha jónak látod - ugyanannyi pénzért alkalmanként - és ülj bele.
jaow 2023. 11. 14. 19:29
Előzmény: #1247775  csdobos
"Nem lesz itt leminősítés..
Amúgy meg látod USA is mennyire foglalkozik vele.."
Úgy legyen! Azért nem mindegy, hogy valamit a legjobb kategóriáról minősítenek le, vagy a bóvli határáról...
Az előző SP leminősítés is odavert neki egy 1000-est és most súlyosabb lehet a helyzet.
Én már megvárom ezt a 3 hetet, semmi nem múlik rajta. 
Úgy gondolom annak minimális az esélye, hogy 3 héten belül 20k legyen az oti, így irreleváns számomra, hogy addig  meddig megy fel. Usa-ba most egyértelműbb a helyzet, itt meg még bármi lehet...
Törölt felhasználó 2023. 11. 14. 19:17
Részvény árfolyamnyereség adózásakor levonható a kettő tranzakciós díj? Tehát először a költség levonható elszámolható, és akkor annyival kisebb összegnél kell figyelembe venni a befizetendő adót? Köszi.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek